Ситуація. Є людина. У неї новенька Toyota RAV4. Людина абсолютно звичайна - не ватажок мафії, не політик. Просто людина. Машина заганяється на офіційне СТО Toyota в Херсоні для встановлення парктроніку. Все нормально. Але. Через три дні в машину залазять, причому без порушення замків, тобто, використовуючи рідний ключ-чіп або його аналог. Машина на місці, але всі речі поцупили. Ймовірність того, що хтось слідкував за машиною і сканував обмін інформацією між ключем та замком - не дуже висока (як я написав - власник - не VIP якийсь). Відповідно підвищується ймовірність того, що хтось із робітників сервісу нечистий на руку та відсканував ключ на СТО. Так що будьте обережні взагалі, а особливо із офіційним сервісом Toyota в Херсоні.
Я бы поставил в известность руководство сервиса. Понятное дело, что будут всё отрицать. Но если люди адекватные, то должны задуматься.
P.S. А системы видеонаблюдения на сервисах не ставят?
1. Сканируют как раз не только ВИПовские машины.
2. Для открытия машины чип-ключ не нужен, достаточно сделать слепок с обычного. Это могут сделать даже в бане.
3. А что, сигналку на машину не поставили? Опрометчиво...
Я бы поставил в известность руководство сервиса. Понятное дело, что будут всё отрицать. Но если люди адекватные, то должны задуматься.
Все зроблено. Запропоновано приїхати на Київське СТО на Окружній для перепрограмування чіпа, що й буде зроблено найближчим часом. Щодо відеокамер - не можу сказати. Але, думаю, в Херсоні їх немає. Центр відкрився буквально на днях.
1. Сканируют как раз не только ВИПовские машины. 2. Для открытия машины чип-ключ не нужен, достаточно сделать слепок с обычного. Это могут сделать даже в бане. 3. А что, сигналку на машину не поставили? Опрометчиво...
У нових RAV-ах звичайних ключів немає. Лише чіп-ключі. Так що зліпок з нього зробити складнувато . Що ж до сигналки - то вона, зрозуміло, не спрацювала, тому що, фактично, машина була відкрита рідним ключем. Чому ж їй працювати? Що ж до сканування не-VIP. А сенс який? Машину не взяли. Лише речі.
Я про неродную сигналку.
У нових RAV-ах звичайних ключів немає. Лише чіп-ключі. Так що зліпок з нього зробити складнувато .
я не знаком с устройством замков нового РАВа, но во всех остальных машинах все так же есть личинка в водительской двери и обычный железный ключ внутри чип-ключа. Берем этот ключ, делаем слепок, после чего открываем машину пользуясь новым ключем и личинкой. Завести не получится, а вот открыть - запросто.
я не знаком с устройством замков нового РАВа, но во всех остальных машинах все так же есть личинка в водительской двери и обычный железный ключ внутри чип-ключа. Берем этот ключ, делаем слепок, после чего открываем машину пользуясь новым ключем и личинкой. Завести не получится, а вот открыть - запросто.
Не можу бути певним на 100%, але я такого там не бачив. В будь-якому разі, слідча експертиза підтвердила, що використовували саме чіп.
Не можу бути певним на 100%, але я такого там не бачив. В будь-якому разі, слідча експертиза підтвердила, що використовували саме чіп.
интересно как? проходила....
"оцєя всє ти хакєри кляти"
"оцєя всє ти хакєри кляти"
Після того, як я сьогодні прочитав про Космічну службу розвідки України , я вже нічому не дивуюся. А, якщо серйозно, то провести таку експертизу зовсім нескладно. Долучивши до цього, наприклад, ту саму офіційну Toyota.
Сережка, мы когда гольф свой купили, сразу же умудрлись закрыть оба комплекта ключей внутри... Приехали ребята и абсолютно безболезненно за 20 минут и 100 долларов открыли машину. Вполне вероятно, что такие же умельцы постарались, а посещение сервиса за несколько дней до того - просто совпадение
"У нових RAV-ах звичайних ключів немає. Лише чіп-ключі. "
А как открыть дверь при севшем аккумуляторе?
Один из чип-ключей раскладывается и появляется обычный ключ, которым можно открыть двери
Серьезно?
Значит, с него слепок можно сделать? :-)
ЗЫ. У меня такой же ключ.
Встречный вопрос: каким образом, оставляя машину на СТО обезопасить себя от возможности сканирования ключа и изготовления копии? Особенно если СТО официальное и, соответсвенно, у них есть необходимое оборудование. Вариант "не отдавать ключ" не подходит. Сидеть и смотреть за ключом тоже не всегда есть возможность, да и в ремзону обчно не пускают.
Сережка, мы когда гольф свой купили, сразу же умудрлись закрыть оба комплекта ключей внутри... Приехали ребята и абсолютно безболезненно за 20 минут и 100 долларов открыли машину. Вполне вероятно, что такие же умельцы постарались, а посещение сервиса за несколько дней до того - просто совпадение
Може бути. Хоча, чесно кажучи, я думав, що все ж-таки захист там більш надійний. Знову ж-таки - якщо люди займаються такими речами - значить у них є якесь там електронне обладнання. І, мабуть, непросте. Морочитися з такими речами, аби витягнути сумку, в якій може лежати пакет кефіру - досить малоймовірно. І не бачив я там, хоч убий, звідки можна дістати звичайний механічний ключ. Хіба що той пульт розкручувати?
У нових RAV-ах звичайних ключів немає. Лише чіп-ключі. Так що зліпок з нього зробити складнувато
В комплекте идёт 2 чип-ключа, внутри каждого из них есть обычный ключик, он вынимается нажатием кнопочки сбоку. Этот самый ключик вставляется в личинку водительской двери (как раз на случай севшего аккумулятора и т.д.). Слепок этого самого ключика сделать реально, наверное,сосканировать и сделать копию чипа - маловероятно.
Що ж до сигналки - то вона, зрозуміло, не спрацювала, тому що, фактично, машина була відкрита рідним ключем. Чому ж їй працювати?
Если машина была закрыта сигналкой, а открывается просто ключём (без снятия с охраны) - сигнализация срабатывает. Фактически ключ управляет только центральным замком; датчики открытия дверей, удара и т.д. продолжают работать.
Автор, видимо, хотел сказать "сумна ситуація". Или это я не понял в чем именно сомнительность картины когда тебя обворовали ?
Автор, видимо, хотел сказать "сумна ситуація". Или это я не понял в чем именно сомнительность картины когда тебя обворовали ?
Сумнівна вона тому, що це лише підозри. Доказів того, що це зробили саме співробітники Тойоти, немає. Як і того, що це зробили не вони.
Если машина была закрыта сигналкой, а открывается просто ключём (без снятия с охраны) - сигнализация срабатывает. Фактически ключ управляет только центральным замком; датчики открытия дверей, удара и т.д. продолжают работать.
Так про те і йдеться - сигналка не спрацювала. Звідси логічно витікає, що відкривали машину чіпом, тобто електронно, а не ключем, тобто механічно.