autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

Кому у нас права дают!!!!

СуперСтар ***
Киев
С нами с 04.09.2002

Кому у нас права дают!!!!
      15 января 2003 в 22:38 Гілками

В течение часа наблюдал две красочные картины (будучи пешеходом и все рассмотрев): добрый ГАЕЦ помогал девушке на новенькой Фабии парковаться задом к бордюру, в отсутствии машин и вообще чего либо. В итоге она его чуть не переехала (ну не поняла куда руль крутить) и продолжалось все довольно долго. Спустя полчаса наблюдал торчащую в заборе, разделяющем потоки на ул. Кутузова, такую же Фабию со знаками У, при полном отсутствии иных машин/людей. Рядом с Гайцем беседовала тетенька (с очень спокойным видом).
Я это к тому, что у 99% "инструкторов" нет ни малейших намеков на какую-либо профессиональную этику.
ЗЫ: никаких предрассудков насчет женщин за рулем нет и не было.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

А у світі, де правлять гроші (+) [Re: alexkdr]
      15 января 2003 в 22:45 Гілками

і не може бути по-іншому. Це що, новина для тебе?
Змінити це можна тільки змінивши основні цінності суспільства або підвищивши загальний рівень свідомості. Якщо це і станеться, то ще дуже не скоро...

СуперСтар ***
48 лет, Киев
С нами с 09.05.2002

Re: У меня, батенька, жена полностью самостоятельно (+) [Re: alexkdr]
      15 января 2003 в 22:50 Гілками

сдала на права и ездит (нерегулярно) уже около года. До сих пор не понимает, куда надо руль крутить, когда назад едешь При этом учиться парковаться категорически отказывается - ей легче десять метрой пешком пройти, но запарковать машину в более свободном месте

Газавщик ***
52 года, Киев
С нами с 06.07.2001

Re: У меня, батенька, жена полностью самостоятельно (+) [Re: Nubiroid]
      15 января 2003 в 22:59 Гілками

В ответ на:

До сих пор не понимает, куда надо руль крутить, когда назад едешь

Я своей объяснял так:
Если надо, чтобы задница повернула направо, крути руль в ту же сторону - направо! Помогло.

ЗЫ Гыы :-)) Относительно траектории движения это будет поворот на лево :-)). Так, что делаем допущение, что "право" всегда там где правая рука :-)) Главное, это что помогло.

Змінено Eugene (23:01 15/01/2003)

Супер писатель! ****
46 лет, Киев
С нами с 12.11.2001

Re: Кому у нас права дают!!!! [Re: alexkdr]
      15 января 2003 в 22:59 Гілками

Я для себя давно сделал наблюдение, что в основной своей массе женщинам очень трудно дается маневрирование _ЗАДНИМ_ ходом, т.е. в какую сторону и когда крутить руль. Это при том, что вперед едет отлично...

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Цивілізація нас так виховала (+) [Re: Nubiroid]
      15 января 2003 в 23:10 Гілками

Люди звикли, що щось відбувається після натискування відповідної кнопки. І все настільки ускладнилось, що багато хто вже й не намагається зрозуміти суть процесу. Просто тупо натискає кнопки. По-мавп`ячому.
Вот недавно моя мала каже: давай, буду вчитись їздити. Добре, відкриваю капот, починаю розказувати що як працює і чому саме так.
Та ну! Я їздити хочу, а не вивчати будову автомобіля. Але ж, кажу, неможливо правильно їздити, не знаючи що, як і чому працює!
Та ну тебе, все ти ускладнюєш... Ще про молекулярні взаємодії розкажи...

І так більшість сучасного люду.

А може це я якийсь неправильний? Може дійсно так треба зараз? Але я не можу наповнити своє життя чорними ящиками і у потрібний момент натискати потрібні кнопки, я піддослідний пес. Невже це параноя?

OLd
старый писатель **
52 года, Киев
С нами с 18.12.2001

Re: У меня, батенька, жена полностью самостоятельно (+) [Re: Eugene true]
      15 января 2003 в 23:35 Гілками

В ответ на:

ЗЫ Гыы :-)) Относительно траектории движения это будет поворот на лево :-)). Так, что делаем допущение, что "право" всегда там где правая рука :-)) Главное, это что помогло.

