є повністю комплектна справна Вега-300, але те, що звучить з її вбудованих динамиків - якийсь рідкісний жах! ніяких виходів вона не має, навіть того розповсюдженого тоді "п'ятачка". чи можливо кудись там внутрі причипитись до якихось контактів, щоб вивести назовні два кабеля зі штекерами RCA лівим та правим, щоб їх можна було встромити в активну акустику, цікаво, як "заспіває" активна акустика 2.1 від цього дива радянської інженерії розкрутити Вегу, думаю, що зможу, хоча там теж деякий ребус, паяти вмію, кабелі зі штекерами для цього експеримента є, схема радіоли теж (як до будь-якої радянської електроніки у коробці додавалась й схема), але ж я у тих схемах ніфіга не розуміюсь, якось не навчений, у будинок піонерів у кружок юних радіолюбітелів не ходив. хто розуміється, реально замутити такий експеримент, і чи критично потрібна участь досвідченого "електроніка"?
Ford-Noks 21.01.2025 23:44 пишет: є повністю комплектна справна Вега-300, але те, що звучить з її вбудованих динамиків - якийсь рідкісний жах! ніяких виходів вона не має, навіть того розповсюдженого тоді "п'ятачка". чи можливо кудись там внутрі причипитись до якихось контактів, щоб вивести назовні два кабеля зі штекерами RCA лівим та правим, щоб їх можна було встромити в активну акустику, цікаво, як "заспіває" активна акустика 2.1 від цього дива радянської інженерії розкрутити Вегу, думаю, що зможу, хоча там теж деякий ребус, паяти вмію, кабелі зі штекерами для цього експеримента є, схема радіоли теж (як до будь-якої радянської електроніки у коробці додавалась й схема), але ж я у тих схемах ніфіга не розуміюсь, якось не навчений, у будинок піонерів у кружок юних радіолюбітелів не ходив. хто розуміється, реально замутити такий експеримент, і чи критично потрібна участь досвідченого "електроніка"?
Ти на приколі? Там робити нема чого. ДИН-5 використовується і продається і сьогодні. Коштують копійки. Розпайка ко контактам та каналам в гуглі будь які варіанти. Я за півгодини собі напаяв шнурів будь яких за півгодини штук 10. Можна просто припаятися просто до гнізда зі зворотньої сторони обрізаним RCA
мабуть на приколі а немає там дін-5! тільки антенне гніздо, якийсь запобіжник та штекер живлення!
я би не питав, а вже напаяв, якщо би знав, куди лізти.
kkk_GAZ240 22.01.2025 00:02 пишет: стучи в вайбер - там схема проста, я тобі на скрінах намалюю
ок. дякую! от тільки, номера твого не маю, можливо, колись був, але у книзі не знайшов, багато мобілок змінилось з часом. кинь у приватні. чи мій О5ОЗ5І84І9 схема у наявності
kkk_GAZ240 21.01.2025 23:52 пишет: Сама радіола досить прикольна. Звучати вона отак після довгого застоя ніяк не буде. Мінімальна профілактика спочатку треба
отримав. поради теж. мабуть скористаюсь пропозицією привезти, а то, як писав у радіосправах не шарю. на зв'язку. домовимось.
Ford-Noks 21.01.2025 23:44 пишет: є повністю комплектна справна Вега-300, але те, що звучить з її вбудованих динамиків - якийсь рідкісний жах!
Якщо ти підключиш це до високоякісної АС дива не станеться. Навіть по радянських стандартах - це 3-тє сортний шлак (про це каже 3ка в назві пристрою), гірше не буває. Продай це на OLX якомусь поціновувачу радянського мотлоху, а собі купи саундбар - отримаєш в рази кращий звук.
Ford-Noks 21.01.2025 23:44 пишет: є повністю комплектна справна Вега-300, але те, що звучить з її вбудованих динамиків - якийсь рідкісний жах!
Якщо ти підключиш це до високоякісної АС дива не станеться. Навіть по радянських стандартах - це 3-тє сортний шлак (про це каже 3ка в назві пристрою), гірше не буває. Продай це на OLX якомусь поціновувачу радянського мотлоху, а собі купи саундбар - отримаєш в рази кращий звук.
Цілковито підтримую. Але якщо ТС хоче підключити до якоїсь активної акустики 2.1, то підозрюю, що буде як в українському прислів'ї "який ішов, таку і стрів", це я про девайси. Тобто звук буде такий самий, як і з вбудованих динаміків.
Якщо більш-менш нормальна активна акустика - чому не спробувати? Бо отут фото, як влаштовані вбудовані - то якось стрьомно https://rw6ase.narod.ru/index1/radiopriem/rl_ps/wega300.html У такому пластиковому ящику нічого нормально грати не буде. Хоча б обклеїли його зсередини якимось войлоком. Щодо самого електропрогравача Вега 300 - то з II-ЭПУ-62СП йде ще п'єзоголовка, хоча механіка нібито нормальна https://www.radiopagajiba.lv/RRR/REMR_EF/IIepu60.htm Тому, напевне, і характеристики такі, на 3-й клас, хоча з магнитною головою те ж ЕПУ ставилось в 1-й. Може, і є варіант, що без рідного слабенького підсилювача та гундосних АС усе це буде звучати краще. До речі, робив собі на автомагнітолу окремий вхід на УНЧ, теж впаювався по фотках з якогось форуму - все справно працює.
spd 22.01.2025 12:08 пишет: Якщо більш-менш нормальна активна акустика - чому не спробувати? Бо отут фото, як влаштовані вбудовані - то якось стрьомно https://rw6ase.narod.ru/index1/radiopriem/rl_ps/wega300.html У такому пластиковому ящику нічого нормально грати не буде. Хоча б обклеїли його зсередини якимось войлоком. Щодо самого електропрогравача Вега 300 - то з II-ЭПУ-62СП йде ще п'єзоголовка, хоча механіка нібито нормальна https://www.radiopagajiba.lv/RRR/REMR_EF/IIepu60.htm Тому, напевне, і характеристики такі, на 3-й клас, хоча з магнитною головою те ж ЕПУ ставилось в 1-й. Може, і є варіант, що без рідного слабенького підсилювача та гундосних АС усе це буде звучати краще. До речі, робив собі на автомагнітолу окремий вхід на УНЧ, теж впаювався по фотках з якогось форуму - все справно працює.
Якщо в цьому передсмертному виробі совкового лайнопрому ще й корундова п'єзоголовка, то його треба негайно викинути на смітник. Такі прилади банально псують вінілові диски. Ще 40 років тому власникам програвачів з п'єзоголовками відволялися давати на прослуховування вінілові диски і у них вже ніхто диски не купував.
Ну, так, цінні диски на цьому не покрутиш. Та і який сенс сьогодні у програвачі, якщо все можна знайти в інтернеті та прослухати з телефону чи ПК через ті самі активні АС?
spd 22.01.2025 12:56 пишет: Ну, так, цінні диски на цьому не покрутиш. Та і який сенс сьогодні у програвачі, якщо все можна знайти в інтернеті та прослухати з телефону чи ПК через ті самі активні АС?
А пісочок послухати, пустити скупу чоловічу сльозу?
spd 22.01.2025 12:56 пишет: Ну, так, цінні диски на цьому не покрутиш. Та і який сенс сьогодні у програвачі, якщо все можна знайти в інтернеті та прослухати з телефону чи ПК через ті самі активні АС?
Я це у кожній гілці про вініл пишу. Сенс у прослуховуванні вінілу є лише якщо платівки були записані у період приблизно з 1970 по 1983 роки, збереглися у гарному стані (або видані наново, але без ремастерінга), а апаратура, на якій їх будуть прослуховувати (програвач, підсилювач, акустика, блок живлення, комутація) новими коштують не менше 7-8 тисяч доларів. У всіх інших випадках це просто самоомана.
spd 22.01.2025 12:08 пишет: Якщо більш-менш нормальна активна акустика - чому не спробувати? Бо отут фото, як влаштовані вбудовані - то якось стрьомно https://rw6ase.narod.ru/index1/radiopriem/rl_ps/wega300.html У такому пластиковому ящику нічого нормально грати не буде. Хоча б обклеїли його зсередини якимось войлоком. Щодо самого електропрогравача Вега 300 - то з II-ЭПУ-62СП йде ще п'єзоголовка, хоча механіка нібито нормальна https://www.radiopagajiba.lv/RRR/REMR_EF/IIepu60.htm Тому, напевне, і характеристики такі, на 3-й клас, хоча з магнитною головою те ж ЕПУ ставилось в 1-й. Може, і є варіант, що без рідного слабенького підсилювача та гундосних АС усе це буде звучати краще. До речі, робив собі на автомагнітолу окремий вхід на УНЧ, теж впаювався по фотках з якогось форуму - все справно працює.
Якщо в цьому передсмертному виробі совкового лайнопрому ще й корундова п'єзоголовка, то його треба негайно викинути на смітник. Такі прилади банально псують вінілові диски. Ще 40 років тому власникам програвачів з п'єзоголовками відволялися давати на прослуховування вінілові диски і у них вже ніхто диски не купував.
Это пьезо. Хотя и пишут, что для винила. У нее т.н. прижимная сила иглы к пластинке 4-6 грамм, у магнитной - 1,5 грамма. Отсюда больший износ пластинки. На фото ЭПУ по ссылке видно, что на пьезозвукоснимателях нет регулировки давления противовесом, как на магнитных. Какое давление безопасно для винила - надо отдельно разбираться.
Как оказалось - апарат НОВЫЙ. Поэтому есть смысл его отреставрировать - состояние коллекционное.
Я так ламповый Горизонт продал на ОЛХ. Я его даже не пробовал включать. Выставил за 1000 с одной фоткой. Купил человек из Канева, а мне туда от дачи 25 км. Ну чтоб не повредить почтой я ему его и привез. Он его когда увидел дал 2500 и сказал меньше совесть не позволяет. 2000 за сам телик и 500 за его оригиинальные ножки ( как от табуретки)