Дивились позавчора презентацію? Бо я - так. І потім ще ютуберів трохи подивився, але там локація одна і та ж, як і машина.
Чомусь не зайшло. Може тому, що в порівнянні з моїм поточним Enyaq ніякого прориву, тільки додали більшу батарею та 3-ій ряд, а я очікував трохи більше "плюшок" та комфорту, особливо якщо порівнювати мій сітрік як 7-ми-містну машинку з цим, щоб робити повну заміну.
Як для 7-ми містної машини круто мати панораму, так, але: 1. Немає відкидних столиків в другому ряду, натомість додали розкладний столик зпереду як додаткову опцію, і виглядає не дуже. 2. Другий ряд - знову диван і середнє місце вузьке. Не побачив там ISO-Fix, може і є, але виглядає не зручно 3. прохід в 3-ій ряд не зручний, сідушка не рухається, але добре хоч спинка вже має нахил 4. не побачив окремої зони обдува для третього ряду.
Із плюсів - рівна підлога є. Багажник навіть при третьому ряді більший ніж в моєму сітріку, але в цілому він менший і навіть менший ніж найближчому конкуренті пежо e-5008.
Додали більший екран за кермом. Основний екран великий по центру, вертикальний. Спірний момент. Не знаю. Треба тестувати, бо якщо той екран ще й вимкнути не можна (як наприклад у мене в Enyaq) - то ой. А шкода сказала - що це у них перший досвід з таким екраном. І софт новий. Тож багів буде мабуть туча.
Засмучує ціна на старті, якщо слухи підтвердяться, то старт нормальное комплектації від 60к євро - це занадто. Тепер і я почав думати про китайця.
Нажаль, пощупати та протестувати не вийде. Продаван з місцевого салону сказав, що вони очікують продакшн відрядження (наче в іспанію, але можу помилятись) десь на серпень-вересень аж, і можливо тоді ж приженуть першу тестову версія, однак конфігуратор та відкриття на замовлення очікують аж на 2-ий квартал 2027 року. Отак.