Мені іноді дзвонять друзі. Питають як там Німеччина. Кажу не витратив впусту жодного дня, але виїжджаю. Може кого щось зацікавить, питайте, поки я тут. Сорі за столь радісний тон, але як подав заяву на виїзд, як рельсу викинув.
1. За час проживання до Німеччини чи ти чув, бачив як пролітають ракети, вибухають снаряди за вікном, палають будинки? Без деталей, на рівні чув-бачив; не чув, не бачив. Дякую.
1. За час проживання до Німеччини чи ти чув, бачив як пролітають ракети, вибухають снаряди за вікном, палають будинки? Без деталей, на рівні чув-бачив; не чув, не бачив. Дякую.
гарне питання. мені трохи здається що країна сзч існує. але це ж кожен вирішує сам. тому загальної відповіді як би не існує.
гарне питання.
Назву теми ти придумав.
мені трохи здається що країна сзч існує. але це ж кожен вирішує сам.
На городі бузина, а в Кієвє харошая погода! Тебе навіть не питали про СЗЧ чи щось подібне.
тому загальної відповіді як би не існує.
Цього у тебе також не питали. Припускаю, що ти створив цю тему під дією алкоголя чи речовин, які впливають на свідомість.
Для того, щоб піти в СЗЧ спочатку треба піти в армію. Це не про тебе. Для того, щоб піти в СЗЧ треба мати характер і силу волі. Це не про тебе. Колись хтось тут на форумі писав, що задля того щоб плигнути в Тису чи полізти в гори Румунії, потрібна мужність прийняти рішення, не зассяти і зробити. Це теж не про тебе.
Коло мого вікна ракета пролітала, пожежі палали і люди гинули. Це ніяк не робить з мене героя. Пам'ятаю що приблизно з 7 до 11 ранку просидів на унітазі, бо несло. Хоч і не було чим. Так організм реагував. Просто це те, що було. А зараз коли грім гримить або феєрверки пускають, якщо знанацька відбувається, то коліна тремтять.
А ти? Ти війни не бачив і не чув. От і все. Ще й очкун.
так. в мене виявилось свої приколи. тому спробую разважальних настріїв не заводити у постах.
Для того, щоб піти в СЗЧ спочатку треба піти в армію. Це не про тебе. Для того, щоб піти в СЗЧ треба мати характер і силу волі. Це не про тебе.
а де тут про тебе? просто ждун-3.14 здун з Канади? си знову від фейерверців на горшку сидиш та пишеш
Мені іноді дзвонять друзі. Питають як там Німеччина. Кажу не витратив впусту жодного дня, але виїжджаю. Може кого щось зацікавить, питайте, поки я тут. Сорі за столь радісний тон, але як подав заяву на виїзд, як рельсу викинув.
Я так розумію сиділи на соціальці... мову вивчили? робота була? жили в самостійно знятому чи в соціально наданому...?
Ворожі дрони точно в певних місцях літають, шахеди за кермом в натовп прямують, ман'яки співвітчизників наших ріжуть, не нейбезпечніша країна Європи певно. Але племінниця з Харкова зараз там притулок має, на початку війни в Італію евакуювалась, але каже в порівнянні Алеманія значно краще, хоча нудьгує в провінції на Австрійському кордоні.
Куди зібрався і чому вирішив, що там "рельса" буде легше?
Так виїжджаєш в Україну чи в Британію?)) Бо це має знаєчення Ну головне питання - на Нюрбургрингу катався?
Я так розумію сиділи на соціальці... мову вивчили? робота була? жили в самостійно знятому чи в соціально наданому...?
мову вивчив краще за англійську, котрою увесь час користуюсь. зараз підтягую англійську. дивлюсь вона стає краща ніж була. але у процесі німецька її повністю вибивала. але ж я і укаїньску оцінив по іншому. дуже сильна мова. не без виключень.
інше все не дуже. тому мабуть виїжджаю. але до Мюнхену я так і не доїхав. хоча плани були працювати там віддалено.
я їду як у пісні Висоцького. туди де приймають. буду пробувати повертати статус укр. маю надію на Вроцлав. кажуть що це стартап надія Польщі. та там 10% українців живуть.
не знаю. просто точка у часі. викидаєш рельсу та прислухаєшся. дома, чи на вулиці. люди інакшими стають. від рішення тепло на душі.
я їду як у пісні Висоцького. туди де приймають. буду пробувати повертати статус укр. маю надію на Вроцлав. кажуть що це стартап надія Польщі. та там 10% українців живуть.
О! Передавай моєму улюбленому Вроцлаву привіт! Гарне місто! 1,5 роки там прожила на початку війни.
Так виїжджаєш в Україну чи в Британію?)) Бо це має знаєчення Ну головне питання - на Нюрбургрингу катався?
Я той, навіть до Вольфсбургу не доїхав. Там багато пересадок. Нюрнберг ринг це свята корова. Але ж там люди свої корчі час від часу розбивають. Але обовʼязково би доїхав, тому що там дні ферарі бувають і все таке інше. Але мабуть і у Вольфсбург і на Нюрнберг ринг треба їхати на своєму автомобілі. Куди поїхав вцілому? У Китай. Майже однозначно. Це дуже старезна цивілізація. Думаю пробувати вивчати китайську мову, культуру. В мене зараз таке відчуття що там живе мільярд щасливих людей. З мовою теж не все зрозуміло. Наприклад, добрий ранок це приблизно 8 ієрогліфів. Я вже маю аккаунт на Baidu. Спілкуюсь потрохи на тиктоці та не тільки. На допомогу, перекладачі на англійську, у браузерах, працюють непогано. З іншими джерелами складніше. Треба робити скрини екрану у додатках. Але дуже цікаво, я вважаю. Буде чим займатися у вільний час. Ну а зараз, їду туди де приймають.
А щого?
Ми просто шукаємо країну де осісти далі, бо треба вже середнього десь навчати. Німечиина одна з опцій, тому цікавлюсь
Ми просто шукаємо країну де осісти далі, бо треба вже середнього десь навчати. Німечиина одна з опцій, тому цікавлюсь
Автор за себе сам відповість, але, за моїми спостереженнями, зазвичай, з Німеччини виїзжають, втомившись від повної перемоги бюрократії над здоровим глуздом. Польща, імхо, не найкращий вибір від цього втікать, там ще не повна перемога, але вони дуже стараються.
Польща, імхо, не найкращий вибір від цього втікать, там ще не повна перемога, але вони дуже стараються.
Польшу точно не хочу, тут я і питати не буду. Звісно життя воно таке, що все може змінитися
Автор за себе сам відповість, але, за моїми спостереженнями, зазвичай, з Німеччини виїзжають, втомившись від повної перемоги бюрократії над здоровим глуздом.
Автор за себе сам відповість, але, за моїми спостереженнями, зазвичай, з Німеччини виїзжають, втомившись від повної перемоги бюрократії над здоровим глуздом. Польща, імхо, не найкращий вибір від цього втікать, там ще не повна перемога, але вони дуже стараються.
Я ще розумію, коли про це кажуть індуси, яким докУменти на проживання/працю через ту бюрократію продовжувати. Але щоб українці жалілись, які вже 3,5 роки палець о палець не вдарили, щоб свої документи продовжити, бо їм Німеччина то робе автоматично? Просто я тут вже 3,5 роки в тій бюрократії живу і сльози щастя всі три роки сушать шкіру на щоках. Востаннє німецьку бюрократію бачив по приїзді. З тих пір дві тачки оформив, три садочки, школу, ФОПа зареєстрував і податкову без бюстгальтера подаю. Кожен раз досвід стикання з бюрократією є кайфом нарівні занять сексом з двома жінками одночасно. До Дії, канєшно, не дотягує, але непогано. Тож можна хоч якоїсь конкретики?
А щого?
Німеччину нада брать хоча б тому, що освіта тут (будь-яка) буде безкоштовною. Мюнхенський технологічний наприклад, що входить в топ-10 універів світу, теж. Але клепка треба, бо читав відгуки студентів і загальний висновок такий: навчання в США то прогулянка в порівнянні. В Німеччині десь вдвічі складніше.