autoua
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Померла паливна на дизелі, треба визначити причину

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

Померла паливна на дизелі, треба визначити причину
      3 июня 2025 в 17:30 Гілками

Під кінець 5го року мого дизельного життя постукала стара з косою до ТНВД, який стружкою поклав форсунки, короче кажучи класіка. Авто G30 B47 з пробігом 70 тис, смерть від старості/природніх причин виключаємо.

На разі з найімовірніших причин:

- якість палива. Заправлявся декілька остінніх раз на ВОЗі, потім Орлен і італійський Тамоіл. Після останнього через 500 км по дорозі додому все і сталось. Тому грішу на нього (бо італійці, від них можна очікувати чого завгодно). Дуже б хотілось оцінити якість солярки в баці. Хтось може порадити де це зробити, бажано в Києві? В неті знаходив лише за космічні гроші.

- брак паливного фільтра. Десь за 1800 км до смерті його міняли. Чув, що таке можу бути через неякісний фільтр. Сервісу я навряд чи щось доведу, але принаймні не буду його там ставити, щоб знову не попасти.

- не прокачали систему після заміни паливного фільтра і тнвд попрацював на суху. Малоймовірно, бо навряд чи я б проїхав 1800 км після цього, та і сервіс профільний по авто.

Буду вдячний за інші версії і поради з приводу оцінки палива і фільтра.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель **
22 года за рулем, Киев
С нами с 21.09.2007

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: Wave]
      3 июня 2025 в 21:48 Гілками

Важко так щось зараз гадати. Сотні факторів можуть бути.
За фільтр сильно не переживайте, були "пригонки", не одна, з Німеччини, по 200+ тис. на рідних з заводу фільтрах. І нічого ще їхала навіть, і робота паливної ок.
Он Омерика приїхала 180 тис- повітряний з заводу також... Це так, щодо фільтрів.
Як знімете, щоб купи тримався.

Тут більше десь "сухої" соляри залляли/заливали.
Може перед вами, як з других рук авто, балувались зимою бенз доливали чи ін. неправильні присадки, що підубивали ПНВТ.
Коли закінчувалось паливо - їхали (авто мало б смикатись), їхати потрібно не 1 км, щоб загризло. Після ремонтів буває потрібно дати підпору паливо, інколи крутять дуже довго поки ПНВТ сам зятягне, стартер вмирають) Але це вже зовсіс варварське СТО має бути. Ну і в свіжих авто вже є насос підкачки, щоб сухий насос не крутився. Або він у вас помер. Але в такому при довгих простоях довго маслали б стартером...
Тут, як кажуть, у вас поломалась машина, тра ремонтувати, таке буває)
Лийте норм дизель, в ідеалі ЛіквіМолі - Дизель Зусатс - буде паливна жити довше.

В ответ на:

- не прокачали систему після заміни паливного фільтра і тнвд попрацював на суху. Малоймовірно, бо навряд чи я б проїхав 1800 км після цього, та і сервіс профільний по авто.

У вас має стояти насос підкачки. Тобто нажали запалення - насос загудів, подав тиск до насоса і вимкнувся.
Такого не буває, що не прокачали і ви їхали 1800 км. Це може бути, якщо десь є негерметичність та ін. проблеми.
Тут або не заводиться авто - відовідно не прокачано.
Або двигун наступні пуски стартує впевнено - тоді все прокачено, тиск подається в рампу/форсунки.
Це разова процедура після заміни фільтра. І спалити ПНВТ це потрібно вміти. Навіть якщо до нього ще не дійшло паливо, певний час в ньому є ще стара соляра, що дає йому змазку, нічого йому не буде.

Змінено User-king (22:07 03/06/2025)

member *
С нами с 14.08.2006

4 июня 2025 в 00:04 Гілками

Паливний фільтр самі десь замовляли чи сервіс вам замовив і встановив самостійно? Який саме поставили? Пару разів зустрічався з підробками Purflux.

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: User-king]
      4 июня 2025 в 12:22 Гілками

Теж більше про солярку думаю. Прокачка у мене через комп, сервіс профільний, міняв там фільтр не один раз і все було ок.

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: andriy_z]
      4 июня 2025 в 12:23 Гілками

andriy_z 04.06.2025 00:04 пишет:

Паливний фільтр самі десь замовляли чи сервіс вам замовив і встановив самостійно? Який саме поставили? Пару разів зустрічався з підробками Purflux.

Паливний Мале, до того їх штук 10 відїздив і все було ок. Ставив сервіс свій, як і попередні разів 5 точно.

