Прикупив ділянку в карпатах і в звʼязку з майбутнім будівництвом виникла думка що треба б і причеп купити і якусь автівку для нього, шоб там зберігати, по місцю кататись, возити всякі там штукатурки і т д.
Сценарій використання автівки виглядає як "приїхав на потязі, з орендованого на місці гаража взяв авто і причеп, поперся з ними в епіцентр, шось привіз і катаюсь там по місцю".
В ідеалі хотілось би повний привід, бо все ж карпати, грунтовка, хоч там і не гора, а скоріше пагорб, після дощу я на профільному grand picasso без проблем заїжджаю. Але... потім же захочеться на тому авто по тим карпатам і покататись в цікаві місця. Тому таки бажано 4х4 і короткі звіси.
Якби у профільного куба був не варіатор - я б його поки для цих цілей використовував, але причіп ним не потягаєш. Тому шукаю заміну, так щоб умовно "ключ на ключ", ну може трохи доплатити
Друзі, куди дивитись? Із найдешевшого в голову лізе шніва, дешево, просто, ремонтується у кожному гаражі, на корозію мені практично начхати. Але як я розумію, там і всяких інших проблем вистачає, при чому таких, на які не забʼєш зі словами "на швидкість не впливає". І хоч воно і дешево ремонтується, але не сильно хочеться витрачати на те час
Із дорожчого - теріос або гранд вітара, вже цілком собі машини, але і дорожчі вони практично в два рази. Це лишимо на крайній випадок
Що можна ще подивитись так шоб в ідеалі вкластись тисяч в 5? Може якісь пиріжки?
а чому на варіку причеп не потягаєш, якісь обмеження саме у цієї моделі? Якщо по темі, то живого за 5к 4х4 навряд чи знайдеш, все більш менш живе і дешеве сам знаєш куди йде. Пару місяців тому мій 15 річний джимнік продався за 8300, обслужений, в гарному стані.
keen 20.07.2025 20:48 пишет: а чому на варіку причеп не потягаєш, якісь обмеження саме у цієї моделі? Якщо по темі, то живого за 5к 4х4 навряд чи знайдеш, все більш менш живе і дешеве сам знаєш куди йде. Пару місяців тому мій 15 річний джимнік продався за 8300, обслужений, в гарному стані.
Та наче всім варіаторам то не можна. Неодноразово читав це у різних джерелах. І в інструкції до авто написано шо не можна. І так щойно віддав майже всю ціну машини за капіталку варіатора. Ну джимнік - то окрема історія, то культова штука) За такі гроші цілком наче можна взяти непоганий теріос
в мене варіатор дозволяє, але це прямо написано в мануалі. З 4х4 ще можна подивитись на субару форестер 2005-2007 років, може бути в бюджеті, але не ХТ та дивитись двигун. Звичайно, що по кузову вже будуть питання, але ходова та трансмісія там надійні, а у варіанті з ручкою, ще й понижайка є.
Впринципі грузові пиріжки думаю будуть досить навіть свіжі, але й з повадними пробігами. Може якийсь Дастер перших поколінь попадеться... П.С.: Було б цікаво послухати більше про ділянку і будівництво
AM 20.07.2025 22:09 пишет: П.С.: Було б цікаво послухати більше про ділянку і будівництво
А там нема поки чого слухати, ділянка поки порожня і на неї спочатку ставитиметься невеличкий модульний будиночок місцевого (ну майже) виробника. Будиночок вже мабуть буде замовлятись взимку і ставитись навесні. Але спочатку треба перенести стовпи електричні, бо вони по ділянці йдуть. А коли вже це зроблю - то мабуть заморочусь неспішним будівництвом чогось більшого своїми руками (згідно з відео відомого американця Ларрі, не пам'ятаю прізвище), про це може і бложик зроблю, бо розумію шо багатьом цікаво
От за ідею дастера - дякую, шось не подумав про нього
воно ще й на ручці - там все ремонтується досить бюджетно (включно з мотором який скоріш за все вже потребує втручання), років 10 може ще проїздити поки остаточно попроситься на звалище за умови якщо воно не було увалене декілька раз (правда маю такого ж року ніссан - після 6 ДТП, авто на диво ще не розвалилось )
Disnake 21.07.2025 15:36 пишет: воно ще й на ручці - там все ремонтується досить бюджетно (включно з мотором який скоріш за все вже потребує втручання), років 10 може ще проїздити поки остаточно попроситься на звалище за умови якщо воно не було увалене декілька раз (правда маю такого ж року ніссан - після 6 ДТП, авто на диво ще не розвалилось )
100%, в мене був 2.5 на автоматі, їздив і не кашляв, правда масло підїдав. Там, доречі, передні крила пластикові Є три режима 2wd,auto i lock
Ниву рассматривать, как и буханку и 469 УАЗ не имеет смысла (железо устало, двигатели тоже). Рено Дастер на К9К будет самым идеальным вариантом...если по - проходимее и по-круче, то Ford F-150 или Додже РАМ (можно Раптор или TRX ) Можно Тойоту, главное не сильно убитую... по итогу - самым проходимым будет трактор...а за ним можно на прицепе тягать что угодно...
або ось така: Wagon R була така декілька років - також невибагливе авто, просте як табурет (по комфорту теж приблизно таке саме), вантаж возити - великий простір при мінімальних габаритах