Есть вот такой протокол, был остановлен сотрудником ГАИ по наводке потерпевшего, ситуация по моему мнению спорная, так как я никого не подрезал.
Как лучше поступить в данной ситуации ? Можно ли написать ходатайство в СУД с просьбой считать протокол не действительным так как составлен с нарушениями, все таки в протоколе не казаны ФИО и адрес потерпевшего, также он не подписан потерпевшим.
Что посоветуете ?
А почему с нарушениями? В соответствии со ст..256 КпАП в протоколе должны присутствовать данные потерпевшего - они есть. Если уж отстаивать свою правоту (если действительно не создавал аварийной ситуации) - требовать вызова в суд потерпевшего и свидетелей (если были).
Первый раз слышу, что можно "настучать" заочно. Был у меня случай, когда очень хотелось, чтобы придурка одного наказали (на Лексусе по тротуару ехал со скоростью 20 - 30км./ч и сигналил, разгоняя пешеходов) - вот тогда подумалось, что ведь не накажут же такого! Хотя, хорошо подумав, не наказали бы всё равно. У нас же селективное законодательство.
А почему с нарушениями? В соответствии со ст..256 КпАП в протоколе должны присутствовать данные потерпевшего - они есть. Если уж отстаивать свою правоту (если действительно не создавал аварийной ситуации) - требовать вызова в суд потерпевшего и свидетелей (если были).
Вообще-то, насколько я понимаю, то что указано (номерной знак и марка) этого мало, потому как не факт, что за рулем был владелец этого автомобиля, а не чел который управляет по доверенности. Да и был ли этого автомобиль вообще ?
Как найти потерпевшего ? На Семьи Хохловых сказали, что все отправили в райсуд, копий дела у них нет. В Дарницком райсуде канцелярия всех отправляет приходить 15-го, они заняты. Рассмотрение дела как раз 15-го января , получается, что ходатайство о вызове потерпевшего нужно заявлять уже в момент рассмотрения дела и просить его перенести ?
Кто-нибудь сталкивался с подобного рода протоколом, как решилось ?
Где они есть? ФИО и адреса нету, а номера автомобиля недостаточно. Тут подробнее, а при новом законодательстве это ещё жёстче. Так что в суд, по процедуре уже много в соседних ветках.
Спасибо за советы, ссылки.
Сегодня был в Дарницком ГАИ (Киев, ул.Тростянецкая, 58А), в кабинете №13 сказали, что сегодня (13.01.2009) дело отправили в Дарницкий районный суд (находится рядом, метров 300 ул.Севастопольская,14). Сказали ждать повестки. На мой вопрос, как же ждать, если в протоколе стоит дата заседания суда 15.01.2009, ответили, что инспекторы пишут дату в протоколе "от фонаря", правила ужесточились и повестка будет обязательно.
Завтра на всякий случай схожу в Дарницкий райсуд и уточню про повестку, дату...
Повестку не ждать, а срочно ходатайство в суд по делу! Дабы не рассмотрели без вызова, как у нас в судах бывает.
а как настучали-то? Потерпевший куда-то позвонил или остановился возле патруля.. или еще как?
а как настучали-то? Потерпевший куда-то позвонил или остановился возле патруля.. или еще как?
Остановился возле патруля. Хотя то, что та особа потерпевший я узнал от инспектора.
Был вчера (14.01.2008) в канцелярии Дарницкого райсуда, был в очереди 84-м. Попасть не удалось.
Был вчера (14.01.2008) в канцелярии Дарницкого райсуда, был в очереди 84-м. Попасть не удалось.
Ля....вот это больше всего удручает....
Был вчера (14.01.2009) в канцелярии Дарницкого райсуда, был в очереди 84-м. Попасть не удалось.
Ля....вот это больше всего удручает....
28.01.2009 попал в канцелярию суда, примерно в 17:00 , записывался в 7 часов утра 24-м !!! Пользы ноль, сказали, что дело на рассмотрении судьи. Приходите в канцелярию позже.
Писал жалобу на незаконное составление протокола, пришла сегодня телеграмма :
ТЕЛЕГРАМА КИЇВ 53/901 50 28/1 1424= ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕЛЕГРАФОМ М КИЇВ ВУЛ ..... ... ... = В ЗВ'ЯЗКУ З РОЗГЛЯДОМ ВАШОЇ СПРАВИ СТОСОВНО СКАРГИ НА ІНСПЕКТОРА ДПС ПОЛКУ ДПС ДАІ ПРОШУ ВАС З'ЯВИТИСЯ 29/01-09 Р ОБ 1100 ГОД ЗА АДРЕСОЮ М КИЇВ ВУЛ СІМ'Ї ХОХЛОВИХ 5 ДО КОМАНДИРА 2-ГО БАТАЛЬОНУ=ЗАКРЕВСЬКИЙ-
Как они себе представляют то, что люди некоторые могут работать и с работы их могут не отпустить, отсылать телеграмму 28.01.09 в 14:24, а приглашают 29.01.09 в 11:00, хороший у них подход.
Подскажите, как лучше поступить, если не получается к ним подъехать ?
Как они себе представляют то, что люди некоторые могут работать и с работы их могут не отпустить
Вроде как, все работодатели страны законом обязаны отпускать сотрудников в ответ на предъявление таких телеграмм. Не уверен, что это распространяется на приглашения в ГАИ, но на повестки в суд - шось десь я чув, шо распространяется.
дык а что остается делать... от суда толку ноль пока что, сходите в ГАИ, быть может будет более результативно
В мене в цьому ж місці за участі такого ж 21045 була подібна ситуація - в мене було гіганське бажання позбавити це чудо прав на 6 місяців - просто ГАІшніків там де вони завжди тусуються не було і я вирішив не заморочуватись.
Я стартував (СХЕМА У ВКЛАДЕНОМУ ФАЙЛІ)(стояв перший на світлофорі, правий ряд) із світлофора на Бесарабці в сторону Бульвара Шевченка, пересікаючи Хрещатик. В цей час чуло з чернігівськими номерами на новому 2104 побачило зелену стрілку і вирішило з розгону штурмувати поворот. Його я не міг бачити - транспорт стояв суцільним потоком, автобуси і т.д.
І тут, підїжджаючи до бульвара Шевченка, бачу що з-за автобуса вискакує цей гребаний жигуль, причому мені до його водійських дверей залишилось 6-7 м. (у нього очі були - не такі, а набагато більші коли він мене побачив, причому я моментально зажав сигнал).
Мене спасло тільки то, що я передбачаючи що з правого ряда на стрілку будуть лізти, тримав ногу на гальмах і не розганявся швидко, але я розраховував на те, що на стрілку треба саме НАГЛО ЛІЗТИ (я би йому це вибачив) а не ВИЛІТАТИ з-за автобуса - він не залишив мені взагалі місця для маневра - я відтормозився з писком шин до повної зупинки менше метра до його дверей.
p.s. Пасажир - воділа зі стажем сказав, що вже на 100% був впевнений в аварії
p.p.s. Чудо на 2104 після інциденту сходу, втікаючи від мого сигналу виїхало на тротуар хоча це вже б його не врятувало якщо б я не загальмував.
получил (30.01.2009) повестку в суд на пятницу 13-е число!
ну держись
ну держись
Спасибо.
Был сегодня в Дарницком районном суде, слушали мое дело. Был я и сотрудник ГАИ, который составлял протокол. Сотрудник ГАИ накатил на меня бочку, пояснил, что он стоял в трех метрах от меня и своими глазами видел, что я создал аварийную ситуацию тому потерпевшему. Я все отрицал, заявил, что не виновен. Что перестраивался корректно. Судья по мобильному созвонился с потерпевшим и вызвал его для дачи показаний через неделю 20.02.2009. Потерпевший не местный, не из Киева, из села под Киевом. Настроение угасает.
Привет
Расскажи пожалуйста в двух словах - а как ты жаловался на действия сотрудников ГАИ? Можешь выложить текст скарги? Я тоже хочу пожаловаться - меня сделали виновным при том, что ударили мою машину (http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=2740943&an=0&page=0#Post2740943). Я просто не знаю, могу ли я в скарге требовать отмены протокола? Ну или что там вообще можно требовать?
И еще - а чем закончилось общение с командиром батальйона?
Спасибо
Привет Расскажи пожалуйста в двух словах - а как ты жаловался на действия сотрудников ГАИ? Можешь выложить текст скарги? Я тоже хочу пожаловаться - меня сделали виновным при том, что ударили мою машину (http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=2740943&an=0&page=0#Post2740943). Я просто не знаю, могу ли я в скарге требовать отмены протокола? Ну или что там вообще можно требовать? И еще - а чем закончилось общение с командиром батальйона? Спасибо
В ТАКОМ ВИДЕ ОТПРАВЛЕНО ЗАКАЗНЫМ РЕКОМЕНДОВАННЫМ 06.01.2009 цена 6 гривен за марки
Департамент ДАI МВС України 04171, м. Київ, вул. Лук'янiвська, 62
УДАI ГУМВС України в м.Києві 01030, м.Київ, вул.Хмельницького, 54
Іванова Івана Іванович 01001, м.Київ, … Дом.тел: Моб. тел:
СКАРГА на дії співробітника ДАІ щодо незаконного складання протоколу серії АД № 459… по справі про адміністративне правопорушення
01 січня 2009 року приблизно в 19:00 інспектор ДПС 5-взводу 2-батальону полку ДПС прапорщик міліції Криворучко Микола Григорович зупинив мене, коли я рухався за кермом власного автомобіля марки ЗАЗ ДНЗ АА0000НХ в місті Києві на перехресті вул.Басейної та Бесарабської площі. Після зупинки він заявив, що я створив аварійну ситуацію та склав на мене протокол серії АД № 459… про адміністративне правопорушення. Я не створював жодної аварійної ситуації і не згоден з цим рішенням, вважаю його фальсифікованим. Схема аварійної ситуації не складалась, з показами потерпілих не ознайомлений. Вважаю, що водій, якому я начебто створив аварійну ситуацію, явно не дотримувався безпечної дистанції. Інакше кажучи, вважаю покази потерпілої сторони наклепом на мене. Відповідно до правил дорожнього руху безпечна дистанція - відстань до транспортного засобу, що рухається попереду по тій самій смузі, яка у разі його раптового гальмування або зупинки дозволить водієві транспортного засобу, що рухається позаду, запобігти зіткненню без здійснення будь-якого маневру. Вважаю, що прапорщик міліції Криворучко Микола Григорович неправильно оцінив реальну дорожню обстановку. Відповідно до ч.4 ст.122 КпАП України, протокол, що на мене складений, повинен мати дані про учасника дорожнього руху, який вважається потерпілим від аварійної ситуації, а саме прізвища та адреси потерпілого відповідно до вимог ст.256 КпАП. Вважаю, що протокол, який складений не відповідає вимогам ст.251,256 КпАП. Згідно з ст. 62 Конституції України обвинувачення не може базуватись на зібраних з порушенням законодавства доказах. Вважаю, що обвинувачення проти мене ґрунтується на припущеннях, а не на фактах, що прямо суперечить ст.62 Конституції України. Додатково повідомляю Вам, що зміст статей 63 Конституції України, 268 та ч.2. ст. 130 КУпАП, за які мені вказали розписатися в протоколі, мені роз'яснені не були. Також інспектор ДАІ грубо порушив вимоги ст. 5 Закону України «Про міліцію» та при звертанні до мене не назвав своє прізвище, звання. Відповідно до ст.19 Конституції України, посадова особа органу державної влади (а співробітник ДАІ, який складає протокол про адміністративне правопорушення, виконує саме функції такої особи) має діяти виключно у межах, способом і у порядку, прямо передбаченими законом України. Прийняття нових законів про штрафи давало мені надію на порядок на дорогах, а тепер я маю біль від негативного відношення до мене як до людини, громадянина і учасника дорожнього руху. Як видно з зазначеного, протокол про адміністративне правопорушення складений безпідставно та не відповідає вимогам законодавства України. За таких умов вчинення цих дій посадовою особою є неприпустимим з точки зору Конституції та законодавства України.
Прошу Вас :
1. Провести службове розслідування по факту незаконного складання протоколу серії АД № 459… по справі про адміністративне правопорушення, а також незаконних дій, про які вище вказано.
2. Анулювати незаконно складений протокол серії АД № 459… по справі про адміністративне правопорушення.
3. В зв’язку з тим, що я складаю позовну заяву до суду, та цього вимагають положення ст.105,106,108 КАС України, прошу також письмово повідомити мені повні реквізити інспектора ДПС прапорщика міліції Криворучко Миколи Григоровича, а саме: - повне найменування підрозділу де він працює; - місце знаходження цього підрозділу, поштову адресу підрозділу та номер засобу зв’язку; - посаду та номер особистого жетону.
4. Відповідно до Наказу МВС №404 від 28.07.94 р. зареєстрованого в Мін’юсті за №213/423 від 06.09.94 р. прошу надати мені інформацію про дислокацію маршруту патрулювання, карту маршруту патрулювання та графік режиму роботи з позначенням днів та часу несення служби інспектором, що склав протокол серії АД № 459165 на дату 01.01.2009 року.
5. Про вжиті заходи та прийняте рішення письмово повідомити мене у передбачений чинним законодавством термін.
Додатки:
Додаток 1. Копія протоколу серія АД № 459… про адміністративне правопорушення