Вітаю усіх, намагаюся вибрати вбудовану посудомийку повної ширини (60см). До цього 10 років користувався Електролюксом, перші 5 років працювала без проблем, потім почалися дрібні глюки, то шланг на пресостат забився, то сам пресостат почав глючити. Зараз заміна пресостата не допомогає, хоча його перевірив, частота на його виході в нормі, як для пустої камери, тобто щось ще сталося... Може хтось порадить які зараз бренди найменьш проблемні?
Бош/Сименс.
первый бош настольный отработал 15 лет, взял второй 60см. Минус что нагреватель и насос один узел, если накроется ремонт дорого, но и проработал 15 лет при 1-2 мойках каждый день.
бош-сіменс якщо для себе. погуглі, знайдеш ціни дешевше Розетки
Коли будете обирати, раджу уважно почитати всі характеристики. Витрати електроенергії та води можуть дуже сильно різнитися між різними моделями, навіть одного виробника.
P.S. В мене посудомийка Gorenje - задоволені.
У мене Бош і навіть не найдешевшої серії, але на верхній корзині проглядає через покриття іржа. 4 роки машині. В плані якості миття і ергономіки самої машини претензій немає, на відміну від новішого самсунга у мами. Коротше, це сумний камент про копроекономіку і совєцкоє качєство.
бош/сіменс. у мене бош бюджетна серія, 9 років, корозії не помічено . по якості миття конкурентів мало. тому що навіть у бюджетній серії розпилювачів багато на різних рівнях з різних боків. іноді так завантажую, просто вже нема куди пихати, але завжди все гарно помите і сама пралка чиста всередині. стосовно споживання енергії сучасні ПММ усіх відомих виробників більш менш економні. тому тут більше треба дивитися на фунціонал зручність керування.
У мене Бош і навіть не найдешевшої серії, але на верхній корзині проглядає через покриття іржа. 4 роки машині. В плані якості миття і ергономіки самої машини претензій немає, на відміну від новішого самсунга у мами. Коротше, це сумний камент про копроекономіку і совєцкоє качєство.
В старій квартирі в боші теж пару рижиків, але машині 11 років і працює, можна пробачити. Зараз нова теж бош, тихіша, всередині купа силіконових вставок, вміє продовжувати програму після відключень е/е, модна інфографіка на підлозі і все таке. Єдине, що сенсорне управління, але це повальна біда в техніці
+1 за бош... 13 років без зауважень
Як на мене, то звіти по техніці, придбаній більше трьох років тому, треба ігнорувавати
Як на мене, то звіти по техніці, придбаній більше трьох років тому, треба ігнорувавати
Бачив у магазинах цілі колекції побутової техники у вінтажному дизайні, можливо і посудомийки в такому ж стилі на підході. Якби не ціни, то придбав би залюбки щось подібне.
Бачив у магазинах цілі колекції побутової техники у вінтажному дизайні, можливо і посудомийки в такому ж стилі на підході. Якби не ціни, то придбав би залюбки щось подібне.
для чого? вінтажу чи миття посуду?
Бош/Сименс.
А у мене мабуть самий негативний досвід з ПММ Бош зі всієї купованої побутової техніки за все життя.
Досталась ПММ Бош з конструктивним дефектом - протікання нижньої чаші. Просто конструктивний недолік, який виправляється встановленням додаткового ущілюновача. Потікла десь після 3го року, поставив ущільнювач, вистачило на рік і потікла знову. Схоже я трохи налажав при встановленні. Поставив ще раз - ну от пройшов ще рік, але втретє схоже ущільнювач не поміняється, там просто чаша вже не матиме різьби для прикручування.
Ущілюновач виглядає так і є навіть офіційні версій від бош. Підходить на велику кількість моделей - можна погуглити по партномеру 12005744 .
Ретровигляд тiшить бiльше за мегафункцiонал. Але то тiльки вигляд, без вiдповiдноi надiйностi звiсно ж.
Свою Занусю також власноруч лагодив, в нiй все чудово окрiм нижнього фiльтра, вiн чомусь зроблений з дрiбноi пластиковоi сiтки, замiсть металевоi, як в деякиx iншиx. I за багато рокiв вона повнiстю закоксовалась i почала шматками вiдвалюватись, новий фiльтр якщо i можно десь замовити, то за неадекватнi грошi, тому видрав залишки а натомiсть натягнув менш щiльну, типу вiконноi. Сподiваюсь мае вистачити надовго.
Вітаю усіх, намагаюся вибрати вбудовану посудомийку повної ширини (60см). До цього 10 років користувався Електролюксом, перші 5 років працювала без проблем, потім почалися дрібні глюки, то шланг на пресостат забився, то сам пресостат почав глючити. Зараз заміна пресостата не допомогає, хоча його перевірив, частота на його виході в нормі, як для пустої камери, тобто щось ще сталося... Може хтось порадить які зараз бренди найменьш проблемні?
Я б сильно не парився так обираючи виробника, можна брати знову електролюкс, а можна бош/сіменс, дивитись по наявності, цінах, акціях. Більше люблю бош/сіменс, маю холодильник бош, духовку і варочну поверхню сіменс, але коли купляв посудомийку (2020 рік), то за гарною ціною попалось AEG (це той же електролюкс мабуть, хоч і рахується на каплю вище рівнем), ніби нормально працює. Тобто із топових виробників брати нормальне по ціні і не морочити голову. Можливо звернути увагу на якісь функції що цікавлять чи не цікавлять, наприклад в моїй AEG є функція що в кінці мийки відкривається сама, ніби і плюс, але може бути і мінус якщо мити по нічному тарифу, вночі гучний звук коли відкривається.
...
Ретровигляд тiшить бiльше за мегафункцiонал. Але то тiльки вигляд, без вiдповiдноi надiйностi звiсно ж.
крім надійності якість прання і ефективність на порядок гірше.