autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Ford Escape 2.5 Hybrid

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Ford Escape 2.5 Hybrid
      22 июня 2026 в 22:48 Гілками

Від 2019 року.
Є в кого досвід використання, який він в експлуатації, і які недоліки?
Гібридна система і двигун наче нормально себе зарекомендували на Фюжинах із США.
Як в обслуговуванні?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: juiT]
      22 июня 2026 в 22:54 Гілками

juiT 22.06.2026 22:48 пишет:

Від 2019 року.
Є в кого досвід використання, який він в експлуатації, і які недоліки?
Гібридна система і двигун наче нормально себе зарекомендували на Фюжинах із США.
Як в обслуговуванні?

я хз як гібрид,
але у одного кента дизель, у іншого бенз. обидва скаржаться на дорогі ЗЧ . Один після ДТП фару купували - там ціна кінь. Інший по ходовці вже на 100 ткм дупу перетрусив (що конкретно міняв не скажу, але багатенько)

з плюсів гібрида, що я бачу
1) простий як кут будинку 2,5 атмосфера з розподіленим впорскуванням
2) є запаска навіть в гібриді.
2,5) враховуючі 2 перші пункти можа ще податися у збочення і поставити ГБО по ціні буде кататися, що на електричці по комерційному тарифу

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Сергёга]
      23 июня 2026 в 08:18 Гілками

Сергёга 22.06.2026 22:54 пишет:

але у одного кента дизель, у іншого бенз. обидва скаржаться на дорогі ЗЧ . Один після ДТП фару купували - там ціна кінь. Інший по ходовці вже на 100 ткм дупу перетрусив (що конкретно міняв не скажу, але багатенько)

Без конкретних прикладів, приклад ні про що.
Знаючи, які у нас власники авто жлоби і їздять до останнього, то може тому свідомість втрачають, коли там вже потрібно все перебирати?
ПС. Ціни на фари у багатьох моделей кінь. До покупки на аукціоні, йому кошторис не робили попередній?

С нами с 02.11.2005

23 июня 2026 в 12:03 Гілками

juiT 23.06.2026 08:18 пишет:

Знаючи, які у нас власники авто жлоби і їздять до останнього, то може тому свідомість втрачають, коли там вже потрібно все перебирати?
ПС. Ціни на фари у багатьох моделей кінь. До покупки на аукціоні, йому кошторис не робили попередній?

тут невеличке уточнення
у обох нові з салону (куга, але по суті то той самий ескейп) . фару міняв на оф сто після ДТП,яке сталося в Києві.
другий катався тільки по києву, зрідка катався у Львів (умови наближені до бездоганних) - на 100 ткм майже всі важилі міняв на дупі. куди вже конкретніше слабенька підвіска на дупі

PS обидва (між собою не знайомі) думають перейти на GLC форд навіть у вигляді лінкольну не хочуть. Я, якщо що, пропонував подивитись в бік нового наутілуса

Змінено Сергёга (12:09 23/06/2026)

старый писатель ***
Киев
С нами с 17.08.2012

23 июня 2026 в 17:52 Гілками

2,5) враховуючі 2 перші пункти можа ще податися у збочення і поставити ГБО по ціні буде кататися, що на електричці по комерційному тарифу

на місто запаски поставити бублік газу буде проблематично, бо під "запаскою" у гібріда акум стоїть, той що зазвичай під капотом у більшості...
Ну або бувають балони реально тороїд без "середини"

Наче у першій генерації до 2022 була відзивна компанія по двигунах
Жеміні знайшов ось таке:

Для автомобілів Ford Escape Hybrid та PHEV 2022 року випуску (з атмосферним двигуном 2.5L iVCT Atkinson-cycle) діє масштабна та резонансна відзивна кампанія під кодом 23S27 / 23V380 (та її нещодавнє оновлення 25S54), відома у США як "Under Hood Fire" (Загоряння під капотом).;
У чому суть проблеми?
У поодиноких випадках (близько 1% автомобілів) у двигуні 2.5L HEV/PHEV через заводський дефект може статися критична поломка колінчастого вала або шатунів.
Це призводить до пробиття блоку циліндрів або піддона картера (так званий block breach).Через пробитий блок на гарячі елементи вихлопної системи під тиском викидається моторна олива та пари пального.
Як наслідок — виникає ризик раптового займання прямо під капотом під час руху.

