Уверен, всем известна фраза: Оптимальное соотношение цены и качества.
А вот еще: Качество за эти деньги - вполне достойное.
Цена соответствует качеству.
Для чего так говорят? На кого рассчитано это фуфло? Качество не очень, но вполне достойное. Это как? А если поднять цену, то качество уже недостойное? Шото я ничего не понимаю, как это понимать. Заметил, так говорят исключительно только о говне, наверное, пытаясь убедить человека, что херовое качество - это не так уж и херово. И если ты купил что-то дешевое, то ты купил не говно, а просто соответсвующее, но все же КАЧЕСТВО. Никогда не слышал таких сентенций по поводу действительно качественного товара. Хотя там тоже цена соответствует качеству.
Может кто-то пояснить? Если за эти деньги качество вполне - можно покупать или таки нет?
ну я собі теж так оцінюю коли купляю, ще додаю задачі.
Простий приклад - коли я ще щось купляв в Леруа там були в продажу такі дешеві єлектроінструменти Експерт здається. Китай китайський, дешманський. Але а мене шакрилася моя шліфмашинка ( ну вона не призначена за тиждень дві автівки вишкурити). Треба було пошкурити з 10-к сходинок перед нанесеням лаку. Коротше кажучи - купив я шліфмашинку за 2 чи 3 долари на той час. Навіть рік гарантії. Проте звісно що я-б її не повертав, бо палива більше треба витратити. Так от я нею користуюь досі ( ну це десь більше 5ти роуів) щось підшкурити.
Майже весь електроінструмент такий - моделі для дому та для профі. Якщо тобі треба 10 отворів на рік пробити в стіні, то побутового інструмента має вистачити на все життя. А професійний перфоратор може бути надлишковим. А от будівельнику, який б'є по 100 отворів в день, побутового перфоратора вистачить на місяць-два. П.с. Років 20 тому теж купив китайську дрельку за кілька доларів. Жива й досі - я нею стільки розчину на дачі переколотив, що аж страшно пригадати. А вона працює і працює.
Evgen_F 03.02.2025 10:21 пишет: Уверен, всем известна фраза: Оптимальное соотношение цены и качества.
А вот еще: Качество за эти деньги - вполне достойное.
Цена соответствует качеству.
Для чего так говорят? На кого рассчитано это фуфло? Качество не очень, но вполне достойное. Это как? А если поднять цену, то качество уже недостойное? Шото я ничего не понимаю, как это понимать. Заметил, так говорят исключительно только о говне, наверное, пытаясь убедить человека, что херовое качество - это не так уж и херово. И если ты купил что-то дешевое, то ты купил не говно, а просто соответсвующее, но все же КАЧЕСТВО. Никогда не слышал таких сентенций по поводу действительно качественного товара. Хотя там тоже цена соответствует качеству.
Может кто-то пояснить? Если за эти деньги качество вполне - можно покупать или таки нет?
Аспирин от Байер цена от 97 до 170 грн.
Аспирин от Дарницы - 7.80.
Сказки про то, что там немецкий настоящий - это только сказки.
Не уверен что гречка в АТБ на порядок хуже гречки в Гудвайне.
nickka 03.02.2025 12:17 пишет: Байєровський аспірин таки краще. Хіба може не на стільки на скільки дорожчий
Як з язика зняв. Працюючи в компанії свого часу, в нас була преміум продукція. Так, вона дійсно була краща, але не настільки, наскільки дорожча. Ще як приклад, камрад порівнював Ауді і Гольф, то Ауді не настільки краща, на скільки дорожча. Зараз взагалі все розмито, в темі аерогрилю це наглядно показано, при тому двічі.
juiT 03.02.2025 13:20 пишет: Працюючи в компанії свого часу, в нас була преміум продукція. Так, вона дійсно була краща, але не настільки, наскільки дорожча.
певно більше контролю на певних етапах, або витрат на матеріали. звісно не всі в змозі дати оцінку якості, але є люди які розуміють за що готові переплатити.
за ергономічні рішення часто доводиться переплачувати, бо форма, конструкція, матеріали в такому випадку використовуються інші. а сам прилад працює так само, як і дешевший, хоч і тримати дешевший трохи не зручно (але якщо це епізодично - то можна і забити).
це дуже розмита тема бо відсутні чіткі крітерії оцінки. бо ці критерії впершу чергу прив'язані до доходу.
по-друге, на сьогодні дуже складно оцінювати ціна/якість, бо нема прямого зв'язку між ціною і якістю.
ппкс, ціна - простий та однозначний параметр, тоді як "якість" складається із багатьох параметрів (більш за те, у різних виробників та споживачів набір цих параметрів може докорінно відрізнятися).