Ги-ги...
Мою дружину, якщо зненацька запитати: "А де твоя права рука?!" - приводить до деякого часу роздумів.....Головне, що в своїх роздумах вона відштовхується від того, якою рукою пише, і лише потім "пригадує" що це права рука....
Один раз попросив виключити запалення (т.т. заглушити двигун), коли знаходився під машиною. На запитання в яку сторону крутити ключ, я дав відповідь: "Проти часової стрілки". Здагадуєтесь, який надривний звук скриготіння я почув у ямі?

P.S. Власне, нічого проти жінок я не маю. Да і гадаю, що такі випадки можуть траплятись з людиною любої статі.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 22.10.2002

Re: Цивілізація нас так виховала (+) [Re: NetGuy]
      15 января 2003 в 23:35 Гілками

С трудом представляю ковыряющююся в подкапотном пространстве барышню, они только ездить хотят и на 99% не понимают, что ее чинить надо(это не касается милых девушек живущих на этом сайте), бензин заливай и едь!
Мне Задорнов понравился в огоньке (Аншлаг), имхо правдоподобно он все расказывал о взаимодействии автомобиля с женщиной.
"Когда она открывает капот и смотрит туда, то думает, что это она открыла и если это багажник, то от куда это тут взялось! "
Поэтому нечего даже расказывать из чего состоит автомобиль(им не понять).
Девушке главное - едет, не едет. А остальное это наши проблемы! На своей жене проверял!

важничающий писатель ****
Львов
С нами с 14.06.2002

Таки ускладнюєш (+) [Re: NetGuy]
      15 января 2003 в 23:37 Гілками

Для початку достітньо пояснити що є Двигун, Колеса, Три Педалі і Кермо.
А потім, коли їй сподобається, переходити до більш склідних речей, як-от Жовта Лампочка, Бензобак, Кришка і Бензин, етц.

А ти почав дівчині мабуть всяку фізику, хіміку і термодинаміку розказувати

СуперСтар ***
48 лет, Киев
С нами с 09.05.2002

Re: Думаю, что действительно ошибаешься (+) [Re: NetGuy]
      15 января 2003 в 23:47 Гілками

Поток информации, который обрушивается на наши головы, слишком велик. Я, например, к стыду своему, даже свечи, наверное, не поменяю, не говоря уже про более сложные операции.
А зачем знать все и уметь делать все? Я специалист в определенной сфере и разбираться в других сферах нет ни времени, ни желания.
Ты ведь человек с техническим образованием? Рабираешься ли ты, например, в медицине? Ведь нет же. Для тебя интересна техника, для меня - нет. Какой мне смысл тратить время на изучение устройства автомобиля, если нужно только раз в 10 тыс. км заезжать на СТО (либо чаще, если с машиной что-то не так), где работают специалисты?

З.Ы.З.Ы. Хотя нет, свечи я все-таки поменяю, с большим трудом

опытный писатель ***
Киев
С нами с 14.05.2002

Re: Цивілізація нас так виховала (+) [Re: NetGuy]
      15 января 2003 в 23:48 Гілками

Розуієш, я і сам вже звик натискати, і шоб воно само працювало. Японська машинка десь так і працює. Хоча я приблизно знаю де в неї які вузли , ну там кермо, гальма і таке інше. Трошки вивчати її мені довелося тільки під час ремонту (вперше за 10 років в Україні). А люди, які купують НОВУ таку машинку не мають потреби в вивчанні її устрою, тим більш, шо Зубилка (доречі дуже непогана машинка) десь трошки простіша від Кемрі 2002 року.

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Я не це мав на увазі (+) [Re: Fish]
      16 января 2003 в 00:03 Гілками

Наприклад, чому потрібно в момент входження в поворот кинути газ а потім його придавити? От як це пояснити, не заглиблюючись в суть фізичних процесів?
Це я так, для прикладу взяв. Я маю на увазі, що тільки знаючи суть функціонування пристрою можна його правильно експлуатувати. Ні, можна строго виконувати інструкцію, але в критичній ситуації часто пряме виконання інструкції веде прямо до повного краху. Ну, коротше, "це не наш метод". Я вот, наприклад, не можу зрозуміти, як можна тиснути на педаль зчеплення перед ввімкненням передачі тому, що так треба, а не тому, що я розумію, чому так треба. Або крутити зубильний двигун до 4-5 тисяч, бо так треба, а не тому, що тоді він краще змащується маслом...
Ні, я розумію - спеціалізація, розподіл праці і все таке. Але не можу цього прийняти...

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Та ні, не термодинаміку (+) [Re: Нarry]
      16 января 2003 в 00:07 Гілками

Я вмію досить непогано пояснювати складні процеси дотепними простими словами. Справа в іншому - сучасна молодь (і не тільки молодь) не стремиться до розуміння. Вона тягнеться тільки до зовнішнього...

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

У жінок є така риса (+) [Re: NetGuy]
      16 января 2003 в 00:07 Гілками

Може не у всіх, але у тих з якими я спілкувався у своєму житті - у 99%. Вони схильні до вирішування задач без зайвого планування та прокручування у голові різних варіантів їх вирішення. Найкраще це проявляється при роботі з комп'ютером. Скільки разів мене звали на допомогу жінки різного віку та ступеню освіти. І найчастіше відбувалась така розмова:
Я. Це (щось) можна зробити тицьнувши мишею ось сюди.
Вона. Так, зрозуміла.
Я. А ще можна це щось зробити такою (якоюсь) комбінацією клавіш або через інше меню або розкрити ось таке віконце....
Вона (недослухавши). Все, все, все, не треба мені більш нічого розповідати!!! Мені достатньо першого варіанту.
Так і в тебе. Вона зацікавиться тим "чорним ящиком" під капотом, коли їй це знадобиться. А зараз їй треба їздити, а не дурницями займатися.

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Я колись хотів стати хірургом (+) [Re: Nubiroid]
      16 января 2003 в 00:20 Гілками

Але навіть без цього все рівно маю уявлення про функціонування людського організму і себе, до речі, завжди лікую сам, посилаючи лікарів, які вірусні захворювання антибіотиками лікують, куди подальше. Хоч вони ніби і спеціалісти...
В суспільстві правлять гроші, а раз так, раз це основна ціль, а не принесення користі іншим, то і будуть нас дурити, тому що це вигідно. І хочеш - не хочеш, доводиться розбиратись хоч в загальному, але у всьому. Або приймати ліки, які насправді є отрутою - вибір невеликий.
Я ж не кажу, що треба все робити своїми руками. Ні, для чого? Я просто вважаю, що треба розбиратись в багатьох речах. Це, зрештою, просто звичайна освіченість.

Супер писатель! ****
Львов
С нами с 06.07.2001

Здається, щодо жінок, то це упередження (+) [Re: alex_b]
      16 января 2003 в 00:28 Гілками

Жінки дійсно відрізняються від чоловіків за принципом організації світогляду, але не так. Оці всі охи-ахи - це більше психологічні штучки-дрючки і уловки. Те, в чому вони зацікавлені, у жінок часто організовано краще, ніж у чоловіків. Вони взагалі в основному уважніші, методичніші за нас. Ну, різне скерування свідомості, дещо різні цінності,, все правильно

Я говорю не про жінок, а про суспільство в цілому. І не про автотехніку, а про будь що з нашого побуту...

важничающий писатель ***
52 года, Одесса
С нами с 09.07.2001

ДА ДА ДА ! (+) [Re: annex]
      16 января 2003 в 00:38 Гілками

Моя супруга в таких случаях перед заездом на место на стоянке открывает дверь и смотрит, куда повернуты колеса, потом долго соображает куда крутить руль. Доходит до абсурдов - заезжает с 2-3-го раза. При этом вперед едет довольно успешно.
А один раз знакомый заезжал на дачу задним ходом, но с прицепом. Это был цирк. Он руль в одну сторону, а прицеп в другую. Долго не понимал, в чем дело. Наверное, так и не понял. Так мы этот прицеп на руках заносили, в то время как он рулил машиной.

СуперСтар ***
Киев
С нами с 04.09.2002

Ну не ожидал я такого флейма! (-) [Re: alexkdr]
      16 января 2003 в 00:42 Гілками

Ну не ожидал я такого флейма!

важничающий писатель ***
52 года, Одесса
С нами с 09.07.2001

Дык, о женщинах можно говорить вечно... (-) (-) [Re: alexkdr]
      16 января 2003 в 00:44 Гілками

Дык, о женщинах можно говорить вечно... (-)

важничающий писатель ***
52 года, Одесса
С нами с 09.07.2001

Они в детстве не игрались в машинки с прицепами! (-) [Re: alexkdr]
      16 января 2003 в 00:45 Гілками

Они в детстве не игрались в машинки с прицепами!

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
1 користувачів і 536 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5381

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія