Вчора почалось голосування за першу десятку, вважаю що це важливий проект для держави та нації. На відміну від Росії, де згуртування народу здійснюють через переведення уваги на агрессію, на відвертання уваги від внутрішнього духовно-культурного світу, в нас згадують та переоцінюють важливих осіб, а цим нагадують про величність нашої країни.
Але найбільше засмутила тенденція - Лобановський в першій десятці! Всетаки в першій десятці місце людям які вплинули на духовність, історію, освіту і їх вчинки згадують і відчувають їх вплив наступні покоління. Лобановський не є особистістю поза часом. Соромно його ставити поряд з Шевченком та Сковородою. Через те що така думка саме наших громадян вважаю що є в людей переключення уваги та інтересів в дуже вузьку матеріальну сферу. Оцінюють сьгоднішньго бо бачили по телевізору, вже не здатні усвідомити значення тих хто вплинув на історію, культуру. Дещо таки за останні роки витравлено із свідомості. Але радує те що все-таки в списку таки багато дійсно достойних особистостей.
ЗІ: про Леніна на 23 місці навіть не хочу згадувати.
многих Лобановский тоже удивил в первой десятке. но имеем то что имеем
Але найбільше засмутила тенденція - Лобановський в першій десятці! Всетаки в першій десятці місце людям які вплинули на духовність, історію, освіту і їх вчинки згадують і відчувають їх вплив наступні покоління. Лобановський не є особистістю поза часом. Соромно його ставити поряд з Шевченком та Сковородою. Через те що така думка саме наших громадян вважаю що є в людей переключення уваги та інтересів в дуже вузьку матеріальну сферу.
Не трогайте то о чем не понимаете! Лобановский своей работой и вкладом в спорт повлиял на многие сферы, помимо спорта, за это его любят и уважают во многих странах, помимо Украины. Это был не просто спортсмен - это был талант, аналитик, человек огромного ума, сделавший очень много для Украины! А лично мне стыдно, что Вы позволяете себе судить человека, которому и в подметки не годитесь. Да о Вас и сейчас никто не знает, а имя Лобановского будет известно через сотни лет, потому что его вклад в спорт, культуру, развитие отношений между странами ПРОСТО ОГРОМЕН! Причем к спорту, культуре, "вузька матеріальна сфера"?
ЗІ: про Леніна на 23 місці навіть не хочу згадувати.
а чому згадав?
до речі, Володимир Ілліч виявляється українець??
Лобановский своей работой и вкладом в спорт повлиял на многие сферы, помимо спорта, за это его любят и уважают во многих странах, помимо Украины.
.... его вклад в спорт, культуру, развитие отношений между странами ПРОСТО ОГРОМЕН! Причем к спорту, культуре, "вузька матеріальна сфера"?
Досягнення керівника найяскравіше видно тоді коли справа поставлена ним може продовжувати успішну діяльність і після того як керівник відходить від беспосередьного керівництва. Я не хочу принижувати досягненнь Лобановького але тільки виділити відповіде йому місце. Вже сьогодні його команда не є зіркою світового масштабу, далеко не завжди гра команди підносила престиж держави. Шевченка будуть вивчати і через двісті років і далі, Мазепа і Хмельницький просто змінили хід розвитку країни правда масштаб дещо інший ніж локальні достігнення в одному з видів спорту.
Спорт здебільшого і є матеріальна сфера, часто це лише тимчасове фізичне здоров`я для любителів і часто травми і виснаження для рекордсменів. Так світові досягнення підносят країну, а не світові грутують натовп, перетворюють вболівальників на стадо. Класичне "хлеба и зрелищ".
Если Вам охота кого-то ругать - обратите внимание на Бандеру! А Лобановского буду защищать до последнего вздоха! Какое бы место этот замечательный человек бы не занимал - оно очень достойное! По поводу того, как Динамо и сборная сейчас играет - я даже писать не хочу, потому что не хочу флудом засорять темку. Но однозначно, в этом виноваты другие люди! А Лобановского не обижайте
Да ладно тебе..... Шевченко...Сковорода..... Да никакие они не великие укранинцы. Просто нужно же кого-то возносить.... а некого...