В мене 2023 рік, типу рестайл.
По експлуатації нічого поки що сказати не можу, катаюсь 9 міс.
Взимку витрата 6.5 - 7 з короткими поїздками, прогрівами салону
Сьогодні заправився, вийшло 5.4 по заправці (5.2 по бортовому ПК)

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

23 июня 2026 в 18:25 Гілками

Сергёга 23.06.2026 12:03 пишет:

juiT 23.06.2026 08:18 пишет:

тут невеличке уточнення
у обох нові з салону (куга, але по суті то той самий ескейп) . фару міняв на оф сто після ДТП,яке сталося в Києві.
другий катався тільки по києву, зрідка катався у Львів (умови наближені до бездоганних) - на 100 ткм майже всі важилі міняв на дупі. куди вже конкретніше слабенька підвіска на дупі

PS обидва (між собою не знайомі) думають перейти на GLC форд навіть у вигляді лінкольну не хочуть. Я, якщо що, пропонував подивитись в бік нового наутілуса

У мене зараз куга як підмінна машина. Щоправда не гібрид, а базовий 1.5 екобуст на восьмиступці. З плюсів - їде з низів. З мінусів - витрата вдвічі більша за паспортну і ота задня підвіска, що посипалась у твого друга, дуже нестабільна на ямах в повороті. Ну і дуже бюджетно все зроблено. Ергономіка салону в цьому авто ніяка.

С нами с 02.11.2005

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: Escaper]
      23 июня 2026 в 19:58 Гілками

так бублики без середники і йдуть.
слухай, а яка там по висоті ніша? я розумію, що не міряв з лінійкою, але хоча б приблизно? цікаво, якої ємності балон туди можна запхнути (тоненьких бубликів не так щоб багато на ринку)

PS я так колись моніторив, то зрозумів, що з гібридів з нішею під запаску і двигуном під газ (атмосфера з розподіленим впорскуванням) наразі тільки ескейп/куга є. у всього іншого чогось з цього та нема. Новий равлик має нішу на запаску, але там комбіноване впорскування якщо не помиляюсь

Змінено Сергёга (20:03 23/06/2026)

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

23 июня 2026 в 21:31 Гілками

Який сенс ставити гбо на гібрид ? Заради економії 80-90коп на 1км? Це без врахування вартості оформлення і самого гбо.

С нами с 02.11.2005

23 июня 2026 в 22:09 Гілками

juiT 23.06.2026 21:31 пишет:

Який сенс ставити гбо на гібрид ? Заради економії 80-90коп на 1км? Це без врахування вартості оформлення і самого гбо.

я не вмовляю, це в мене думки вголос
бо сам подумував гібрид або електричку як другу автівку у родину

ну і не 80-90 копійок, не загинай. дійсно небагато. 1,3 грн десь прикидував.
ГБО дешева на нього. окупність 22-23 ткм при ГБО за 700 баксів.
За рік при середьому пробігу відбомблюєься. Якщо траси багато, то вони легко накатуються.
вписувати в ТП при першій реєстрації авто коштує нічого (ну якщо з штатів тягнути плануєш)
а якщо пробіги невеликі, то нашо той гібрид то можна і V8 брати

з бонусів - олива моторна краще ходить, двигун не засирається лаковими відкладеннями, та і в принципі на газу двигуни живуть знаааачно довше (звісно якщо не біднить по налаштуванням). Ну це аутально для таких людей як я, які авто не продають, а катають все життя нормальним людям на це пофіг - сучасні одноразові двигуни на це і розраховані

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

23 июня 2026 в 22:19 Гілками

Сергёга 23.06.2026 19:58 пишет:

так бублики без середники і йдуть.
слухай, а яка там по висоті ніша? я розумію, що не міряв з лінійкою, але хоча б приблизно? цікаво, якої ємності балон туди можна запхнути (тоненьких бубликів не так щоб багато на ринку)

PS я так колись моніторив, то зрозумів, що з гібридів з нішею під запаску і двигуном під газ (атмосфера з розподіленим впорскуванням) наразі тільки ескейп/куга є. у всього іншого чогось з цього та нема. Новий равлик має нішу на запаску, але там комбіноване впорскування якщо не помиляюсь

З таким глибоким аналізом автівок придатних для встановлення ГБО вартувало би в розділі «паливо, ПММ» створити тему. Я без сарказму.

