Машинка-старожил, з 2000 р., майже бездоганно, трудиться...може просто вже втомилася?
Так от...вчора, після досить довгого циклу (приблизно 1,5 год/65 град.), відчиняю хвіртку та бачу, що таблетка(майже незаймана) лежить собі у відсіку... Подумалося, може якось не так/не тим боком зарядив таблетку та вирішив повторити цикл, додавши ще +1 таблетку у відсік....та результат виявився, так само, провальним - обидві ( такі )таблетки(багато років такими успішно користуюся) не розчинилися
Що може бути, куди копати?...Прочистка форсунок(й чогось ще там)/ремонт чи прийшов час для нової машини?
може відсік не відкриваеться... якщо лежить у відсіку.
може відсік не відкриваеться... якщо лежить у відсіку.
відсік відкривається добре, але навіть якщо би не відкривався(а відкривається він тут зазвичай коли завершився цикл та відчиняєш дверку й тоді - бац й відсік відчинився), то все одно мало би розчинятися, як це було усі попередні 25 років...
Я завжди кладу миюче під лоток для посуду. Бо щось подібне теж було , і залежить від того як посуд напханий , ще може прилипнути до лотка
Я завжди кладу миюче під лоток для посуду. Бо щось подібне теж було , і залежить від того як посуд напханий
Дякую, треба спробувати...
Воду машинка нагріває?
так то я би сказав, що вона у тебе воду гріти перестала
Воду машинка нагріває?
так, після фінішу циклу все тепленьке, як зазвичай
так то я би сказав, що вона у тебе воду гріти перестала
Навряд чи пігулка розчиняється у теплій воді і не розчиняється у холодній. Швидше просто вода не потрапляє у відсік, де перебуває пігулка.
Я б запустила цикл і періодично відкривала. Нічого не заважає відсіку відкритися? Схоже, що засіб випадає під кінець процесу миття.
На дно на самому початку я б не клала. Засіб буде використано на стадії попереднього миття, а саме миття буде без засобу
Примерно такого же возраста и конструкции машинка дома, отсек у неё должен в определённый момент цикла открыться. Если нет, то или механизм защёлки не работает, или предметы внутри могут в крышку упираться и блокировать. Или если открывается нормально, то возможно забился верхний распылитель, там крайние сопла как раз направлены чтобы вымывать средство из отсека. Я хоть и порошок использую, но с таблетками большой разницы быть не должно
ТЭН не догревает воду. Вероятно, из-за накипи или чего-то типа. Вариант 2 - форсунка не "доливает" туда, куда падают таблетки.
Навряд чи пігулка розчиняється у теплій воді і не розчиняється у холодній. Швидше просто вода не потрапляє у відсік, де перебуває пігулка.
Судя по этой реплике, ее автор очень слабо представляет себе как работает ПММ. Почти никак.
а відкривається він тут зазвичай коли завершився цикл та відчиняєш дверку й тоді - бац й відсік відчинився
Тобто 25 років у вас прання посуду починалося в кінці циклу прання, після того,як відкрили пмм???
Судя по этой реплике, ее автор очень слабо представляет себе как работает ПММ. Почти никак.
Як завжди "перднув у калюжу" і нічого не сказав.
Може таблетка у захисному целофані якій потрібно зняти?
Імхо, якщо відсік відчиняється вчасно, вода є і тепла, то тут тільки варіант, що насос не качає і вода не піпікає.
25 лет - фантастика. Разрешите несколько вопросов - какая марка и какая нагрузка? Сколько моек в день или неделю?
Из моего опыта ремонтировать ПММ нет смысла в силу стоимости любого ремонта в 50-70% цены новой. Правда у меня все поломки ПММ были из-за битья бокалов в ПММ и повреждения помпы осколками. Помпа стоит 2/3 цены новой ПММ, потому просто купил новую...
Може таблетка у захисному целофані якій потрібно зняти?
Читав в інтернетах, що таблетка у желатиновій оболонці, яка сама розчиняється під час мийки, може прилипнути оцим самим желатином до відсіку для таблеток, якщо той був вологий перед мийкою. Звісно, якщо там полімерна плівка на дешевих таблетках, то її треба зняти.
Я завжди кладу миюче під лоток для посуду. Бо щось подібне теж було , і залежить від того як посуд напханий , ще може прилипнути до лотка
Посуд при такому колгоспному варіанті помиється, але ефективність використання таблетки знизиться, тому що вона начне розчинятися зарано. Ще у холодній воді під час первинного напуску.