autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Заміна РАВ 4 гібрид

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Заміна РАВ 4 гібрид
      16 сентября 2025 в 11:14 Гілками

Продав свій гібридний РАВ. За сім років та 92 тис. км експлуатації із позапланових замін - на 70 тис. сайленти важелів у задній підвісці. Можна було поставити неоригінал, але вирішив не заморочуватись поміняв важелі у зборі. 7000 грн. за два плюс робота. Все інше тільки ТО.
Тепер шукаю заміну. В першу чергу дивлюсь на гібриди, бюджет +- 36000 у.о., пробіг до 50000:

1.RAV 4 Hybrid Activ+ 2WD

2.Tucson 1,6 Hybrid Dynamic 2 WD

3. Ford Kuga 2,5 Hybrid Titanium 2 WD

4. Із не гібридів концептуально подобається Мазда СХ5 2,5 4WD.

РАВ найзрозуміліший для мене, але найдорожчий. За ці гроші із найсвіжішого виходить 2022/2023 роки.

Тусан в салоні прикольніший та якісніший. Можна взяти новий із салону. Але начитався про задири та перегрів коробки на двигунах 2.0 6АТ. Не знаю, чи стосується це двигуна 1,6 GDI, а коробка тут така сама.

Форд дуже схожий на Тойоту по гібридній системі та двигуну. Тобто має бути надійно та просто. Їде краще РАВа. Салон - великий. Можна взяти новий з салону 2024 року. Мінуси - найпростіша комплектація, прості матеріали. А головне не знаю, як Форд взагалі по надійності, експлуатації. Знаю, що на Фокусі2 щоб замінити салонний фільтр треба знімати педаль газу. Нафіга таке? Щоб самому не можна було замінити? Чи є подібна фігня у Куги?

Мазда має найякісніший салон. Але найнезручніший серед усіх. Ну витрата пального майже у 1,5-2 рази більша за іншиі. Також в суму влазить тільки авто 22-24 року.

Що порадите? Хто їздив на цих автівках? Поділіться досвідом. А може ще щось порадите

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: Dmitrik]
      16 сентября 2025 в 14:47 Гілками

В ответ на:

Знаю, що на Фокусі2 щоб замінити салонний фільтр треба знімати педаль газу.

На 3м фокусе салонный фильтр менялся из бардачка, как у всех.
На Куге - не скажу, авто пока на гарантии, меняют на СТО без меня. Но, судя по времени, которое ТО заменяет, педали тоже никто не меняет.
Единственное, что отмечу, официалы "Форда" - не особо дешевые.
Но новая машина - это таки новая машина.

Змінено boyko_s (15:18 16/09/2025)

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: boyko_s]
      16 сентября 2025 в 15:22 Гілками

Вчора вийшло якраз відео. Так там Куга на рівні з іншими, нічого особливого по вартості ТО

https://www.youtube.com/watch?v=xJ6TGl4TVcQ

А як взагалі машина по надійності? Що робив, окрім ТО?
Чи комфортно їхати на дальняк, особливо для задніх пасажирів?
Як шумка?
Що не подобається?
Купив би ще раз?

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

16 сентября 2025 в 17:48 Гілками

Імхо не було сенсу продавати РАВ4.
Треба було його ще покатати років 3-5, і оновитись на РАВ4 нового покоління.
А так - шило на мило.

опытный писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

16 сентября 2025 в 18:05 Гілками

После РАВ-4 Ескейп(Куга) не совсем то, ну разве что годами свежее и на этом все.

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: NID]
      16 сентября 2025 в 18:07 Гілками

NID 16.09.2025 17:48 пишет:

Імхо не було сенсу продавати РАВ4.
Треба було його ще покатати років 3-5, і оновитись на РАВ4 нового покоління.
А так - шило на мило.

Теж не розумію нащо міняти 7-річного гібрида із пробіго 92К км і потім морочити собі голову що взяти взамін.
Розумію суть замін своїх сімейних 2 машин за останні 3 місяці:
одне 11-річна електричка Зое із батарейкою 22 км що далеко не їде, друге - 17-річний газ-бензин на механіці з пробігом 202 який морально застарів, то навіть голова сильно не боліла на що поміняти, бо по-суті на що б свіже не поміняв то все одно гірше не получиться, а тут продати свіжу не вгрохану машину і думати що б це взяти.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

16 сентября 2025 в 18:30 Гілками

Dmitrik 16.09.2025 15:22 пишет:

А як взагалі машина по надійності? Що робив, окрім ТО?

Ну, у меня пробег - 26 тыс, так что ничего, кроме ТО, не делал. Единственный момент, что я не смотрю на регламент, а делаю ТО не раз в 20 тыс, как это рекомендуют официалы, а сократил межсервисный интервал до 10 тыс. Но это обычная рекомендация всех автблогеров всем владельцам "горячих" движков с непосредственным впрыском. Точно так же планирую делать с Гольфом. Если точнее, я меняю масло не по пробегу, а по моточасам, которые бортовик Куги, кстати, считать умеет, и у меня интервал - 250+- моточасов.
Из незапланированного, на 23х тысячах поменял задние колодки, передние, скорее всего пойдут под замену на следующем то (30 тыс.)

