Задовбало ремонтувати свій комп. Хочу оновити, потрібне ЩОСЬ, бюджет 20-30тис. Із того, що потрібно, Word, Excel, + для програм шкільного курсу інформатики, фотошоп і лайтрум. Комп це добре, але ще й монітор потрібен, а тут цінник на норм монітор я так розумію не маленький. Що порадите? Може якийсь Макбук купити для таких задач? Матриця там гарна, але їх така кількість, що капець. 120герц я так розумію не реально за таку ціну? Чи так ці 120 герц потрібно? Що порадите? Комп/ноут тільки для дому.
Якщо варіант ноута на віндовс, то яку модель?
Задовбало ремонтувати свій комп. Хочу оновити, потрібне ЩОСЬ, бюджет 20-30тис. Із того, що потрібно, Word, Excel, + для програм шкільного курсу інформатики, фотошоп і лайтрум. Комп це добре, але ще й монітор потрібен, а тут цінник на норм монітор я так розумію не маленький. Що порадите? Може якийсь Макбук купити для таких задач? Матриця там гарна, але їх така кількість, що капець. 120герц я так розумію не реально за таку ціну? Чи так ці 120 герц потрібно? Що порадите? Комп/ноут тільки для дому.
Ноут vs ПК для роботи - нонсенс. Я навіть на 17+ ноуті працювати не можу. Тому взяти якийсь непоганий монік, а краще 2 ( мені ледь 3 вистачає, але не всі відеокарти вміють 3 ). Якщо не брати готовий комп в модному корпусі, де 50% ціни то кольорові прибамбаси які будуть вимкнені через тиждень ( не зная як кого, а мене це відволікає і бісить) то в 20-30 можна непоганий комп для роботи скласти. Звісно ігрові віжеокарти навіть і не дивитися взагали. ОСь мій комп для роботи: Ім’я пристрою Костик-ПК Процесор Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz ОЗП 24.0 ГБ (доступно для використання: 22.9 ГБ) Сховище 954 GB SSD Patriot M.2 P300 1024GB, 1.82 TB HDD WDC WD20EZRZ-00Z5HB0, 466 GB SSD Samsung SSD 860 EVO 500GB, 894 GB SSD KINGSTON SA400S37960G, 1.82 TB HDD WDC WD20EZRX-00D8PB0 Графічна плата NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (1 GB), Intel(R) UHD Graphics 630 (128 MB)
Відяху втикнув бо була і її поставити можна не в будь-який корпус. Величезна, дуже гаряча, поки не втикнув все це в великий корпус типа "серверного" проц просто на оверхеті висів. Зараз норм, навіть в щось типу тундри погратися ввечері можна. Якби не мала кількись відео портів, то і встройки вистачало на попередній материнці. Для всіх вище описаних та моїх задач. Монітори білі - б/в 16:10 значно зручніші за новий що справа 16:9 (всі 24" )
Виглядає якось так ( знімок вночі, коли відпочивав )
Корпус такий. Кулера ВСІ ноктуа ( башта 2х140) 2х80. Зараз ще в БЖ поміняю - ще до війни купляв живлення вже шумить. Поміняю теж на ноктуа
Ноут переважає кмп тільки в одному випадку: коли потрібна мобільність. У всіх інших випадких комп буде краще. Не сказав би я що зараз монітори сильно дорогі. Але краще на моніторі не економити.
Але краще на моніторі не економити.
Це при загальному бюджеті 20-30 тис грн?!
Ноут переважає кмп тільки в одному випадку: коли потрібна мобільність. У всіх інших випадких комп буде краще. Не сказав би я що зараз монітори сильно дорогі. Але краще на моніторі не економити.
Це при загальному бюджеті 20-30 тис грн?!
Так ігрової відеокарти не треба. А навіть такий монітор за 4000грн буде кращий за ноутбучних 15".
Пропонуєш йому купити 3 монітори, чи до чого це все написано/показано?
А навіть такий монітор за 4000грн буде кращий за ноутбучних 15".
Якщо 4000 за монітор - це не "економія на моніторі", то я тоді не знаю, що таке економія.
за 4000грн буде кращий за ноутбучних 15".
до того ж, монітор можна взяти бв, а потім замінити (продати), якщо буде можливість або сильна необхідність. За ці гроші ноут буде суцільним компромісом без можливості апгрейду. До того ж, якщо зараз в тебе є комп, то щось з нього можна залишити, а поміняти, приміром, тільки мат.плату память та проц
Ні, прочитай уважно - я як раз рекомендував 34" курва самсунг А мені наприклад ДЛЯ РОБОТИ три зручно, а мінімум мені треба два. Тому що один перемикаєтьсяміж локальним сервером по кабелю вдома, та віддаленим в офісі. На одному навіть великому в вікні це дивитись незручно, тому що на сервери треба просто краєм ока дивитись чи не змінюється картинка.
Что за мода делать в ноута распаянную память, вот насколько хватит той 16гб без игр?))
Мені не потрібно 3 монітори, в тимпаче 34", в мене не охоронна фірма з камерами застереження. і Із старого компа можна взяти хіба, що жорсткий диск hdd. І відеокарту 1030 з малим енергоспоживанням. Хоча воно вже все старе і рано чи пізно вийде із ладу. Скільки комп буде коштувати з монітором більш менш пристойним?
Ні, прочитай уважно - я як раз рекомендував 34" курва самсунг А мені наприклад ДЛЯ РОБОТИ три зручно, а мінімум мені треба два. Тому що один перемикаєтьсяміж локальним сервером по кабелю вдома, та віддаленим в офісі. На одному навіть великому в вікні це дивитись незручно, тому що на сервери треба просто краєм ока дивитись чи не змінюється картинка.
Ти не хочеш окрему тему створити і облюбовувати свій найкращий варіант у всьому світі?
а корпус та блок живлення вже не підійдуть? В мене саме ці речі та хдд+монітор переходять при апгреді. Подивись на процесори райзен Х, в них вже нормальна відеокарта вбудована.
Це ти почитай уважно - в нього бюджет 20-30 кГрн на все! Яка йому в біса курва на 34?! Тема не про те що тобі треба і що в тебе є.
А навіть такий монітор за 4000грн буде кращий за ноутбучних 15".
Якщо 4000 за монітор - це не "економія на моніторі", то я тоді не знаю, що таке економія.
Я мав на увазі відносно ноутбука. Бо в такому бюджеті ноутбучний монітор буде взагалі не фонтан.