Треба буде сім"ю відправити. Що порадите з досвіду ті хто їздив: потяг, автобус чи ті розрекламовані мегакомфортні буси? Цікавить в плані комфорту.
Треба буде сім"ю відправити. Що порадите з досвіду ті хто їздив: потяг, автобус чи ті розрекламовані мегакомфортні буси? Цікавить в плані комфорту.
Звісно потяг. Принаймні час проходження кордону прогнозований. Хоча мабуть найдорожчий за ціною варіант.
Звісно потяг. Принаймні час проходження кордону прогнозований. Хоча мабуть найдорожчий за ціною варіант.
Плюсую.
З моєї бульбашки: молоді дівчата і жінки - за поїзд. Раз в автобусі постояли на кордоні - більше не бажають. Нема багажу, дітей - краще пересісти в Хелмі, тоді спиш у "нашому" широкому купе, а не в купе-гробу безпересадочного поїзда. Жінки старші - ті часто схильні до автобуса, бо люто бояться пересадок, а якщо не з Києва а я якогось містечка - то й поготів. Посади її тут, вийми там, а скільки це займе часу - байдуже.
Донька регулярно їздить у відрядження через Варшаву - однозначно потяг. Вбиватися за прямий квиток не варто, можна брати Київ-Хелм. Різниця тільки в тому, що пасажири "прямих" вагонів в Хелмі будуть сидіти поки їх перечеплять на потяг Хелм-Варшава, в якій всі інші просто перейдуть.
+1 за потяг не думаю що то прям дорожче авто єдине що якщо я зрозумів то ви їдете у відрядження то ви всі разом на потязі чи родина окремо? бо я чув що знімають з потягу деяких відряджувальників
А як купуються квитки Хелм-Варшава? Київ-Хелм бачу на сайті УЗ. Хелм-Варшава десь на польському сайті купується?
А як купуються квитки Хелм-Варшава? Київ-Хелм бачу на сайті УЗ. Хелм-Варшава десь на польському сайті купується?
Є кілька сайтів типу Koleo, E-podroznik, той, що вже назвали. Але в купівлі через них немає особливого сенсу. Купується квиток на найближчий за часом відправлення інтерсіті польській у касі вокзалу у Хелмі. Там немає проблем з місцями на кінцевих станціях. Можна вже і в самому потягу у кондуктора придбати, але буде на 20 злотих дорожче.
Потяг найлепше прогнозован по часу Прямой на Варшаву або 3 потяга на день з Києва в Хелм Квітки на хелм-варшава на pkp.pl. Варшавскі в Хелмі (іх також 3 на день) якшо шо чекають прибуття київського потягу в разі запізнення. квітки такі лепей купувати онлайн завдалегить с місцем, бо перед відправленням РКР може продать квіток без місця і буде пані їхати стоя 3 годинки. таке вже було та знайомо.
Але є але в Хелмі на зараз нема вокзалу . реконструкія , розібран повністю. тому очикування на вулиці або в бедронці с жабкой або чуть далі є ресторація та інши склепи туалети тимчасови будки на вулиці.
а і да, є купка таксі до варшави з хелма, скількі кошуєє не знаю, еле таріфи таксі 1,8 зл за км а там 550 мин км - так что.... под тищу зл тобто десятку гривен
в Хелмі на зараз нема вокзалу . рекнострукія , розібран повністю. тому очикування на вулиці або в бедронці с жабкой або чуть далі є ресторація та інши склепи туалети тимчасови будки на вулиці.
Це що у Польщі якась пошість з ремонтами вокзалів? У Жешуві таке саме відбувається.
бабло європа або хтось дав, надо.... щось робить
бабло європа або хтось дав, надо.... щось робить
Мабуть так і є. Бо навесні кілька басейнів зачинили на рік на ремонти, бо Євросоюз гроші повиділяв на це.
Є кілька сайтів типу Koleo, E-podroznik, той, що вже назвали. Але в купівлі через них немає особливого сенсу. Купується квиток на найближчий за часом відправлення інтерсіті польській у касі вокзалу у Хелмі. Там немає проблем з місцями на кінцевих станціях. Можна вже і в самому потягу у кондуктора придбати, але буде на 20 злотих дорожче.
Це найгірший варіант. Тому що у випадку, якщо всі місця будуть продані через касу або онлайн, доведеться їхати стоячи чи сидячі на підлозі. Крім того, у мене була пересадка в Хелмі в той час, коли всі каси були зачинені вже.
Це найгірший варіант. Тому що у випадку, якщо всі місця будуть продані через касу або онлайн, доведеться їхати стоячи чи сидячі на підлозі. Крім того, у мене була пересадка в Хелмі в той час, коли всі каси були зачинені вже.
Коли каси вже зачинені то купуєш квиток у кондуктора вже у вагоні і у цьому випадку ціну не збільшують на 20 злотих, так що проблеми немає. Щодо немає вільних місць - може таке і буває, але не часто. А от ситуація, коли потяг з України до Хелма запізнився настільки, що придбаний на польський інтерсіті квиток вже згорів бувають досить часто. Так само і навпаки - взяли на інтерсіті квиток з великим запасом, а можна було б і раніше виїхати.
ізжу постійно, купую наш український до Хелма і зазделегідь через застосунок купую на інтерсіті. Постійно беру без пересадок та обираю місце (застосунок у польщі KOLEO)
Також выд себе додам, не обов'язково їхати раннім звідти, можна поїхати Варшава Всходня і приїхати як раз під потяг
квитоктна перроні продає кондуктор та в вагоні то не питання інтерсіті на варшаву зазвичай та й завжди чєкає укр потяг, там розрив по часу + - 2 годинкі та якшо такі є запізнення то чекає. там 80 проц пассажиров українці. ці інтерсіті пкп зробило в 22р для наших. НЕ чекають регіональни потяги ( на люблін наприклад ), тому якщо далі в аеропорт любліна то да - треба запас часу
Потяг. Автобус краще тільки тим, що дешевше. Якщо доведеться автобусом, то Фліксбус чи Автолюкс. Автобус з Польщі сюди більш прогнозований за часом, ніж звідси в Польщу.
Квитки на потяг купив, дякую усім за підказки. Для польського інтернету, треба сімку купити місцеву? Можете показати точку на мапі куди приходить потяг з Хелма? Щоб прокласти родині маршрут до готелю.