Змінено Wave (12:24 04/06/2025)

Супер писатель! **
42 года (24 года за рулем), Львів
С нами с 26.01.2012

4 июня 2025 в 19:47 Гілками

Wave 04.06.2025 12:22 пишет:

Теж більше про солярку думаю.

Не факт. 14 років на дизелях - ніколи не лив антигелів - тільки бенз підмішував. Ну але і 2Т масло, звісно. Все ок.

YSK
V.I.P **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

4 июня 2025 в 20:12 Гілками

Тут підказали, ніби на твоєму двигуні 3 цепки, один з яких являється приводом ТНВД, як варіант підрозтягнувся і перескочив на зуб. Якщо шо, це тільки припущення.

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: Khimik]
      4 июня 2025 в 22:09 Гілками

Khimik 04.06.2025 19:47 пишет:

Wave 04.06.2025 12:22 пишет:

Теж більше про солярку думаю.

Не факт. 14 років на дизелях - ніколи не лив антигелів - тільки бенз підмішував. Ну але і 2Т масло, звісно. Все ок.

Ну я теж 140тис на солярці проїхав і взагалі ніколи нічого не доливав, але це ж така справа, як пощастить.

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: YSK]
      4 июня 2025 в 22:11 Гілками

YSK 04.06.2025 20:12 пишет:

Тут підказали, ніби на твоєму двигуні 3 цепки, один з яких являється приводом ТНВД, як варіант підрозтягнувся і перескочив на зуб. Якщо шо, це тільки припущення.

О, це цвкава версія, дякую! Зверну увагу, коли будуть міняти. Але пробіг 70 тис…

Супер писатель! ****
45 лет, Киев
С нами с 12.11.2001

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: andriy_z]
      5 июня 2025 в 13:15 Гілками

Наскількі я памятаю, там Бош СР4 стоїть.
В нього є проблема з роликом, який розвертає впоперек.
Це конструктивний прорахунок і привязати це до палива, пробігу, умовами їзди не можна. Не пощастило.
Треба ремонтувати ТНВД, мити рейл, всі магістралі від рейла до форсунок, всі паливні шланги та обовязково бак.

Є рішення, яки страхують від цього, але як на мене це колхоз.

Супер писатель! **
С нами с 26.01.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: annex]
      5 июня 2025 в 20:39 Гілками

Я в шокови. Дізелю сотня+ років, і ще може виникнути якийсь 'конструктивний прорахунок'??
Нафіга вигадувати ровер?

V.I.P ***
60 лет (41 год за рулем), Киев
С нами с 30.01.2006

6 июня 2025 в 09:39 Гілками

попытаться повысить мощность, умньшить расход, улучшить экологию.
за счет клиентов. норм бизнес

V.I.P ***
30 лет за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

6 июня 2025 в 12:27 Гілками

Khimik 05.06.2025 20:39 пишет:

Я в шокови. Дізелю сотня+ років, і ще може виникнути якийсь 'конструктивний прорахунок'??
Нафіга вигадувати ровер?

так у тебе яка потужність з літра об'єму і який момент? а споживання яке?
прорахунок в конструкції насоса, який здається не таких шалених грошей коштує як твій простий насос.
особливість в тому, що в точці тертя ексцентрика на плунжері встановили ролік, але сам плунжер круглий і може провернутися поперек валу приводного. на попередній версії насоса (cp3) роліка не було і на обертання плунжера якось пофігу (і ресурс здається не нижче, тиск нижче).
у мене cp3 насос, норм працює, якщо буде потреба замінити - 150-200$ і купа пропозицій.
для відчуття різниці: завдяки комнрейлу маю з 3л двигуна 218 поней і 510Нм (ще не чипував - можна норм додати), що значно цікавіше патролівських (zd30) 165 поней і 340 моменту з такого самого об'єму. про витрату пального - ну приблизно в 1,5-2 рази менше. тому іноді краще вигадувати щось нове.

V.I.P ***
30 лет за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

6 июня 2025 в 12:28 Гілками

annex 05.06.2025 13:15 пишет:

Це конструктивний прорахунок і привязати це до палива, пробігу, умовами їзди не можна. Не пощастило.
Треба ремонтувати ТНВД, мити рейл, всі магістралі від рейла до форсунок, всі паливні шланги та обовязково бак.

Є рішення, яки страхують від цього, але як на мене це колхоз.

мити точно треба, а щодо ремонту - б/в наче від 100евро, можна обирати шлях виходу з ситуації.

Супер писатель! **
С нами с 26.01.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: Alex2064]
      6 июня 2025 в 22:41 Гілками

Alex2064 06.06.2025 09:39 пишет:

попытаться повысить мощность, умньшить расход, улучшить экологию.
за счет клиентов. норм бизнес

Ага.