відчувають їх вплив наступні покоління
Расскажи, только честно, как эти два парня повлияли на твое самосознание и вообще на твою жизнь, состоящую из бытия и сознания! Интересно будет почитать многим! И давайте не будем кривить душой. Наших великих украинцев ( и кандидатов в великие) никто за пределами Украины знать не знает! Такие вот они великие. Нема у нас таких и не було, чтобы жизнь и деятельность кого-либо как-то повлияла на ход мировой истории, развитие мировой науки, литературы и пр. Кого из великих украинцев можно поставить в один ряд с Черчиллем и Петром Первым, Ньютоном и Менделеевым , Толстым, Лондоном и Шекспиром, Курчатовым и Опенгеймером? Этот список можно писать очень долго, да не скоро украинец в нём попадется.. Это похоже всё на то, как на Массандровском заводе экскурсовод взахлеб рассказывает о всемирной известности их вин. К сожалению, наверное, я пока не встречал еще французов или итальянцев, а також испанцев, бегающих по всей Эвропе в поисках массандровского вина. Так и наши великие. Мы, если сами себя не похвалим... и если сами себе великих не назначим.... Да, есть выдающиеся личности, достигшие мировой известности в каких-либо конкретных сферах деятельности. Бубка, Лобановский, Амосов... Но.... как это повлияло на все человечество...
я тоже вчера долго спорил с женой... ИМХО великие это те, кто изменил ход истории и т.п. и вообще проект назвали попсово.. ИМХО более правильно - известные, знаменитые... Лобановский, конечно, гений... но в цепочке развития футбола таких было много.. и бразильцы, и голландцы, и итальянцы...
Консервирование мозгов какое-то.
Посмотрите в свое окружение, и поищите там великих людей. А потом подумайте, какого черта вы нифига не делаете Если у украинцев и был свой Ньютон, то он определенно проспал всю жизнь в своем сарае.
Да ладно тебе..... Шевченко...Сковорода..... Да никакие они не великие укранинцы. Просто нужно же кого-то возносить.... а некого...
Організатори оголосили що будуть демонструвати короткі ролики про тих хто складає першу десятку, сподіваюсь вони зможуть чітко нагадати про їх значущі вчинки і таланти.
Расскажи, только честно, как эти два парня повлияли на твое самосознание и вообще на твою жизнь, состоящую из бытия и сознания! Интересно будет почитать многим!
Спробую коротко: Сформулювано ними ідеї які наші громадяни просто повинні пам`ятати щоб мати свою позицію в стосунках і локальних і глобальних, наприклад з тією ж Росією "кохайтесь любі друзі та не з москалями" - слова до яких українці не прислухаються, а даремно (тема з НАТО хочаб). Та повсякденна поведінка на землі, в суспільстві, як тут гаряче обговорювали про сміття в лісах, після пікніків. Мене, крім усього іншого, стримує від такої поведінки те що я хочу бачити свою рідну землю і завтра і красивою, я звичайно про це беспосередньо не думаю, але десь глибоко воно сидить а в тих в кого нема таких позицій не змінить ніяка сила, а вплив вікличе хіба що протест. Це не відчутно так щоб можна було показати пальцем, це вже швидше обговорення сенсу культури а не досягненнь окреми особистостей. А від зворотнього - НЕпатріотизм вчорашньої влади нищить наше життя породжує беззаконня.
И давайте не будем кривить душой. Наших великих украинцев ( и кандидатов в великие) никто за пределами Украины знать не знает!
Уважніше переглянь інформацію, наприклад, про Солов`яненка, Крушельницьку, Патонів, згадай фільм "Огнем і мечем" знятий поляком...
Да, есть выдающиеся личности, достигшие мировой известности в каких-либо конкретных сферах деятельности. Бубка, Лобановский, Амосов... Но.... как это повлияло на все человечество...
Ну по великому рахунку це топ-100 України а не світу, а говорити про них треба. Бо замовчати і забути легко і потім казати що держава наша лайно і їхати з неї треба, а американці нікуди не хотят їхати, вони всебе вдома нормальне життся будують.
Аамерикашки всіх на понт беруть, і вважаються найсильнішою державою, про провали в Іраку, Вєтнамі мовчимо але вони там були і понту на весь світ. у них історії нема а зробили цю державу вихідці з європи але найбільш авантюрні тому мабуть з генами і передалось.
Чёта на сайте Интера не нарыл полный перечень десятки. Запомнились Амосов, Бандера, Сковорода, Лобановский, Чорновол, Шевченко, Франко, Ярослав Мудрый. А кто там ещё был?
Ничего личного. Я просто спросил - не то ли это, как ты излагаешь свои мысли?
