Як реалізувати? Які підводні камені? Чи є готові рішення? (чи можна використати б/у з дорогих машин?)
як реалізувати не знаю а з підводних каменів - якщо після морозної ночі підігрів включити попередньо трохи не прогрівши обдувом з пічки лобове - може тріснути скло.
Як реалізувати? Які підводні камені? Чи є готові рішення? (чи можна використати б/у з дорогих машин?)
Є готові рішення: на ніч, якщо плануються снігопади\морози - піднімати поводки, щоб не примерзало. ИМНО, що підігрів все-рівно не спасає при їзді з намерзаючим снігом: край резинки підігрівається, а вся кінематика ні.
ИМНО, що підігрів все-рівно не спасає при їзді з намерзаючим снігом: край резинки підігрівається, а вся кінематика ні.
підігрів дуже помагає. тому що підігрівається не просто край щітки а сантиметрів 10-20 низу лобового до якого обдув пічки не дістає. і все що сповзає по лобовому вниз не накопичується там внизу а розтає і стікає. це треба щоб падав дощ і зразу льодом намерзав на металі щоб не помагало. але хто ж тоді крім камікадзе їздить?
знаю 100% рабочее решение! Купи Субу Легаси, там есть подогрев щеток)))))))))))))
до речі ще одне рішення - сам тільки що придумав. купити кабель для підігріву підлоги або такий як в водостоки кладуть щоб не замерзали (він вроді 12-вольтовий) і викласти його десь там плюс довжини має вистарчити і на крила і на фари.
сантиметрів 10-20 низу лобового
Це ти погарячкував - там вроді не більше 5 см "ниточок" є. Але не в тім діло: я говорив не про той сніг, який вниз стікла збирається, а про той, який на поводках і кінематиці держака резинки (каркасні щітки тут ні до чого) намерзає, тому що при змітанні снігу він там по-любе буде. Як мені здається, головна біда не в тому, намерзає сніг на стіклі, чи ні, а в тому, що він намерзає на самих щітках, від чого вони стають дубові та не прилягають до стікла.
там вроді не більше 5 см "ниточок" є.
напевне від машини залежить. в мене 15 точно є. і не ниточок а таких нетонких доріжок - принаймні ширших ніж на задньому.
головна біда не в тому, намерзає сніг на стіклі, чи ні, а в тому, що він намерзає на самих щітках, від чого вони стають дубові та не прилягають до стікла.
з власної практики: звичайно якщо на щітці за ніч намерз лід так що заповнив канавки в резинці то підігрів не поможе. але якщо той лід виковиряти то на ходу на щітці вже нічого не намерзає - того невеличкого тепла вистарчає. але мені більше подобається що завдяки підігріву на лобовому в районі щіток нічого не збирається і не намерзає. бо в тій же машині але з виключеним підігрівом там з часом таке назбирується що щітки просто калічаться. на іншій машині де підігріву не було я спецом короткочасно шарпав двірниками щоб вони вище на лобовому ставали і від пічки грілись.
знаю 100% рабочее решение! Купи Субу Легаси, там есть подогрев щеток)))))))))))))
там есть и подогрев стекла лобового...а еще есть и Ровер и Ягуар и тот-же Пижо...может еще на какие-то авто ставят..
там есть и подогрев стекла лобового...а еще есть и Ровер и Ягуар и тот-же Пижо...может еще на какие-то авто ставят..
Ниссн Альмера))) Но тема практишски безпонтовая, т.к. намерзает на скелет дворника, а самой резинке восновном пох...
Покупаешь киловаттную спираль. Разматываешь и на акуме подбираешь длину, шоп температура была градусов 30. Берешь проволоку той же толщины, снимаешь изоляцию и одеваешь на нихром. Закрепить это дело на щетке, дело техники.
На Тушкане подогрев дворников стоит. А чтобы дворник не мерз, бескаркасные рулят! Типа Бош Аэротвин, и подобные...
Или Форестер
а я с вечера тряпочкой протираю дворники насухо и ниче не примерзает
а я с вечера тряпочкой протираю дворники насухо и ниче не примерзает
дурная работа... а ночью дождик покрапает, потом морозец..
У меня на мерсе в зоне щеток - они там хитро складываются и в состоянии покоя лежат фактически одна над другой - выведен отдельный плоский радиатор прямо под низом лобового стекла. При прогреве, даже если все стекло покрыто сантиметровым слоем снега/льда, щетки оттаивают целиком и полностью, даже если само стекло еще не отогрелось воздухом из печки. Так что можно попробовать пойти таким путем
Брал себе Фабу... сэкономил 20 у.е. на опции "Подогрев форсунок на стеклоомывателе" Протупил
Итак - снова возбудился этой темой. Вдоль почти всего лобового есть воздушный дефлектор, и там дворник почти не замерзает. А в тех местах где воздуха нету (середина стекла, и краи) - дворники подмерзают. Вот подозреваю, что если воздух размораживает дворники - то в тех местах где воздуха нету поможет електрический подогрев стекла. Прав?
поставь нихромку (проволоку) в сами резинки (ищи с несколькими дырками). И кнопочку в салон)
У меня на мерсе в зоне щеток - они там хитро складываются и в состоянии покоя лежат фактически одна над другой - выведен отдельный плоский радиатор прямо под низом лобового стекла. При прогреве, даже если все стекло покрыто сантиметровым слоем снега/льда, щетки оттаивают целиком и полностью, даже если само стекло еще не отогрелось воздухом из печки. Так что можно попробовать пойти таким путем
так делали только на MB 126/140 и на Гелендвагене, больше никто не делал. Ипонцы делали похожее на Lexus ES только там не радиатор,а пластиковый змеевик приклееный прямо к стеклу в районе щеток и подключенный к системе отопления. Несколько ниток обогрева внизу стекла это дешовый бюджетный понт и при морозе от -10 уже нифига не помогает. Настоящий обогрев это полностью электрообогреваемое лобовое,то есть всё стекло вся его площадь. Любят такое РенджРовер,Ягуар и как ни странно Форд.Среди ипонцев только Авенсис и Альмера но очень редкие комплектации.Стоят такие стекла очень дорого.