Хочу поділитися своєю приватною думкою щодо співпраці з DSL Auto. Цей відгук є моїм особистим оціночним судженням, заснованим на власному досвіді замовлення послуги «авто під ключ» (Mazda CX-5).
Початок співпраці: Наше знайомство з компанією почалося з позитивних очікувань. Ми шукали професійного партнера, який візьме на себе всі ризики підбору, доставки та якісного ремонту авто зі США «під ключ» та отримати авто «майже як із салону» . Рекламні обіцянки про експертність, прозорість бюджету та високий контроль якості переконали нас підписати договір. Проте, на жаль, реальність суттєво відрізнялася від заявленого сервісу.
1. Мій погляд на вибір лота та професіоналізм експерта: Хоча за договором компанія має діяти в моїх інтересах, їхній фахівець припустився критичної помилки ще на етапі підбору. На фото з аукціону було чітко видно, що страхова в США вже розібрала передню частину авто (de-trimmed), щоб показати серйозні пошкодження силової структури. На мій погляд, не помітити деформацію лонжеронів на таких знімках було неможливо. Компанія стверджує, що ми вклалися в бюджет з відхиленням у межах 10% (по договору), проте я переконаний: ці витрати виникли саме через їхню помилку в дефектовці. Якби вони адекватно оцінили стан лонжеронів на етапі аукціону, цей автомобіль взагалі не купувався б за таку ціну.
Будь-які порівняння зі станом авто «із салону» тут недоречні — йдеться про відповідність реальних дефектів тим, що були на фото, та про прозорість витрат. Як результат — я отримав авто з вареним кузовом, хоча мені обіцяли варіант із «мінімальними пошкодженнями». Я переконаний, що ми суттєво переплатили за машину, стан якої не відповідає ні ринку, ні обіцянкам компанії. Тобто, йде мова про мої прямі фінансові витрати.
2. Терміни виконання: Проект тривав 6,5 місяців (замість озвучених 4–5 місяців). Таку затримку ми вважаємо неприйнятною та такою, що не відповідає попереднім домовленостям. Також я був неприємно здивований тим, що базові, на мій погляд, процедури (ТО, хімчистка, роздувка) були винесені у «додаткові витрати», що, як на мене, розмиває поняття сервісу «під ключ» та отримання авто «як із салону».
3. Технічний стан та питання безпеки (факти): Інше моє занепокоєння викликав стан авто при отриманні. Я зафіксував наступні факти, які вважаю неприпустимими: - Безпека (КРИТИЧНО!): Передні колеса трималися на 2 гайках на одному колесі та на 3 на іншому. Я розцінюю це як пряму загрозу моєму життю та життю моєї родини
- Приховані недоліки: Після отримання авто ми виявили деякі помилки після додаткової діагностики, а також виявили некоректну роботу дзеркального елемента (який, за моїми даними, виявився неоригінальним і не був належним чином зафіксований). - Зимова експлуатація: У грудні в системі омивача опинилася рідина, що замерзла, що я вважаю проявом халатності при підготовці авто. - Комплектація: Відсутність фізичного леза в ключі та ковпачків ніпелів — дрібниці, які, проте, псують загальне враження від дорогої послуги.
4. Естетика та маркетинговий «фасад»: В Instagram-профілі компанії ми бачимо красиву картинку: щасливі клієнти, автомобілі з квітами, цукерками та ідеальним блиском кузова. Проте мій реальний досвід виявився далеким від цього «фасаду». Автомобіль мені видали в брудному та незадовільному стані. На мою думку, ситуація, коли після хімчистки виконувалося полірування, залишками якого знову забруднили весь кузов, свідчить про повну відсутність сервісу. Замість обіцяного свята та «квітів» я отримав машину в білій пасті, яку Виконавець навіть не спромігся помити перед передачею власнику.
5. Питання етики та реклами: Окремо хочу зазначити, що Виконавець без моєї згоди та жодних запитань встановив на автомобіль свої брендовані рамки для номерів. На мій погляд, це верх цинізму: видати клієнту небезпечне авто з неприкрученими колесами, але при цьому використовувати його як безкоштовний рекламний майданчик для свого бренду, на що я дозволу не давав.
Мій підсумок: Наголошую, що у своїх претензіях до DSL Auto я навмисно не включав моральні збитки та мій особистий час, витрачений на 6,5 місяців очікування та самостійне виявлення недоробок компанії. Хоча, зважаючи на загрозу життю моєї родини через стан коліс, я мав би на це повне право. DSL Auto намагалися «компенсувати» ситуацію вибаченнями та заміною накладок на дзеркала вартістю 50–70 USD. На мою думку, така пропозиція є просто знущанням, враховуючи масштаб технічних помилок, мої фінансові витрати та ризики, яким була піддана моя родина. Це абсолютно не відповідає моїм очікуванням від компанії, що декларує професіоналізм. Компанія заявляє про сервіс "як із салону", а за фактом я отримав авто з вареною силовою структурою, неприкрученими колесами та низкою прихованих дефектів.
Як ви вважаєте, чи виграв я хоч щось від співпраці з ними, окрім проблем? Наразі я змушений проводити повну експертизу всіх вузлів на незалежному СТО. Категорично не рекомендую звертатися до даного Виконавця, якщо вам дорогі ваші кошти та безпека.