Швидко, дешево, якісно.
Виберіть два з трьох

Супер писатель! **
С нами с 26.01.2012

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: Maksimus]
      6 июня 2025 в 22:54 Гілками

Maksimus 06.06.2025 12:27 пишет:

Khimik 05.06.2025 20:39 пишет:

Нафіга вигадувати ровер?

так у тебе яка потужність з літра об'єму і який момент? а споживання яке?

Чесно? Хз.
Я машину вибирав за іншими критеріями. І якшо двігло мені має відригнути через 70 чи скільки там в автора тищ через курва ролік, який економить літру солярки на рік - ніт. То хибна стратегія.

Змінено Khimik (22:55 06/06/2025)

V.I.P **
45 лет (24 года за рулем), Киев
С нами с 05.02.2006

7 июня 2025 в 11:08 Гілками

Ролик тот просто так не клинит: вода\мусор\"сухое"ДТ. 90% проблема в топливе, 10% человеческий фактор\говнофильтр. Могли же при замене фильтра мусора в систему натрусить...

Достоевский *
44 года (21 год за рулем), Киев
С нами с 12.11.2013

Re: Померла паливна на дизелі, треба визначити причину [Re: kraev]
      8 июня 2025 в 16:13 Гілками

kraev 07.06.2025 11:08 пишет:

Ролик тот просто так не клинит: вода\мусор\"сухое"ДТ. 90% проблема в топливе, 10% человеческий фактор\говнофильтр. Могли же при замене фильтра мусора в систему натрусить...

Если там стоит вот этот фуфломицин Bosch СР4, то попадание воздуха в систему = проворот ролика.
Через время - ппц всей топливной.

Причина всем известна.
После замены топливного фильтра не прокачали систему, завоздушили систему.

Вот пусть автор даст в табло, тем, кто менял фильтр.

Как раз 1800км до полной смерти всей топливной.

По этой болячке, в своё время был дан официальный ответ производителя.

В ответ на:

Ввиду высокой скорости вращения вала СР4 заблокировать толкатель от разворота в столь нагруженном агрегате без несоизмеримого удорожания конструкции не получается. Поэтому единственной и абсолютно надежной защитой от разворота ролика является топливо, полностью заполняющее корпус ТНВД и не позволяющее ролику развернуться в момент прохождения через верхние и нижние точки кулачкового вала. Совершенно очевидно, что разворот ролика физически невозможен в любом другом положении, кроме указанных четырех точек кулачкового вала.

Более того, даже в этих четырех точках поперечное положение ролика относительно вращающегося кулачкового вала является состоянием неустойчивого равновесия, поэтому на низких оборотах ролик будет стремиться к возвращению в штатное положение.
И только отсутствие вокруг ролика топлива, демпфирующего быстрые изменения его положения, при высоких оборотах двигателя может привести к очень быстрому развороту ролика в поперечное положение и фиксации в этом положении вследствие практически мгновенной выработки поперечного углубления на самом ролике.

Действительно, владельцы первых автомобилей с ТНВД СР4 относительно часто сталкивались с обсуждаемой проблемой по причине незнания как потребителями, так и специалистами сервисных центров того факта, что завоздушивание топливной системы с СР4 недопустимо, поскольку как те, так и другие зачастую не уделяют должного внимания руководствам и инструкциям.

Змінено Cirax (16:20 08/06/2025)

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 24.05.2012

9 июня 2025 в 13:50 Гілками

annex 05.06.2025 13:15 пишет:

Так, СР4.
Я купив б\в на заміну, розбирали з метою оцінки стану перед стендом. Так там той ролик зафіксовано від провертання стержнем. Майстри вперше таке побачили на СР4, кажуть мабуть удосконалили все ж. Побачимо, як там в моєму зроблено, коли знімуть.

Ще з'явилась головна версія подій.
Машина купувалась на аукціоні в Кореї, перед завантаженням в контейнер паливо зливається. Після прибуття вона завелась і заїхала на лафет, а от в Києві на лафеті вже не завелась. Її заправили на лафеті і потім заводили. Я забирав авто на наступний день, тоді мені і розказали цю історію, а я їй не надав значення. Ця версія виглядає ймовірнішою, ніж заміна фільтра. Єдине що - проїхала вона після того 7 тис, наче і дофіга, але то мабуть як пощастить.

YSK
V.I.P **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

9 июня 2025 в 15:23 Гілками

Якщо авто з Кореї, то яка впевненість в пробігу?

Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни
Додаткова інформація
1 користувачів і 20 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  annex, Amateur, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2715

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія