igg 13.06.2025 13:20 пишет: Ну, от наприклад, така - дійсно справжня Extra Virgin...чи не дуже? Ціна щось дуже солоденька, хоча, пишуть у відгуках, дуже гірчить
справжня має бути гіркою та з легким присмаком свіжої трави, але дуже важлива сировина, тому краще купувати виробників, що мають свої площі по вирощуванню оливок або логістику збору з локальних фермерів, все інше може бути шлаком. В сільпо та мегамаркеті можна купити якісну олію, але ціна рази у 2 більша, ніж та, що по лінку.
igg 13.06.2025 13:20 пишет: Ну, от наприклад, така - дійсно справжня Extra Virgin...чи не дуже? Ціна щось дуже солоденька, хоча, пишуть у відгуках, дуже гірчить
Вона в Метро по акції (час від часу) вже мінімум півроку продається. Оливкова олія як оливкова олія. Нормальна.
igg 13.06.2025 13:20 пишет: Ну, от наприклад, така - дійсно справжня Extra Virgin...чи не дуже? Ціна щось дуже солоденька, хоча, пишуть у відгуках, дуже гірчить
справжня має бути гіркою та з легким присмаком свіжої трави, але дуже важлива сировина, тому краще купувати виробників, що мають свої площі по вирощуванню оливок або логістику збору з локальних фермерів, все інше може бути шлаком. В сільпо та мегамаркеті можна купити якісну олію, але ціна рази у 2 більша, ніж та, що по лінку.
дякую за зв.зв. про теорію питання (гіркоту/трави/виробники/логістика/сільпо/мЕтро/ціни/т.і.) я більш менш розумію... Цікавить саме передовий досвід, з огляду на ціну(та що за лінком - дійсно удвічі меньша за сільпошно-новусівські), ...бо ціна, як і якість (для мене) має значення...замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
брав таку по акціїї за 399...вона - така собі, середньо-статистична олива... без, як на мене, яскравого смаку/запаху/гіркоти...у порівнянні із, наприклад, такою Monterreal - майже без смаку/запаху.
igg 13.06.2025 13:20 пишет: Ну, от наприклад, така - дійсно справжня Extra Virgin...чи не дуже? Ціна щось дуже солоденька, хоча, пишуть у відгуках, дуже гірчить
справжня має бути гіркою та з легким присмаком свіжої трави, але дуже важлива сировина, тому краще купувати виробників, що мають свої площі по вирощуванню оливок або логістику збору з локальних фермерів, все інше може бути шлаком. В сільпо та мегамаркеті можна купити якісну олію, але ціна рази у 2 більша, ніж та, що по лінку.
дякую за зв.зв. про теорію питання (гіркоту/трави/виробники/логістика/сільпо/мЕтро/ціни/т.і.) я більш менш розумію... Цікавить саме передовий досвід, з огляду на ціну(та що за лінком - дійсно удвічі меньша за сільпошно-новусівські), ...бо ціна, як і якість (для мене) має значення...замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
ось сам купую такого виробника, це точно якість, колись навіть був у них на виробництві
справжня має бути гіркою та з легким присмаком свіжої трави, але дуже важлива сировина, тому краще купувати виробників, що мають свої площі по вирощуванню оливок або логістику збору з локальних фермерів, все інше може бути шлаком. В сільпо та мегамаркеті можна купити якісну олію, але ціна рази у 2 більша, ніж та, що по лінку.
дякую за зв.зв. про теорію питання (гіркоту/трави/виробники/логістика/сільпо/мЕтро/ціни/т.і.) я більш менш розумію... Цікавить саме передовий досвід, з огляду на ціну(та що за лінком - дійсно удвічі меньша за сільпошно-новусівські), ...бо ціна, як і якість (для мене) має значення...замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
ось сам купую такого виробника, це точно якість, колись навіть був у них на виробництві
igg 13.06.2025 15:57 пишет: замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
для смаження такого класу олія точно підійде, буде краще ніж олейна, а от щодо придатності в салати в чистому вигляді, то маю сумнів, тому що там в якості сировини якась збірна солянка буде (я це припускаю з того, що вони не вказують регіон походження), буде щось дуже нейтральне без яскравого смаку скоріш за все.
igg 13.06.2025 15:57 пишет: замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
для смаження такого класу олія точно підійде, буде краще ніж олейна, а от щодо придатності в салати в чистому вигляді, то маю сумнів, тому що там в якості сировини якась збірна солянка буде (я це припускаю з того, що вони не вказують регіон походження), буде щось дуже нейтральне без яскравого смаку скоріш за все.
Хто ж смажить на extra virgin?! Це для салатів. Для смаження треба рафінована. До речі, пропоную спробувати олію з віноградних кісточьок, типу, такого .
igg 13.06.2025 15:57 пишет: замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
для смаження такого класу олія точно підійде, буде краще ніж олейна, а от щодо придатності в салати в чистому вигляді, то маю сумнів, тому що там в якості сировини якась збірна солянка буде (я це припускаю з того, що вони не вказують регіон походження), буде щось дуже нейтральне без яскравого смаку скоріш за все.
Хто ж смажить на extra virgin?! Це для салатів. Для смаження треба рафінована. До речі, пропоную спробувати олію з віноградних кісточьок, типу, такого .
щодо виноградних косточек, то саме її дружина використовує для смаження та майонезу. А от на рахунок рафінованих олій, то вже кожен сам вирішує, наскільки йому здоров"я цінніше за вартість зекономленого. Взагалі, я не агітую смажити на екстра вірджін оливковій олії, але, імхо, це єдине для чого саме ця підійде, бо на салати вона навряд чи дасть гарний смак.
keen 13.06.2025 18:07 пишет: А от на рахунок рафінованих олій, то вже кожен сам вирішує, наскільки йому здоров"я цінніше за вартість зекономленого. Взагалі, я не агітую смажити на екстра вірджін оливковій олії, але, імхо, це єдине для чого саме ця підійде, бо на салати вона навряд чи дасть гарний смак.
Не зрозумів щодо економії. Рафінована дешевше, ніж Extra Virgin, бо виробляється зі жмиху. То де економія при смаженні на Extra Virgin?
брав таку по акціїї за 399...вона - така собі, середньо-статистична олива... без, як на мене, яскравого смаку/запаху/гіркоти...у порівнянні із, наприклад, такою Monterreal - майже без смаку/запаху.
дякую, я в тій оливковий олії не дуже розбираюсь, а так в мене якась е привезена з Греції
справжня має бути гіркою та з легким присмаком свіжої трави, але дуже важлива сировина, тому краще купувати виробників, що мають свої площі по вирощуванню оливок або логістику збору з локальних фермерів, все інше може бути шлаком. В сільпо та мегамаркеті можна купити якісну олію, але ціна рази у 2 більша, ніж та, що по лінку.
дякую за зв.зв. про теорію питання (гіркоту/трави/виробники/логістика/сільпо/мЕтро/ціни/т.і.) я більш менш розумію... Цікавить саме передовий досвід, з огляду на ціну(та що за лінком - дійсно удвічі меньша за сільпошно-новусівські), ...бо ціна, як і якість (для мене) має значення...замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
ось сам купую такого виробника, це точно якість, колись навіть був у них на виробництві
для поднятия образованности интересуюсь: и та и та, она примерно одинаковая ( понятно, что тара разная) или там какие то особенности выжима-обработки? Говоря по простому какая из них лучше?
igg 13.06.2025 15:57 пишет: замовив, маю надію, що в будь якому разі це буде краще, ніж умовна соняшникова олейна
для смаження такого класу олія точно підійде, буде краще ніж олейна, а от щодо придатності в салати в чистому вигляді, то маю сумнів, тому що там в якості сировини якась збірна солянка буде (я це припускаю з того, що вони не вказують регіон походження), буде щось дуже нейтральне без яскравого смаку скоріш за все.
Хто ж смажить на extra virgin?! Це для салатів. Для смаження треба рафінована. До речі, пропоную спробувати олію з віноградних кісточьок, типу, такого .
можливо, хтось й смажить на EV, але я таке не практикую, для смаження взяв рафіноване За рекомендацію, дякую, виноградну олію ще не пробував.