Народ, а що скажете за Skoda Enyaq машинку? Пройшовся пошуком, за останні 9 місяців, як мінімум, жодної згадки.
Якісь кращі альтернативи є?
Адаптивний круїз, в тому числі стоп-старт в пробках, втримання в полосі, HUD, панорама, 360 камери, навіть наче в деяких компл. є автопаркування, підігрів руля, шторки в картах задніх дверей, ЛЕД фари, розпізнавання знаків. Підігрів батареї наче є. 400км дальність ходу ок.
Альтернативи за такою ж ціною? Дивлюсь на німецький (європейський) ринок, б\у, пробіг від 6ткм до 12ткм.
Пройшовся пошуком, за останні 9 місяців, як мінімум, жодної згадки.
Бо дорого, мабуть За ті ж гроші з китаю можна пригнати новий ІД4.
Пройшовся пошуком, за останні 9 місяців, як мінімум, жодної згадки.
Бо дорого, мабуть За ті ж гроші з китаю можна пригнати новий ІД4.
ну з китаю все дешевше буде, але ж питання не тільки в грошах, хоча я і розглядаю варіанти якраз по ціні.
Я навіть не знаю, як порівнювати, наприклад, ті ж LED фари на шкоді та на китайському. Просто "LED headlight" воно якось не інформативно. Також треба розуміти, наскільки безпечно та стабільно працює ACC разом з підрулюванням та наскільки плавний стоп-старт в пробках. Шумка і т.д... як це все порівнювати? Щодо китая є тут побоювання.
Якщо не китай, то які є альтернативи?
Ці ковбаски різних калібрів від ФВ приблизно одне й те саме. Якщо треба трохи більше місця і вище посадку - то Еніак дуже норм. Особливо купе з панорамою імхо. Маю повний набір тих самих асистентів на купрі - все працює стабільно. Ще плюс шкоди - здається що там на кермі звичайні олдскульні несенсорні кнопки. І класичне управління круїзом
Ці ковбаски різних калібрів від ФВ приблизно одне й те саме. Якщо треба трохи більше місця і вище посадку - то Еніак дуже норм. Особливо купе з панорамою імхо. Маю повний набір тих самих асистентів на купрі - все працює стабільно. Ще плюс шкоди - здається що там на кермі звичайні олдскульні несенсорні кнопки. І класичне управління круїзом
дякую. хоча на купе бюджет не витягую (може тому, що не бачу сенсу), тим паче у купе наче немає люка.
Дивлюсь на нову (2025, фейсліфт) спортлайн версію з 85 батареєю (але не повний привід), її за 55к євро можна взяти навіть з DCC і ще може й з AR HUD, хоча не знаю, наскільки це важливо. Але через спортлайн версію там вже купа плюшок.
Чи є альтернативи? Так щоб не табуретка, не пустишка чи там спартанський салон як в тесла.
Насправді я ще не вирішив, бо є дилема, або цю електричку як другу машину, або міняти свій сітрік на щось 7-ми містне бензин-гібрид. Дизель, за рахунок дуже частих коротких (до 15-30км) поїздок приносить більше головняку, ніж профіту.
То які є достойні альтернативи шкоді? Цікавить "повний фарш", особливо з ассистентами, ACC, втримання в полосі, стоп-старт автоматичний в пробках. Також в цій шкоді є автопарковщик, навіть без водія, що дуже цікаво, особливо дружині
В шкоді напрягає: 1. батарея - літій-іон наче, не самий кращий вибір. 2. швидкість зарядки наче 150кв тільки, можна ж і краще, якщо перейти на більш високу вольтову архітектуру? 3. задні тормоза - барабан. все ще. Хоча в одному тесті мимоходом сказали "як зазвичай в електричках".
Оскільки я повний нуб в електричках, то я міг навіть ще щось пропустити, навіть банальне. Публічні зарядки є, але які там ціни чи наскільки зручно ще не вивчав. Коли проїжджаю - майже постійно є 2-3 вільні місця.
Ще плюс шкоди - здається що там на кермі звичайні олдскульні несенсорні кнопки. І класичне управління круїзом
Дійсно - зробили в електричці класичний кокпіт!
Рекомендую перед покупкою прокататись на тому ж ID.4 на 20 дисках, щоб зрозуміти підійде тобі таке щастя по підвісці чи краще подивитись на щось інше.
Рекомендую перед покупкою прокататись на тому ж ID.4 на 20 дисках, щоб зрозуміти підійде тобі таке щастя по підвісці чи краще подивитись на щось інше.
на них 18" норм встають
В шкоді напрягає: 1. батарея - літій-іон наче, не самий кращий вибір.
Бачив у німецьких тестах деградацію батареї близько 5% після пробігу у 150 чи 200 ткм. Вангую ця шкода набагато скоріш піде у добрі руки. Які ще проблеми - не бере високий струм заряду взимку. Це має значення, якщо заряджаєш холодну машину на швидкій зарядці. Але це напевно так на всіх типах акумів.
2. швидкість зарядки наче 150кв тільки, можна ж і краще, якщо перейти на більш високу вольтову архітектуру?
Імхо це важливо, якщо часто заряджати на трасі на супер швидких зарядках (більше 150 кВт). А так, на вихідних бачив дві шкоди 85 на зарядці, був приємно вражений швидкістю ближче до 140 кВт на рівні заряду під 70% Зрештою у порівнянні воно виливається у затримку в 15 хвилин на зарядці, ну таке.
3. задні тормоза - барабан. все ще. Хоча в одному тесті мимоходом сказали "як зазвичай в електричках".
А це взагалі пофіг. Воно все одно їх не використовує, тож яка різниця, не гальмувати задніми дисками чи барабанами
Альтернативи за такою ж ціною? Дивлюсь на німецький (європейський) ринок, б\у, пробіг від 6ткм до 12ткм.
і все ж таки, які альтернативи розглянути? Хочу комфортний авто, не "спартанський" салон типу тесли, і максимально напічканий ассистентами, проекція, фронт-ассист, утримання в полосі, допомога в пробках і т.д. Розміру все ж таки також великого.
і все ж таки, які альтернативи розглянути? Хочу комфортний авто, не "спартанський" салон типу тесли, і максимально напічканий ассистентами, проекція, фронт-ассист, утримання в полосі, допомога в пробках і т.д. Розміру все ж таки також великого.
как любителю ОРРО посоветую какой-то BYD
який саме? я ж не рекомендую "якийсь oppo телефон", я даю конкретні моделі. Так, щоб воно дійсно краще за enyaq було.
...
який саме? я ж не рекомендую "якийсь oppo телефон", я даю конкретні моделі. Так, щоб воно дійсно краще за enyaq було.
не буде краще...якщо є гроші на европейця, то беріть европейський бренд. виробництво европа чи китай вже другорядне. тим паче якщо для вас важливо робота сучасних асистентів. безпека.
Так, щоб воно дійсно краще за enyaq було.
Можливо класичний e-tron в хорошій комплектації. Але ж там пробіг буде ближче до 70-100к. Або iD.7 - вони теж чималенькі і добре напаковані.
Так, щоб воно дійсно краще за enyaq було.
Можливо класичний e-tron в хорошій комплектації. Але ж там пробіг буде ближче до 70-100к. Або iD.7 - вони теж чималенькі і добре напаковані.
ні, я дивлюсь або новий, або мінімально б\у (щоб по ПДВ пройшов, типу 6ткм + 6місяців), тож сильно б\у типу 30+ ткм я не хочу брати. У мене Сітрік зараз 80ткм, і я вже на нього як на "старий" дивлюсь.
На ауді грошей немає, а на ID.7 мабуть сенсу немає, бо там більше програшу, ніж виграшу. Особливо в якості компоновки салону (ті ж фізичні кнопочки, менше пластику).
...
не буде краще...якщо є гроші на европейця, то беріть европейський бренд. виробництво европа чи китай вже другорядне. тим паче якщо для вас важливо робота сучасних асистентів. безпека.
отож. якраз впритик мабуть і є. мучаю AI, дивлюсь огляди, але альтернатив Enyaq якось і немає за ці кошти, якщо брати упор на ассистенти та безпеку. Той же Ioniq багато є відгуки на помилкові спрацювання, різкий рух, тож це відразу мінус.
В шкоді напрягає тільки ліміт десь в 125-150 кватт (точно не памятаю) заряджання. Але, зважаючи, що поруч тут тільки пару заправок на 150 і майже всі інші 50кват тільки, то це не так актуально, думаю.
...
ты в соседнем топике топишь за любую китайскую поделку. что за биполярка?
...
ну, по-перше, не любу. Є конкретні моделі, які дійсно по хар-кам краще. По-друге, в протилежність телефону, де достатньо тільки сухих хар-ик, машина - це не гонка за "планшетом на колесах".
Але давай, приведи конкретний приклад того ж BYD, який би вийшов дешевше за конкурентів і мав не гірші хар-ки. Порівняємо. Можеш зразу на сайт европейського дилера з ціною кинути?
...
ну, по-перше, не любу. Є конкретні моделі, які дійсно по хар-кам краще. По-друге, в протилежність телефону, де достатньо тільки сухих хар-ик, машина - це не гонка за "планшетом на колесах".
Але давай, приведи конкретний приклад того ж BYD, який би вийшов дешевше за конкурентів і мав не гірші хар-ки. Порівняємо. Можеш зразу на сайт европейського дилера з ціною кинути?
я ж не тебе отвечал
...
ти бачиш те що хочеш бачити а не те що я пишу в реалії. мало того таке відчуття що ти переслідуеш мене і мої пости. так і шукаєш щоб придратися. покажи , де я писав що китайський бренд краще за європейський.