Змінено Gonchik74 (22:20 23/06/2026)

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

23 июня 2026 в 23:15 Гілками

Бензин 5л і газа 7л це мінімальна різниця.
5*71 = 3.55 грн/км
7*40 = 2.80 грн/км.
Де 1.30грн?
Із плюсів, їх немає - чище масло, так воно і так чище бо витрата менше і мотогодин менше. Це взагалі не аргумент для гібрида.
Із мінусів, запаска в багажнику, доп обладнання, це явно не плюс до надійності і комфорту. 700 баксів це щось дешево за нормальну установку, завжди було 1000євро. Це поставив і забув, без кожного місяця поїздок на регулювання суміші. А потім просто забивання і катання як є.

С нами с 02.11.2005

23 июня 2026 в 23:31 Гілками

juiT 23.06.2026 23:15 пишет:

Бензин 5л і газа 7л це мінімальна різниця.
5*71 = 3.55 грн/км
7*40 = 2.80 грн/км.
Де 1.30грн?
Із плюсів, їх немає - чище масло, так воно і так чище бо витрата менше і мотогодин менше. Це взагалі не аргумент для гібрида.
Із мінусів, запаска в багажнику, доп обладнання, це явно не плюс до надійності і комфорту. 700 баксів це щось дешево за нормальну установку, завжди було 1000євро. Це поставив і забув, без кожного місяця поїздок на регулювання суміші. А потім просто забивання і катання як є.

по-перше
5 літрів не буде на коло. ну не буде і все. он вище навіть власник написав про це.
ну і навіь якщо 5, то +20% це аж ніяк не 7, а 6 а то ви якось по багатому 40% накинули. калькулятор він такий - безжальна сволота

я так зрозумів по посту власника гібріда, що літом 5,5, зумою 7. на коло будемо рахувати 6,25 літрів або при ціні 71 грн - 444 грн
газу на 20% більше жере. а це 6,25*1,2=7,5 літрів або при ціні 41 грн 307 грн
от вам 137 грн (навіть більше, ніж я навскидку сказав вище ).
Якщо у вас ціль собі довести, що газ фігня - то ваше право.

по-друге
"там за рогом кроватка за 400 баксів, а ти лох за 100 купив" (с)

в мене на крайслері за 800 баксів на V6 (на профігазі ставив, налаштували один раз і забув). Вже 4 роки. Тільки ТО (може вони і дивляться на ТО , що там з картами, а може і ні...ну все одно ж на ТО приїхав). Де ви таких легенд набралися про ГБО я ж кажу, двигун ескейпа підходить під недороге обладнання через свою конструкцію.
я вже з 2006 року на газі (спочатку москаль 41й, додж з 18 років вже 16 років на газу, крайслер - 4 роки на газу). То якось досвід є і матиматику газу на практиці бачу...на крайслері сама приємна математика бо поїсти він любить. 15-16 літрів без жорстких заторів як за здрастє

знову ж таки, я не вмовляю, але давайте рахувати чесно, а не 40% накидувати на витрату на газу. ...я взагалі чисто апоговорити

PS взагалі атмосферників з розподіленим впорскуванням (порт інжекшн) залишилось дуже мало. фактично це форд 2,5, крайслер пентастар 3,6 та лінійка V8 (хемі, апач). Все. З них гібрид тільки форд і крайслер пацифіка. але пацифіка з 3,6 - то мінівен і не має повнопривідного варіанта в гібриді (як для мене - то повний привід мастхев, кажу як одночасний власник мордопривода та правильного повного )

Змінено Сергёга (23:35 23/06/2026)

V.I.P **
43 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

24 июня 2026 в 10:13 Гілками

по вартості запчастин: просто не очікуєш такої вартості на форд. там рівень преміум на деякі запчастини.
з гарних новин - то треба тільки при проблемах, які бувають по форс-мажору.
багато кажуть про екобусти, але тут не то.
доречі, у гібридів варіатор на ескепах?

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: DimonDSV]
      24 июня 2026 в 10:19 Гілками

DimonDSV 24.06.2026 10:13 пишет:

доречі, у гібридів варіатор на ескепах?

Наче технологію запозичили у Тойоти, але чомусь не користуються попитом на вторинному ринку, і новими також. Хоча ціна знатно дешевша за Рав4 гібрид.
Або не гнатись за гібридом, а купити Шкоду А7/А8 чи Карок в цей бюджет на 1.4 + айсін.

Змінено juiT (10:20 24/06/2026)

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

24 июня 2026 в 10:22 Гілками

Подібний тойотівському планетарному eCVT.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

24 июня 2026 в 10:25 Гілками

Мені таксист на Пріусі розповідав, що бензину 5 а газу 7, різниця тоді була менше, і економія 50коп чи навіть ще менше була на той час (23рік).

СуперСтар **
61 год (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

24 июня 2026 в 10:27 Гілками

На гибридных версиях Ford Escape (включая как стандартный Hybrid, так и Plug-In Hybrid) устанавливается электронно-управляемая бесступенчатая трансмиссия (eCVT).
Это не классический вариатор с ремнем и конусами, а гибридная планетарная передача (Power Split), которая плавно распределяет тягу между бензиновым двигателем и электромотором. (почти аналог того, что ставится на гибриды от Тойота)
Но в отличии от планетарной передачи Тойота (дьявол кроется в нюансах ), которая переживет весь срок службы авто (авто сгниет, а планетарка будет работать ), Фордовцы и тут намутили...и поэтому многие считают, что Фордовская eCVT имеет ряд недостатков, а поэтому и склонна к поломке и сравнивать по надежности с Тойотовской ее ніяк не можна...

Змінено krabik (10:42 24/06/2026)

СуперСтар **
61 год (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

24 июня 2026 в 10:34 Гілками

если гибридное авто ездит только по городу, то расход, действительно, будет 5+ литров на сотню...если гибридное авто едет по трассе - то экономия сразу улетучивается и для двигателя 2,5 литра будет составлять примерно 8-12+ литров на сотню, в зависимости от скорости движения...
Поэтому гибридный Хрюндай кумы в городе 5,5-6,5 л. примерно на сотню, по трассе 7,5 - 8,5 литров на сотню (так у нее, как я понял - 1,6 турбо двигатель и она по трассе больше 120 км/ч не едет)
, а у атмо 2,5 литров расход по трассе будет однозначно больше...
и вообще: если получается 50/50 город/трасса, то я гибрид уж точно не брал бы...
у кумы, т.к. она живет под Киевом получается примерно 6,5-7+ литров на сотню средний расход топлива (живет в Рожнах)

Змінено krabik (10:56 24/06/2026)

старожил ***
36 лет (16 лет за рулем), Вышгород
С нами с 28.12.2013

Re: Ford Escape 2.5 Hybrid [Re: krabik]
      24 июня 2026 в 12:06 Гілками

Сорі, звідки 12+ літрів по трасі у гібрида? Це скільки навалювати треба, 150+? Є особистий досвід трасового пробігу 1700 миль на гібридному фюжені в Штатах, 4 людей в салоні, повний багажник - 42 mpg, 5,6 л/100 км по нашому….

старый писатель ***
Киев
С нами с 17.08.2012

24 июня 2026 в 13:21 Гілками

Той розхід, що я написав, це місто ...
Траса при 110 було +/- 6,5-7,.
якщо їхати 90 - то напевно можна і менше 6л привезти,
бо на спусках, прямих участках може їхати на електриці деякий час.

Враховуючи аеродинаміку кірпіча, кожні +10 будуть напевно суттєво додавати.
але в 12л - це напевно тре 160+ їхати, - мені так некомфортно, я навіть не пробував..

тому якщо траси багато і їздити 120+ може і є сенс ставити газ. Але як на мене гібрід, це все ж таки про місто...

стоcовно висоти ніши, висота акума 175мм над ним лежить центр докатки... міряти не буду

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 1164 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1704

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія