Вчора пройшла презентація нових Iphone, тепер модельний ряд складається з 16е, 16, 16плюс, 17, Air, 17 про/макс. Питання в студію, в мому 15 про макс потихеньку вмирає батарейка, вже 88%, і можливо скоро стане питання про оновлення аппарата, і наразі, покрутив всі конфігурації айфонів, я прийшов до висновку, що нема смислу переплачувати за лінійку про, тому що в 17 базовий завезли : 6.3" екран як у прошки, 120Hz, 256Gb, ceramicshield 2 покоління, нова фронталка 18Мп, антиблікове покриття - короче все що йому бракувало, все тепер є. Якби кошти не проблема, я і так буду свій здавати/продавати, тому доплата відносно норм до будь якого телефона з 17 серії, тільки чи є сенс переплачувати тепер за про лінійку? Бо промакс став здоровим товстим і важким, а звичайний про маже не відрізняється від непро. Всякі там рави і зуми на 8Х я майже не юзаю, як і USB 3, все перекидається через гугл диск. Вибачте за багато тексту, але вперше в історії мого юзання Iphone, хочеться перейти на звичайний базовий.
plach 10.09.2025 13:48 пишет: Вчора пройшла презентація нових Iphone, тепер модельний ряд складається з 16е, 16, 16плюс, 17, Air, 17 про/макс. Питання в студію, в мому 15 про макс потихеньку вмирає батарейка, вже 88%, і можливо скоро стане питання про оновлення аппарата, і наразі, покрутив всі конфігурації айфонів, я прийшов до висновку, що нема смислу переплачувати за лінійку про, тому що в 17 базовий завезли : 6.3" екран як у прошки, 120Hz, 256Gb, ceramicshield 2 покоління, нова фронталка 18Мп, антиблікове покриття - короче все що йому бракувало, все тепер є. Якби кошти не проблема, я і так буду свій здавати/продавати, тому доплата відносно норм до будь якого телефона з 17 серії, тільки чи є сенс переплачувати тепер за про лінійку? Бо промакс став здоровим товстим і важким, а звичайний про маже не відрізняється від непро. Всякі там рави і зуми на 8Х я майже не юзаю, як і USB 3, все перекидається через гугл диск. Вибачте за багато тексту, але вперше в історії мого юзання Iphone, хочеться перейти на звичайний базовий.
за скільки будете продавати свій промакс 15, дякую
Це щось дивне для епл, бо користувачі стандартних версій мали почувати себе лохами та мріяти доплатити декілька сотень баксів за про версії. Але напевно в 25-му році вже складно було пояснювати, чому в Самсунгу за $300 є екран 120 Гц, а в еплі за $1000+ лише 60.
Це, апевно, і було причиною закриття версії Плюс. Бажаючі отримати більший екран тягнулись до прошки. Тобто ця "кастрація" плюса приносила еплу додаткові 300-400 баксів на телефоні
Щодо задекларованих 6,3" - в реалі немає суттєвої різниці, порівняно з 6,1". Тому від 16 про відмовились.
Ейр - візьмуть явні фанати. Але це черговий геніальний маркетинговий хід епл. Як впарити людям ще один додатковий аксесуар, разом з яким телефон буде менш зручним за стандартні версії, але пафосу буде - море. І грошей для епл
Ну якщо камера не має значення, то звичайний 17 - варіант, але все-таки крім зум-камери: - основна камера з меншою матрицею - процесор формально слабший (хоча цим думаю можна знехтувати) - 8 Гб / 12 Гб оперативки - батарея 3692 mAh в 17-го. в 17 Pro 3988 (а у версії e-sim взагалі 4252)
plach 10.09.2025 13:48 пишет: потихеньку вмирає батарейка, вже 88%
Це вона не вмирає, це вона пройшла обкатку. Не розряджай нижче 20% та не заряджай вище 80% - проживе ще не один рік.
88% для айфона це вже майже труп... вангую, що там більше 600-800 циклів, аби з ранку до вечора тримав...
Дружина користувалась з 86% батареї, ні якого трупа не було. Тримав краще ніж новий Самсунг з коробки. Зараз знайомий користується 11 про 72% батареї. Тому Ванга з тебе слабенька.
Це вона не вмирає, це вона пройшла обкатку. Не розряджай нижче 20% та не заряджай вище 80% - проживе ще не один рік.
88% для айфона це вже майже труп... вангую, що там більше 600-800 циклів, аби з ранку до вечора тримав...
Дружина користувалась з 86% батареї, ні якого трупа не було. Тримав краще ніж новий Самсунг з коробки. Зараз знайомий користується 11 про 72% батареї. Тому Ванга з тебе слабенька.
То вони користуються смартфоном в режимі телефона, без навантаження на АКБ. Дай смартфон в руки підлітку, він тобі все пояснить
Маю ті самі думки. Мій 4 річний 13 про вже трохи морально застарів, треба вже щось рішати. Батарейка 75% Апл обіцяє забрати його назад за 260 євро за умови придбання нового. Єдина функція нового 17 про, яка цікавить - це лідар. Ну і ще цікаві заяви про потенційне покращення функції інтелідженс у нових апдейтах для версії про. Все решта абсолютно то саме, навіть початкова кількість пямяті у 17 та 17 про однакова, що трохи дивно.
nope 11.09.2025 14:46 пишет: Маю ті самі думки. Мій 4 річний 13 про вже трохи морально застарів, треба вже щось рішати. Батарейка 75% Апл обіцяє забрати його назад за 260 євро за умови придбання нового. Єдина функція нового 17 про, яка цікавить - це лідар. Ну і ще цікаві заяви про потенційне покращення функції інтелідженс у нових апдейтах для версії про. Все решта абсолютно то саме, навіть початкова кількість пямяті у 17 та 17 про однакова, що трохи дивно.