їх значущі вчинки і таланти
Нет вопросов. Только еще хотелось бы знать на кого и в какой степени это всё повлияло. Особенно, как это коснулось всего человечества.
наші громадяни просто повинні пам`ятати щоб мати свою позицію в стосунках і локальних і глобальних
Это очень субъективно. И не значит, что правильно. Кстати, ты считаешь, Шевченко интеллектуалом? Из его биографии: Народився в сім'ї селянина-кріпака в с. Моринцях на Черкащині. Рано лишився сиротою. Грамоти навчився у дяка. У 14 років узятий "козачком" до двору поміщика П. Енгельгардта, з яким переїхав до Вільна, а потім до Петербурга. В 1832 р. відданий у науку до художника В. Ширяєва.
Ты сейчас станешь слушать советы соседа с тремя классами образования как тебе жить и с кем строить отношения по жизни? Трахать баб без разбору, бухать, писать стихи в которых сплошное нытьё о том, что все плохо, и во всем виноват москальский царь - в этом величие человека? Есть предложение! Давай его объявим украинским Ницше, Омаром Хайямом и еще кем - предложи сам.
И ты, кажется, уклонился от ответа на вопрос: Кого из великих украинцев можно поставить в один ряд с Черчиллем и Петром Первым, Ньютоном и Менделеевым , Толстым, Лондоном и Шекспиром, Курчатовым и Опенгеймером?
попсовым был весь проект. И идея какая-то коньюнктурная явно, ну а исполнение - просто бред. Ошибка на ошибке, короткие, типа из Википедии, комментарии по каждому и местами неуместное выпячивание "глобальности" достижений. Такой проект в такой стране как наша должен был бы стать открытием имен для людей, не очень знающих историю. А в итоге получился перемыванием одних и тех же фамилий одними и теми же "экспертами". Подбор которых вообще ниже плинтуса. Низачот Шустеру.
Чёта на сайте Интера не нарыл полный перечень десятки. Запомнились Амосов, Бандера, Сковорода, Лобановский, Чорновол, Шевченко, Франко, Ярослав Мудрый. А кто там ещё был?
Грушевский и Леся Украинка. Стандартный набор с наших денех)
Чёта на сайте Интера не нарыл полный перечень десятки.
И ты, кажется, уклонился от ответа на вопрос: Кого из великих украинцев можно поставить в один ряд с Черчиллем и Петром Первым, Ньютоном и Менделеевым , Толстым, Лондоном и Шекспиром, Курчатовым и Опенгеймером?
Ты сейчас станешь слушать советы соседа с тремя классами образования как тебе жить и с кем строить отношения по жизни? Трахать баб без разбору, бухать, писать стихи в которых сплошное нытьё о том, что все плохо, и во всем виноват москальский царь - в этом величие человека? Есть предложение! Давай его объявим украинским Ницше, Омаром Хайямом и еще кем - предложи сам.
Ну він таки вже фактично оцінений як най видатніша особа в літературі, живопису і історії. Нагадаю - його з кріпацтва викупили саме за талант художника і малював він не тільки красиво але й сюжети обирав актаульні і тоді і вони актуальні і сьогодні. Так багато в нього негативу, але щось в його історичному періоді я не бачу єкономічно-полівтичного розквіту держави, а в творах є формулювання мети до якої потрібно прагнути.
Вже сьогодні його команда не є зіркою світового масштабу, далеко не завжди гра команди підносила престиж держави.
Команды Лобановского уже давным-давно нет. И обвинять(ну или принижать достоинства) его в нынешних неудачах Динамо приблизительно так же разумно, как обвинять Грушевского в том, что у нас сейчас инфляция 9% в месяц.
Лобановский работал, конечно, в узкой спортивной сфере, но при этом благодаря ему об Украине узнавали в мире, что уже много. Это, впрочем, достаточно распространённая ситуация со спортсменами. Сейчас то же самое: "О-О, Укранина? Шевченко, Кличко..." (Шевченко - не Тарас, конечно...)
Шевченко - не Тарас
прочитал сразу как Шевченко - не пида***
(до слова, Курчатова і Менделєєва, як на те пішло, за межами пост-Совка знає мало хто - особливо Курчатова, а ставити в один ряд Лондона і Шекспіра, бажаючи перечислити тіпо геніїв світового масштабу - кгм... свідчить лише про зяючі прогалини в гуманітарній освіті)