Днями кращі світові уми почали складати проект для "українського чуда" XXI століття - тунелю під Дніпром у Києві.
Про заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глинський, пише "Комсомольська правда".
За його словами, ідеєю всерйоз зацікавився Європейський банк.
"Щоб робота просувалася швидше, Києву виділили безоплатний гранд на суму 215 тисяч доларів. Ми відразу провели тендер і вибрали компанію, що займеться розробкою попередніх креслень. У ній працюють відомі французькі фахівці, і вони вже приступили до роботи", - сказав Глинський.
Презентацію проекту планують провести на весні 2010 року.
Іноземні зодчі пропонують прорити під Дніпром прохід завдовжки 7 км. За задумом архітекторів, автомобілі заїжджатимуть під землю на Броварському шосе, а виїжджати на поверхню у районі бульвару Тараса Шевченка.
Такий тунель за годину зможе пропустити 6 тисяч авто.
За інформацією "Київавтодор", збудувати таке чудо реально за менше, ніж за 4 роки, але для цього треба 3 мільярди гривень. У зв'язку з тим, що сума є "не підйомною" для міського бюджету, то планують залучати гроші інвесторів під державні гарантії.
Оскільки проїзд тунелем хочуть зробити платним, то інвестори зможуть потроху повернути свої витрати.
"Говорити про дату запуску підземного проїзду поки зарано. Роки два триватиме лише проектування. Якщо все піде нормально, до 2016 року зуміємо відкрити цей об'єкт", - сказав Глинський.
Як відомо, раніше про наміри столичної влади створити тунель під Дніпром заявляв перший заступник мера Анатолій Голубченко.
Твою дивизию! Они хотят к двум недостроенным мостам прибавить еще один недорытый туннель?
безоплатний гранд на суму 215 тисяч доларів. Ми відразу провели тендер і вибрали компанію, що займеться розробкою попередніх креслень. У ній працюють відомі французькі фахівці, і вони вже приступили до роботи", - сказав Глинський.
Угу, шаровые деньги уже по-быстрому подерибанили
Твою дивизию! Они хотят к двум недостроенным мостам прибавить еще один недорытый туннель?
Ну а чего, пусть роют, будет ещё одна достопримечательность в городе!
А че, проектирование - отличная статья для осеннего распила...
Перед войной начали строить два туннеля под днепром. И я так понимаю довольно много построили. Так не ужели с современными технологиями это такая сложная задача?
"Щоб робота просувалася швидше, Києву виділили безоплатний гранд на суму 215 тисяч доларів. Ми відразу провели тендер і вибрали компанію, що займеться розробкою попередніх креслень.
На выделенные срэдствА уже закуплено две тонны карандашей и тысячу рулонов туале... эээ... мнэээ... твердой такой бамаги.
Перед войной начали строить два туннеля под днепром. И я так понимаю довольно много построили. Так не ужели с современными технологиями это такая сложная задача?
тогда была задача построить туннели, щас задача натырить бабла, при чём тут технологии ?
Туннели метро под землей у них проблематично рыть даже с современными технологиями. А здесь под водой...
в нью-йорке ездил по таким тоннелям.....так там не под Днепром прорыли, а пошире они там будут.... так что при желании построить думаю не так и сложно. но у нас закончится тем, что раздеребанят деньги и все......, все как всегда:)
Перед войной финансирование не являлось проблемой. Да и воровали не в пример меньше.
Думаю, что очередной деребан. И грант скорее под выборы сольют. А как власть сменится - так окажется, что этот проект был бредовым и достраивать нет необходимости, потому как нужен новый проект. Ну и так далее.
Думаю, что очередной деребан. И грант скорее под выборы сольют. А как власть сменится - так окажется, что этот проект был бредовым и достраивать нет необходимости, потому как нужен новый проект. Ну и так далее.
кстати после выборов 2004 года был уже скандал по поводу туннеля, тогда Кирпу обвиняли, что деньги на начало работ выделили какой то фирме, а она успешно пропала.
Перед войной финансирование не являлось проблемой. Да и воровали не в пример меньше.
Якщо грант від Європейського банку реконструкції та розвитку, то він просто так грошей не дає. Значить банком вже була проведена попередня оцінка цієї ідеї, він в принципі позитивно до неї поставився, тепер дав грошей на проект, частиною якого буде власне ТЕО. На основі ТЕО далі буде прийматися рішення про кредитування самого будівництва. Ну і підрядників буде вибирати КМДА не самостійно, а спільно з бакном, якщо проет піде. Хоча як на мене, то ця ідея не є вже такою гострою. Краще добудувати два нові мости, а також анонсовану автодорогу звдовж залізниці від моста Кирпи до вул. Борщагівської.
Якщо грант від Європейського банку реконструкції та розвитку, то він просто так грошей не дає. Значить банком вже була проведена попередня оцінка цієї ідеї, він в принципі позитивно до неї поставився, тепер дав грошей на проект, частиною якого буде власне ТЕО. На основі ТЕО далі буде прийматися рішення про кредитування самого будівництва. Ну і підрядників буде вибирати КМДА не самостійно, а спільно з бакном, якщо проет піде.
Да всьо там просто - дали 250 тонн, из них - 100 000 проектировщику от ЕБРР, 150 тонн - на "изыскательные работы" и прочую фигню украинской стороне. Из 100 000 европейской стороне - 10 000 уйдет на откаты, остальное - в дело, из 150 000 украинцам - 140 000 в откаты, 10 000 - на имитацию деятельности. В итоге, имеем проектную документацию, готовую на 30-40%. Ничего даже начинать строить не надо, крутим следующий проект.
Сравнение с предвоенными годами еще куда ни шло А вот если сравнивать:
Объект: цепной мост через Днепр Год постройки: 1848-55
с нашими мостами,то совсем плохо становится
Насколько я знаю про эти туннели, то их начали копать тупо на сталинский авось. Потом они тупо стали затапливаться поступающей водой и тупо были брошены. Такшта пример несколько неудачный для подражания.
На сколько я знаю, их подорвали, шоп немцы не шастали. Хотя на истину не претендую.
угу... єто ж сколько можно в землю денег зарыть!=))) Это вам не мосты строить... Интересно, где это они на бул Шевченко выехть хотят, идиоты?
Ну а чего, пусть роют, будет ещё одна достопримечательность в городе!