Включення доставки в загальну вартість почали практикувати айтібокс, телемарт. Маю промокоди на знижку доставки Укрпошта. Але як замовляєш доставку товару на сайті магазинів, оплатити товар можна тільки разом з вартістю доставки. При отриманні, на пошті кажуть, що доставка безкоштовна і промокоди вони звісно не приймають. Це такий доп заробіток у магазині, стягуючи процент від вартості доставки з оператора?!
Traktop 10.06.2025 19:56 пишет: Включення доставки в загальну вартість почали практикувати айтібокс, телемарт. Маю промокоди на знижку доставки Укрпошта. Але як замовляєш доставку товару на сайті магазинів, оплатити товар можна тільки разом з вартістю доставки. При отриманні, на пошті кажуть, що доставка безкоштовна і промокоди вони звісно не приймають. Це такий доп заробіток у магазині, стягуючи процент від вартості доставки з оператора?!
А що за товар хоч? Не думаю що це таким чином вони заробляють % від вартості доставки навіть якщо в них з операторами спеціальні умови. Думаю що цілком ймовірний такий варіант: Є товар, ціна якого наприклад 10000 грн у магазині, і така ж рекомендована роздрібна ціна (продавці не мають права продавати за нижчою ціною інакше їм санкції від постачальника), купляє магазин припустимо за 9200 грн у постачальника. Доставка коштує припустимо 100 грн в середньому, якщо продати з безплатною доставкою то заробіток чистий буде не 800 грн а 700, а суть в тому щоб заманити покупця на свою сторону - ціна одинакова в усіх, а доставка безплатна тільки в них. Памятаю колись давно була ситуація на кондиціонери якогось бренду що монтаж кондиціонера був безкоштовний на основі цієї різниці.
Дуже гарна опція, нажаль мало хто практикує. Приклад - шукав холодильник з доставкою в інше місто, знайшов в одному інтернет магазині, ціна влаштувала, проте... відправляти вони готові, але проблему з перевізником, то мої проблеми. Їм кошти лише за холодильник, решту - умовній новій пошті. Запропонував всю суму заплатити магазину (зауважу, що не торгувався і ціна доставки влаштовувала) і вони організовують доставку, так вони ні в яку. Відмовились. А мені не дуже хочеться оплатити 50 тис. магазину, а потім в разі чого бодатись з перевізником. ПС. прийлось придбати в іншому місці з доставкою додому.
У Нас домовленість як з Укрпоштою так і Новою поштою, доставка враховується при оформленні замовлення. Купони та додаткові знижки не діють. Таки мають гешефт...