Порадьте/запропонуйте з власного досвіду, хто займається такою системою. Потрібно встановити в під'їзд на один ліфт.
Порадьте/запропонуйте з власного досвіду, хто займається такою системою. Потрібно встановити в під'їзд на один ліфт.
Хто не скидывался на генератор тот в блекаут ходит пешком? Какая-то система СКУД на подьезде стоит? Если да, то теребонькай кто обслуживает на предмет модуля лифтов. Если нет, то ее придется ставить и уже к ней подключать лифт. В любом случае без компании которая обслуживает лифты не получится.
Когдато я этим занимался, но сейчас просто не хочу ковырять. Это очень тяжелый монтаж, с кучей пересечений с другими организациями - это жуть просто. Чтоб нормально работало это обычно заказывают сразу при изготовлении лифта
Хто не скидывался на генератор тот в блекаут ходит пешком?
Майже вгадав, паламався ліфт і хитро не хотіли приймати участь в ремонті
Тогда пообщайся с лифтовиками - они должны знать подрядчиков на эту тему. Самый правильный подход ИМХО
ОСББ?
ОСББ?
так
Розглядали, реально варіантів не так багато, є контори, які можуть продати, але ставити то до своїх ліфтерів. Все впирається в вартість - вона космос для нормальних систем.
Ось дивився колись відео на цю тему. Це може й самий бюджетний й доволі гнучкий варіант
На роботі теж була задача один з ліфтів зробити за картками. Можна було зробити дорожче підключивши до u-prox , але як завжди ... На кожен поверх та у сам ліфт були куплені дешеві контролери зі считувачем типу https://www.bezpeka-shop.com/ua/product/...-08-em-w-black/ та підключені на розрив кнопки виклику на поверх та блока кнопок у кабіні. З мінусів - при додаванні чи блокуванні картки треба до кожного з майстер-карткою йти фізично та нема обліку але вийшло щось в рази дешевше ніж повноцінний скуд. Є картка - приклав, кнопка виклику спрацювала, немає - йди пішки. Навіть потрапивши у ліфт без картки він нікуди не поїде.
На роботі теж була задача один з ліфтів зробити за картками. Можна було зробити дорожче підключивши до u-prox , але як завжди ... На кожен поверх та у сам ліфт були куплені дешеві контролери зі считувачем типу https://www.bezpeka-shop.com/ua/product/...-08-em-w-black/ та підключені на розрив кнопки виклику на поверх та блока кнопок у кабіні. З мінусів - при додаванні чи блокуванні картки треба до кожного з майстер-карткою йти фізично та нема обліку але вийшло щось в рази дешевше ніж повноцінний скуд. Є картка - приклав, кнопка виклику спрацювала, немає - йди пішки. Навіть потрапивши у ліфт без картки він нікуди не поїде.
Щось таке і шукаю. А є контора, яка ставила?
Своїми силами ставили. В принципі на тій же безпеці-шоп спитай, як варіант. Там для ліфтера та електрика робота не важка. В усякому разі турнікети монтували саме з безпеки-шоп, решту скуд вже самі встановлювали.
у нас так
...
ОСББ?
так
в чому проблема винести це питання на збори осбб, щоб 50% проголосувало за додатковий цільовий платіж да і все. У разі, коли частина не платить - є законні підстави звернення до суду щодо стягнення боргу. Але, якщо, це формулювалось, як добровільний внесок на ремонт ліфту, або розвиток осбб - то так, хочу плачу, хочу ні.
Якийу вас був механізм збору коштів?
в чому проблема винести це питання на збори осбб, щоб 50% проголосувало за додатковий цільовий платіж да і все. У разі, коли частина не платить - є законні підстави звернення до суду щодо стягнення боргу. Але, якщо, це формулювалось, як добровільний внесок на ремонт ліфту, або розвиток осбб - то так, хочу плачу, хочу ні.
Отіс виставив рахунок за ремонт. Мешканці проголосували хто згоден прийняти участь в ремонті, зібрали кошти, оплатили ремонт і ліфт вже працює. Але з 70 квартир здало тільки 59, тому хочемо встановити карткову систему, щоб хитро ходили пішки
...
ОСББ?
так
від законних підстав до грошей на рахунку шлях дуже довгий. А ще збір за позов треба спочатку. Якщо я не помиляюсь, то це десь 3500 грн. Ліфт надійніше. Особисто працює через зниження привабливості оренди. Мати проблеми з можливістю доїхати на 25й поверх (наприклад) - розжене всіх потенційних орендарів.
Отіс виставив рахунок за ремонт. Мешканці проголосували хто згоден прийняти участь в ремонті, зібрали кошти, оплатили ремонт і ліфт вже працює. Але з 70 квартир здало тільки 59, тому хочемо встановити карткову систему, щоб хитро ходили пішки
таке, це добровільний збір коштів, хочу плачу, хочу ні. А подібне обмеження, за бажанням обмеженого, в суді буде розбите на раз-два. Протягніть це рішенням через ОСББ, зафіксуйте це обов'язковим внеском.
таке, це добровільний збір коштів, хочу плачу, хочу ні. А подібне обмеження, за бажанням обмеженого, в суді буде розбите на раз-два. Протягніть це рішенням через ОСББ, зафіксуйте це обов'язковим внеском.
А шо обмежується? Доступ до власності? - Є чудові сходи. Доступ до спільного майна? Так вони ж згодні з тим, що ліфт не працює. Але дійсно, треба такі витрати проводити через рішення зборів та включати в плату за утримання будинку.
А шо обмежується? Доступ до власності? - Є чудові сходи. Доступ до спільного майна? Так вони ж згодні з тим, що ліфт не працює. Але дійсно, треба такі витрати проводити через рішення зборів та включати в плату за утримання будинку.
Мене влаштовує один раз за 5-7-10 років здати на ремонт 3500 грн., адже плата за утримання будинку всього 8 грн. за квадрат
У мене в будинку 14 ліфтів віком від 27 до 29 років. Їх часом недешевий ремонт покривається з загальних внесків ОСББ 8 гривен за кв.м. Суму внесків встановили в 2020-му, і цього досі вистачає, навіть генератор на систему опалення купували з неї. Зібрати збори ОСББ досить не просто, то карантини, то вторгнення. У нас щойно закінчилася чергова (сподіваюся остання) судова ітерація коли частина мешканців незадоволена підняттям намагалася домогтися її відміни, суд перший інстанції вони виграли, змусили голову ОСББ подати у відставку. Але апеляцію програли.
У мене в будинку 14 ліфтів віком від 27 до 29 років. Їх часом недешевий ремонт покривається з загальних внесків ОСББ 8 гривен за кв.м. Суму внесків встановили в 2020-му, і цього досі вистачає, навіть генератор на систему опалення купували з неї. Зібрати збори ОСББ досить не просто, то карантини, то вторгнення. У нас щойно закінчилася чергова (сподіваюся остання) судова ітерація коли частина мешканців незадоволена підняттям намагалася домогтися її відміни, суд перший інстанції вони виграли, змусили голову ОСББ подати у відставку. Але апеляцію програли.
Загальні внески=обслуговування прибудинкової території/утримання будинку? Чи це окрема плата на непердбачувані витрати? Це важливо
адже плата за утримання будинку всього 8 грн. за квадрат
Це не "всього", а "аж". З моменту підняття до 8 гривен у нас не було жодної витрати ОСББ за додаткові збори. Було зроблено - впроваджений власний теплопункт і реверсна система опалення. Замінені (за програмою 70/30) вікна та двері на всіх сходах, проведені ремонти вхідної групи всіх парадних і т.д. і т.п.
Хоча була спроба зібрати на батарейки, щоб тримали би добу насоси системи опалення, але охочих вийшло менше ніж треба і систему не закупили, з того моменту не було жодного вимкнення, батарейки подешевшали в двічі, тому це на щастя .