Чи комфортно їхати на дальняк, особливо для задніх пасажирів?

Форд традиционно делает жесткие машины, обратная сторона хорошей управляемости. А у меня еще и модификация STLine, которая на момент покупки заключалась в меньшем клиренсе, и в более жестких амортизаторах. Но я привык , и в моей семье никто не жалуется. Зато крены практически отсутствуют, и при быстром прохождениикрутых кривых основная проблема в том, что, из-за высокой посадки, центробежная сила сносит водителя и пассажиров, а авто все еще находится на траектории.
Но если хочется мягкой подвески, то ищи таки другое авто. В остальном, для дальних семейных поездок авто подходит хорошо - сзади места с запасом, багажник немаленький, большой плюс в том, что задние сидушки могут сдвигаться, и можно менять наклон спинки. Трассу держит отменно, даже 180 км/ч скорость не особо ощущается, машина прекрасно ведет себя на трассе, ловить не надо, но на большей скорости становится слишком шумно.
Вообще, управляемость была всегда фишкой "Форда", и эта фишка ощущается даже у кроссовка, особенно, когда начинаешь крутиться на карпатских кривулинах трассы "Киев-Чоп".

Як шумка?

Как написал выще, до 180 км/ч - без каких-либо претензий, в салоне вполне тихо.

Що не подобається?

Ну, у меня 3х-цилиндровый "Экобуст", соответственно, на холостых ощутимы вибрации. Это из объективного.
Из субъективного, к Куге претензия только одна - это кроссовер, а я кроссоверы особо не жалую, управляется он таки по-кроссоверному, и, какие бы я диферамбы я выше ему не пел, все равно, пересаживаясь с Гольфа, я чувствую эти дополнительные 200 кило массы, и я чувствую, что центр тяжести этой "махины" лежит намного выше - ощущения от авто при маневрировании, совсем не такие, которые были бы мне по-фану.
Но, с учетом того, что на постоянной основе на Куге ездит жена, то это вообще не проблема, я катаюсь на Форде, либо эпизодически, либо в отпуске, а для дальних поездок на высокой скорости Куга приспособлена весьма неплохо.

Купив би ще раз?

Ну, я по жизни был адептом пузотерочных универсалов. Кугу взял в тот момент, когда особых альтернатив не было: либо "Октавию" в течение полугода, либо "Леон" в течение года. Так что мысли были, если брать кроссовок, то хотя бы такой, который будет более-менее рулиться. И в этом мои ожидания оправдались вполне.
И если остановиться на той ситуации, которая сложилась сейчас, когда у меня, любимого, есть мелкая пузотерка, чтобы порулить, а надо брать в семью большое авто для дальних семейных поездок в отпуск, и чтоб жена по пробкам на работу кататлась, то взял бы снова без вопросов. Среди альтернатив вижу только СХ-5, но мне почему-то она показалась теснее, и я очень не люблю дерматиново-кожанные салоны, тряпка в использовании намного приятнее. Опять же расход у атмосферного 2.5, при сопоставимой мощности, не будет таким же, как у впрыскового турбодвижка. Остальное будет, либо валкое, либо заметно дороже.

Змінено boyko_s (18:36 16/09/2025)

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: seksinika]
      16 сентября 2025 в 18:36 Гілками

seksinika 16.09.2025 18:05 пишет:

После РАВ-4 Ескейп(Куга) не совсем то, ну разве что годами свежее и на этом все.

Это абсолютно разные машины, рассчитанные на абсолютно разную манеру езды.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: boyko_s]
      16 сентября 2025 в 19:20 Гілками

boyko_s 16.09.2025 18:36 пишет:

рассчитанные на абсолютно разную манеру езды.

як не світлофор, то затор, чи пішохідний перехід.
ПС. Також не зрозумів, навіщо було продавати майже нове авто, ще й з салону куплене?

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: juiT]
      16 сентября 2025 в 19:21 Гілками

Якщо вже продав, то замовляй Лексус із США з мінімальним ДТП.

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

17 сентября 2025 в 10:38 Гілками

juiT 16.09.2025 19:21 пишет:

Якщо вже продав, то замовляй Лексус із США з мінімальним ДТП.

людині яка купувала собі в салоні нове авто радити біток))) така собі історія

Візміть нового рав знову...розумію що не буде вже тієї емоціі але це краще з вашого переліку на мою думку.
бо сідати на нижче по якості авто то точно не цікаво

Супер писатель! **
51 год, Киев
С нами с 07.06.2004

17 сентября 2025 в 11:15 Гілками

juiT 16.09.2025 19:20 пишет:

ПС. Також не зрозумів, навіщо було продавати майже нове авто, ще й з салону куплене?

Ну то вже зроблено. Продав (до речі за ту суму, яку хотів по верху ринку) і треба рухатись далі. Наступний РАВ думаю буде десь з 50 стартувати, нинішній- з 40, тому гіпотетична різниця у грошах між моїм старим та наступним напевно була би дуже значна. А дивлячись на Камрі 80 у порівнянні з Камрі 70, то взагалі не розумію у чому сенс та новизна нових моделей.
Битки не розглядаю зовсім. Не вмію я їх готувати. Тут купувати готове шило у мішку не хочу, а самому вибирати, везти та ремонтувати - буде довго та геморно. Тому розглядаю тільки офіціалів. Але якщо є перевірені люди, то скиньте координати, подивлюсь.
По Форду зрозумів, що не моє. Про Тусон надивися страшилок в ютюбі, тому утримаюсь навсяк випадок. Залишаються РАВ та СХ5. Наскільки Мазда буде різнитись в експлуатації у п'ятирічній перспективі по надійності, геморності та загальній вартості володіння?

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

17 сентября 2025 в 11:18 Гілками

Dmitrik 16.09.2025 11:14 пишет:

Продав свій гібридний РАВ.

Тепер шукаю заміну. В першу чергу дивлюсь на гібриди, бюджет +- 36000 у.о., пробіг до 50000:

усі інші гібриди будуть тобі "не такі" після тойотівського.
так що, можливо, просто пошукай гарний бв рав 23-24 років, але підніми бюджет та візьми ту комплектацію, де вже є панорамний огляд, сліпі зони, автогальмування вперед-назад, автодальній, підігрв усієї поверхні лобового скла.

Dmitrik 17.09.2025 11:15 пишет:

Залишаються РАВ та СХ5. Наскільки Мазда буде різнитись в експлуатації у п'ятирічній перспективі по надійності, геморності та загальній вартості володіння?

ти покатайся спочатку на мазді, бо це реально найтісніший салон в класі.
+ атмодвигун зі звичайним гідро автоматом, після гібриду та планєтарки тойоти, це не шаг назад навіть, а у прірву минулого сторіччя.

Змінено axon (11:21 17/09/2025)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

17 сентября 2025 в 11:21 Гілками

в твоем случае РАВ 23-24 года. как советовали вот только что. Понятно, что он уже устарел т.к. есть новый кузов, но зато может кто по норм цене отдаст.

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: Абрвалг]
      17 сентября 2025 в 11:33 Гілками

Абрвалг 17.09.2025 11:21 пишет:

в твоем случае РАВ 23-24 года. как советовали вот только что. Понятно, что он уже устарел т.к. есть новый кузов, но зато может кто по норм цене отдаст.

коли він то рав 6 покоління приїде до нас? десь влітку 2026 )))
та й як завжди +10куе до вартості буде )))

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: Makovsky]
      17 сентября 2025 в 11:42 Гілками

Makovsky 17.09.2025 11:33 пишет:

офіціали кажуть - осінь 26-го, але це не точно.
може і привезуть машин 500, які розійдуться за місяць по своїм.
вартість точно буде вищою, думаю від 45 кує буде вхід.

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

17 сентября 2025 в 12:03 Гілками

Я б радив просто піти потестрайвити всі варіанти і вибрати те що найбільше сподобається. Хоча якщо дивитись на 5-10 років наперед і думати як то продати - то Тойота поза конкуренцією
П.С.: Там ще Стеллантіс наче гібриди возить (Пужо 3008 і тд) - але треба обережно дивитись що вони пропонують - чи мілд чи HEV

Змінено AM (12:28 17/09/2025)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Заміна РАВ 4 гібрид [Re: Makovsky]
      17 сентября 2025 в 12:11 Гілками

Makovsky 17.09.2025 11:33 пишет:

Абрвалг 17.09.2025 11:21 пишет:

тем более, если нет нового, то и 23года будет еще год как новый.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

17 сентября 2025 в 13:35 Гілками

juiT 16.09.2025 19:20 пишет:

А что, месье за город никогда не выезжает?
Да и в городе, вполне есть где ощутить эту разницу, если только не передвигаться исключительно по пробкам.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

17 сентября 2025 в 13:40 Гілками

Dmitrik 17.09.2025 11:15 пишет:

Наскільки Мазда буде різнитись в експлуатації у п'ятирічній перспективі по надійності, геморності та загальній вартості володіння?

Ну, у моего коллеги как раз такая мазда в фулле, в фирменном алом цвете, кстати, уже лет пять, как минимум. Ни разу не слышал, чтобы он хоть раз на что-то пожаловался.
IMHO, с учетом того, сколько лет эта модель выпускается, там уже вылизано все, что могло вылезти, так что проблем быть не должно.
Я вообще сторонник покупки авто исключительно после фейс-лифта - меньше шансов нарваться на "детскую болезнь".

Змінено boyko_s (13:40 17/09/2025)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 171 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1787

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія