є під оренду 1к, зручна не маленька 43,6 заг, 17,6кімн, 17,2кухня). у новобудові у Ходосівці біля Мануфактури, Мегамаркету, 20 км від Позняків по завжди чистій, вільній безкорковій новообухівській. оздоблення (стіни, стелі, підлоги, освітлення, електрика,міжкімнатні двері) зроблено, у санвузлі все(душова кабіна, унітаз, раковина), окрім пралки, але є "нюанси": - кухня встановлена, готова, але інших меблів немає, немає передпокою, шафів, спальних місць. - передбачається використання двоконтурного газового котлу, котел встановлено, але будинок ще не в експлуатції, тому газ протестований облгазом, але ще не поданий. плитка індукційна є, столові прибори, посуд є.
окрім меблів, ще суттєві "нюанси" - гаряча вода - від бойлеру, опалення - для кімнати вже є кондєй, який у наявності, але не встановлений, опалювати кухню цілком реально навіть вентиляторним обогрівачем (перевірено), будинок цегляний з утепленням, склопакети , та й морозів вже не буде, попереду вже теплі пори року. встановити коніціонер - один день - інтернет запустити - теж справа одного дня (провайдери там стоять у черзі, тільки поклич, розводка проведена). - через те, що не в експлуатації - ліфт, встановлений, робочій, але ще не запущений в експлуатацію, ходити пішки сходами (не високо, 5 поверх). ну от таке житло. по "нюансах" докупити всього, не складно, теж справа кількох днів. справа в тому, що не охота туди ввозити, щоб простоювало. хотілось би знайти реальних орендарів і вже під проживання завезти все що ще треба у терміни, що влаштують орендарів. вкладатись далі під простой не дуже хочеться, а от під реальних жильців та орендну плату - вкластися не проблема! такі справи. прошу висловити думки, чи реально на таких умовах знайти орендарів? може у когось була схожа ситуація, чи хто є з ріелтерської сфери. заздалегідь вдячний за реальні толкові поради, чи допомогу. питання вартості оренди свідмо не торкався у пості, і так достатньо для флуду. варість договірна.
Років 5 назад пару разів мене навіть просили вивезти меблі, бо у потенційних жильців були свої. Можливо, і зараз бувають такі варіанти. ПС: Якщо потрібно, можу дати контакт ріелтора.
Як на мене забагато нюансів і меблі це не головне. По важливості: Пралка Ліфт Газ-опалення Віддаленість від міста/шкіл/садочків. Але все, абсолютно все вирішується вартістю оренди. Тут до речі певний час людина шукала просто голий бетон під оренду для житла. Тобто на все є покупець.
swetlanax 23.02.2025 18:15 пишет: Років 5 назад пару разів мене навіть просили вивезти меблі, бо у потенційних жильців були свої. Можливо, і зараз бувають такі варіанти. ПС: Якщо потрібно, можу дати контакт ріелтора.
дякую за коментар! від контакту ріелтора не відмовлюсь.
Roksimama 23.02.2025 19:42 пишет: Як на мене забагато нюансів і меблі це не головне. По важливості: Пралка Ліфт Газ-опалення Віддаленість від міста/шкіл/садочків. Але все, абсолютно все вирішується вартістю оренди. Тут до речі певний час людина шукала просто голий бетон під оренду для житла. Тобто на все є покупець.
+1 дуже багато тексту, по суті ж - дуже мало...
Головні фактори: -Локація(у вас вона "екзотична", як для найму саме квартири, а не будинку, що більш звично/логічно у тих місцях) -Попит/пропозиція (у цій локації) -Поточний стан Ринку--ціна оренди.
Все інше - нюанси, що вже з реальними клієнтами узгоджуються.
Roksimama 23.02.2025 19:42 пишет: Як на мене забагато нюансів і меблі це не головне. По важливості: Пралка Ліфт Газ-опалення Віддаленість від міста/шкіл/садочків. Але все, абсолютно все вирішується вартістю оренди. Тут до речі певний час людина шукала просто голий бетон під оренду для житла. Тобто на все є покупець.
+1 дуже багато тексту, по суті ж - дуже мало...
Головні фактори: -Локація(у вас вона "екзотична", як для найму саме квартири, а не будинку, що більш звично/логічно у тих місцях) -Попит/пропозиція (у цій локації) -Поточний стан Ринку--ціна оренди.
Все інше - нюанси, що вже з реальними клієнтами узгоджуються.
а чого "по суті" мало, і чого саме "по суті" було би достатньо? але і з такої шневеличкї кількості коментарів відповідь на моє запитання я сформував. дякую всім!
а чого "по суті" мало, і чого саме "по суті" було би достатньо? але і з такої шневеличкї кількості коментарів відповідь на моє запитання я сформував. дякую всім!
Відповідь на це питання очевидна: здати можна ВСЕ! Вірніше, будь-що. Питання лише у вартості і швидкості. Ваш КО!
Приєднуюсь до інших дописувачів. Наголос на відсутності меблів дещо зміщений, якщо в квартирі немає більш суттєвого. Відсутність газу – це означає, що газова поверхня не працює, а індукційна плитка на одну «комфорку»? Відсутність опалення означає, що будинок холодний, і комфортна температура там буде тільки на початку травня, як на мене. Потім 5 місяців, і знову холодно. Чи буде газ-опалення наступної осені? Пралки немає – це дуже важливо. Холодильник є? Рахунки за електроенергію будуть високі. Я б сказала, що за суттєві гроші ви її не здасте в такому стані. Але за якісь здасте. І це краще, ніж вона зараз простоює.
З такими недоробками здасте хіба недорого і невибагливому, а ці люди з мого досвіду - ну різні бувають, з різними недоліками - неохайні, із шкідливими звичками і пр. Як варіант - можна погодитись на орендарів з тваринками - їм багато відмовляють і вони часто згодні на гірші умови. Меблі-техніка то таке - за них можна домовитися. Я колись домовлявся з власником що куплю і встановлю за свій рахунок але вартість буде вирахувана з платні. Тільки треба узгодити, бо може орендар захоче, наприклад, дорогу пралку із золота, штучним інтелектом і 999 функціями, а власник готовий тільки на дешманську для пари шкарпеток.
Juliet Capulet 26.02.2025 10:43 пишет: Приєднуюсь до інших дописувачів. Наголос на відсутності меблів дещо зміщений, якщо в квартирі немає більш суттєвого. Відсутність газу – це означає, що газова поверхня не працює, а індукційна плитка на одну «комфорку»? Відсутність опалення означає, що будинок холодний, і комфортна температура там буде тільки на початку травня, як на мене. Потім 5 місяців, і знову холодно. Чи буде газ-опалення наступної осені? Пралки немає – це дуже важливо. Холодильник є? Рахунки за електроенергію будуть високі. Я б сказала, що за суттєві гроші ви її не здасте в такому стані. Але за якісь здасте. І це краще, ніж вона зараз простоює.
так, індукція на одну. маючи досвід вдома 4 конфорки, зараз дві вийшли з ладу, користуємось двома, а по факту однією, одночасно двома немає потреби. не такий вже й холодний ІМХО, грітись кондей+обігрівач - вбачаю цілком можна. так, Африки не буде, але "жити можна" газ і ліфт буде до осені, якщо не до літа, разом із ліфтом! холодильник є. стіл+стільці на кухню теж. фактично там "не вистачає" - спального місця, пралки, мабуть і все. але це ставиться за 2-3 дні. будемо пробувати.
Juliet Capulet 26.02.2025 10:43 пишет: Приєднуюсь до інших дописувачів. Наголос на відсутності меблів дещо зміщений, якщо в квартирі немає більш суттєвого. Відсутність газу – це означає, що газова поверхня не працює, а індукційна плитка на одну «комфорку»? Відсутність опалення означає, що будинок холодний, і комфортна температура там буде тільки на початку травня, як на мене. Потім 5 місяців, і знову холодно. Чи буде газ-опалення наступної осені? Пралки немає – це дуже важливо. Холодильник є? Рахунки за електроенергію будуть високі. Я б сказала, що за суттєві гроші ви її не здасте в такому стані. Але за якісь здасте. І це краще, ніж вона зараз простоює.