Теорія якості має абсолютно просте і прозоре формулювання: якість - це здатність товару/послуги відповідати вимогам конкретного споживача. Тобто якість - це не абсолютне поняття, а відносне. Для різних покупців один і той само товар буде мати різний рівень якості. А, і доречі, ціна - це тільки один з параметрів якості.
Для одного споживача заплатити, наприклад, 5 тис. за звичайну послугу перукаря нормально, а комусь і 300 багато. При тому обидві послуги будуть практично однакового складу, результату, зовнішнього вигляду в кінці. Але в першому випадку перукарня буде прямо в моєму під'їзді на Печерських липках, а в іншому - в **енях та півгодині їзди маршруткою. Відношення ціни до якості в більшості випадків також оцінюється через призму очікувань. Той само електроінструмент - мені, як споживачу, може більш цінним бути те, що китайська п'ятиразова шліфмашина буде ще й з пилососом, і допоможе швидше прибрати за собою ті 5 разів, що я нею скористаюся, ніж тисяча гривень різниці, або 5 років гарантії, або лейба Бош та синій колір.
nickka 03.02.2025 12:17 пишет: Байєровський аспірин таки краще. Хіба може не на стільки на скільки дорожчий
ЧИМ??? В них якась інша формула ацетілсаліцілової кислоти? Чисто німецька?
Едина різниця - це чистота.
"...Действие на организм украинского или, например, немецкого аспирина одинаковое. Но! Наш аспирин — в таблетках. Зарубежный же продают и в капсулах, и в таблетках. Есть еще так называемые «шипучки» (аспирин плюс аскорбинка). Такие лекарства менее травмируют слизистую оболочку, чем обычные таблетки. Наш аспирин надо запивать молоком, а зарубежный — можно обычной водой. К тому же, иностранцы проводят лучшую очистку крахмала и других добавок. У нас в Украине для этого нет необходимого оборудования. Поэтому зарубежный аспирин мягче действует на организм человека. А состав лекарств, действительно, одинаков. Разница в очистке, фасовке и вкусе (например, аспирин с добавленной аскорбинкой вкуснее..."
Але! Якщо байеровський з чистотою наприклад 0.000000001, а вітчизняний 0.000001, то якщо взяти байеровську пігулку брудними руками, то чистота буде однакова :-)
kkk_GAZ240 03.02.2025 10:36 пишет: ну я собі теж так оцінюю коли купляю, ще додаю задачі.
Простий приклад - коли я ще щось купляв в Леруа там були в продажу такі дешеві єлектроінструменти Експерт здається. Китай китайський, дешманський. Але а мене шакрилася моя шліфмашинка ( ну вона не призначена за тиждень дві автівки вишкурити). Треба було пошкурити з 10-к сходинок перед нанесеням лаку. Коротше кажучи - купив я шліфмашинку за 2 чи 3 долари на той час. Навіть рік гарантії. Проте звісно що я-б її не повертав, бо палива більше треба витратити. Так от я нею користуюь досі ( ну це десь більше 5ти роуів) щось підшкурити.
AlexAudiCoupe 03.02.2025 20:54 пишет: М'якще діє розчинний
Не знаю як щодо конкретно аспірину, а от щодо німесуліду я питав кількох лікарів, яким довіряю, і всі в один голос сказали шо дорогий німесил нічим ніяк не мʼякше діє ніж дешеві таблетки
Лично мне при мигренях даже полтаблетки цитрамона от отечественной фармы как правило помогают. Тогда спрашивается, зачем платить больше? Да и за прочие товары не вижу смысла переплачивать. По сравнению с большей частью совкопрома, даже китайское качество - уже космос, ну а плановое устаревание и поломки это побочный эффект, можно только смириться.
В ответ на: Теорія якості має абсолютно просте і прозоре формулювання: якість - це здатність товару/послуги відповідати вимогам конкретного споживача.
Да, но речь шла не о качестве, как таковом, а паре цена\качество. И манипулятивность, на мой взгляд, именно в том, что продавец зачастую пытается с помощью цены компенсировать низкое качество. Представляя, буд-то качество зависит от цены. Возьмем, к примеру, какой-нибудь предмет мебели. И имеем - плохая подгонка деталей, плохое крепление, полировка неравномерная, с царапинами. Все это - определенное качество. И поэтому цена этого изделия ниже, чем у стоящих рядом экземпляров без этих недостатков. Но качество первого как было низким, так и осталось. И цена низкая цена его не улучшила. И кто скажет , что оно вполне себе неплохое для цены? Оно плохое. Несмотря на цену. Оно просто устраивает кого-то. Само по себе, несмотря на цену. Но чтобы самому себе наврать, человек использует эту сентенцию - неплохо за свою цену. Или продавец ему так же врет, чтобы впарить. Так?