Власне сабж. Трошки пожовтіли фари. Хочу відполірувати власними силами - без зняття фари. подивився кілька роліків в ютубі, почитав про різні методи. Придбав банку 2 в 1. Поліроль і захисне покриття. От зараз підбираю час коли можна зайнятись поліровкою. Вірніше навіть погодні умови. Бо нажаль зараз гаражу не маю і доведеться усе робити під відкритим небом. Тому хочу вдень як буде + температура зайнятись і щоб не було опадів. Обіцяють на вихідних +4+5 вдень. Такої температури вистачить для дотримання технології?
а что на полироли написано? рукам и машинке пофиг, как выдержишь)))
Придбав банку 2 в 1. Поліроль і захисне покриття.
Я не дуже експерт в цьому питання, але знаю, що після поліровки потрібно або покрити лаком або ще краще затягнути плівкою. Бо захисне покриття потримається пару місяців і фара знову пожовтіє.
Я не дуже експерт в цьому питання, але знаю, що після поліровки потрібно або покрити лаком або ще краще затягнути плівкою. Бо захисне покриття потримається пару місяців і фара знову пожовтіє.
так і є. Як на мене простіше і надійніше дати це зробити спеціалістам. У них і руки вже як треба, і бокс теплий має бути. Хіба що повчитися хочеться
краще плівкою чим лаком бо кажуть лак теж тріскаеться
після поліровки потрібно або покрити лаком або ще краще затягнути плівкою. Бо захисне покриття потримається пару місяців і фара знову пожовтіє.
+1. Якщо лише полірувати, і не захистити плівкою чи лаком - то прослужить воно один рік.
Для того щоб покласти нормально лак треба прямі руки і досвід у цьому ділі. Те що бачив у самодєлкіних(фари під лаком) мене не вразило. На минуле авто клеїв плівку.
так я чув стосовно того що треба плівку клеїти після полірування. У мене знайома полірувала та клеїла плівку бо їй казали що ефект протримаєтся місяць. Я ще не гуглив тему стосовно поклейки плівкою. Тут є поруч один майстер який мені пропонував поліровку зі зняттям фари, і бачив його роботу. Але не хочу йому лишати машину на день-два. Він не хоче зробити то швидко, і взагалі дивлюсь його відношення до якості роботи- просідає.
а что на полироли написано? рукам и машинке пофиг, как выдержишь)))
написано - не переморожувати на банці з поліролем. Я так розумію що сама ця рідина при низьких температурах загустіває.
...
Для того щоб покласти нормально лак треба прямі руки і досвід у цьому ділі. Те що бачив у самодєлкіних(фари під лаком) мене не вразило. На минуле авто клеїв плівку.
в мене теж плівка, але думаю що вже пора іі замінити на нову бо вже багато років прослужила
Якщо помутніло трошки, то я нормально справлявся такою штукою
Клеїти плівку - таке собі, спочатку норм, потім років за три і плівка мутніє, а ще пізніш її взагалі відідрати повністю не виходить і вона залишає по собі сліди.
Все з власного досвіду.
Клеїти плівку - таке собі, спочатку норм, потім років за три і плівка мутніє, а ще пізніш її взагалі відідрати повністю не виходить і вона залишає по собі сліди.
Все з власного досвіду.
Може зараз плівки стали такі собі. Але до мене давно на нову машину поклеєна - досі в ідеалі. В одному місці механічно пошкоджена - одні радять переклеїти частину, другі радядть забити, тому що такої якості зараз плівки немає.
я восени полірнув шуруповертом з насадкою, к2 пастою, потім лимоном з зубною пастою помастив і витер, і потім побризкав якось хрінню за пару баксів з аліекспрес. Поки що результат мене влаштовує, що там буде далі побачимо.
А саме скло замінити не варіант ?
а хто це зробить? Зняти фару, не поламати при цьому защіпки, відклеїти скло... Я вже краще депо куплю тоді. Або машину поміняю.
Все з власного досвіду.
може сильно від плівки залежить, в мене якраз 3 роки вже після полірування та плівки, контакти з форуму взяв. Виглядає як нове без жодного натяку на мутність, але їжджу небагато.
Щось мені здається що якщо вже мутна фара то машині рочків ну не менше 7 а то і 10, і якщо ще через 3 плівка облізе то це буде не найбільша її проблема
а хто це зробить? Зняти фару, не поламати при цьому защіпки, відклеїти скло... Я вже краще депо куплю тоді. Або машину поміняю
З свого досвіду , і фарах Бош , це не складно ) Зняти фару не складно , щоб відклеїти скло треба феном прогріти і все , до того ж , вона досить просто розбирається . Скло на якомусь тягучому герметику , який досить просто прибирається . Назад , на гарний герметик типа Фікс Олл
А для чого міняти рідне якісне скло на якесь незрозуміле (ймовірно - гівняне, бо це буде неоригінал)?
Плівка мутніє та її складно здерти - це не якісний вініл. Якщо поклеїти якісну поліуретанову плівку, такої проблеми не буде. І ще дещо, якщо за весь час експлуатації авто, фари ніхто ні разу не полірував - мутніє не скло, а заводський лак, полірування в такому випадку не допоможе, так перший час воно буде краще виглядати, але не довго. У випадку якщо вже полірувались фари і не один раз, можливо вже й лаку на них немає, після наступного полірування знову помутнішають, якщо не захистити, краще поліуретановою плівкою, це буде на роки. І головне коли поліруєте фари, не перегріти "скло".