так, індукція на одну. маючи досвід вдома 4 конфорки, зараз дві вийшли з ладу, користуємось двома, а по факту однією, одночасно двома немає потреби. не такий вже й холодний ІМХО, грітись кондей+обігрівач - вбачаю цілком можна. так, Африки не буде, але "жити можна" газ і ліфт буде до осені, якщо не до літа, разом із ліфтом! холодильник є. стіл+стільці на кухню теж. фактично там "не вистачає" - спального місця, пралки, мабуть і все. але це ставиться за 2-3 дні. будемо пробувати.
Це ключове, бо тільки методом спроб зможете зрозуміти, чого варта ця квартира, Ринок все покаже.
Це ключове, бо тільки методом спроб зможете зрозуміти, чого варта ця квартира, Ринок все покаже.
Ну тоді я б ще порадила уникати послуг ріелтора. Можна закинути на фб «ріелтори зло» і почитати коментарі. Але з ріелтором в даному випадку шанси скоріше зменшуються.
Ну тоді я б ще порадила уникати послуг ріелтора. Можна закинути на фб «ріелтори зло» і почитати коментарі. Але з ріелтором в даному випадку шанси скоріше зменшуються.
щось, як раз оця РЗ, з мого останнім часом досвіду, практично "не працює", як було раніше...з ріелторами я теж принципово уникаю співпрацювати. Коли, нещодавно свою здавав, значно краще спрацювали в сукупності: Дом.Ріа, Ріелтор.юа, Олх.
так, індукція на одну. маючи досвід вдома 4 конфорки, зараз дві вийшли з ладу, користуємось двома, а по факту однією, одночасно двома немає потреби. не такий вже й холодний ІМХО, грітись кондей+обігрівач - вбачаю цілком можна. так, Африки не буде, але "жити можна"
Я цілком вірю, що особисто Вам може вистачати однієї комфорки і температури "не Африка", але це не те, що Ви зможете з легкістю "продати" потенційним орендарям
Ford-Noks 28.02.2025 17:49 пишет: фактично там "не вистачає" - спального місця, пралки, мабуть і все. але це ставиться за 2-3 дні. будемо пробувати.
А в чому проблема таке елементарне поставити і не відлякувати потенційних клієнтів негараздами? Там витрат на пару гривень...
Наскільки я розумію, вся справа в ціні на оренду. Автор посту думає, що якщо йому вдасться здати квартиру за більш-менш пристойні гроші, він купить і встановить все, чого не вистачає. А якщо умовно "за комуналку", то не буде ні здавати поки, ні укомплектовувати.
Наскільки я розумію, вся справа в ціні на оренду. Автор посту думає, що якщо йому вдасться здати квартиру за більш-менш пристойні гроші, він купить і встановить все, чого не вистачає. А якщо умовно "за комуналку", то не буде ні здавати поки, ні укомплектовувати.
Це все зрозуміло. Воно вірно і у зворотньому напрямі: аби здати за пристойні гроші, потрібно встановити все необхідне. Нарід зараз мало бажає вникати в особисті проблеми орендодавця а воліє все мати "під ключ".
Це все зрозуміло. Воно вірно і у зворотньому напрямі: аби здати за пристойні гроші, потрібно встановити все необхідне. Нарід зараз мало бажає вникати в особисті проблеми орендодавця а воліє все мати "під ключ".
В даному випадку не йдеться про пристойні гроші і "під ключ", оскільки не вистачає бази: опалення, газу, ліфту. Це те, без чого будь-який ремонт і меблеве наповнення нівелюється
орендар вже знайшовся. причому я й оголошень ніде не розміщував, ні до кого не звертався. сказати так, не я знайшов орендаря. а орендар мене знайшов! подробиць не розкажу, ситуація цікава тому, що не стандартно получилось, можна сказати - випадково. ціна, звісно, нижча, ніж якщо би квартира була доведена "по повній", але і не копійчана, вистачить, щоб з оренди докомплектувати всім бажаним для мешканців. словом - по ціні і умовах повний консенсус!
ще раз дякую за висловлені думки! я ще й не все тут накоментували прочитав, а питання вже закрито.