Вночі прийшли два повідомлення СМС, що моєю карткою Visa (видана ProCredit Bank) розрахувалися в США, один раз з них у Wal-Mart. Перше повідомлення не помітив, друге помітив (воно було через 15 хвилин після першого), одразу зателефонував в службу підтримки, картку заблокували. Третій раз намагалися розплатитися на заправці через пару годин, але вже не вийшло.
Сьгодні зранку був у відділенні, писав заяву на оскарженняя транзакцій. Сказали, що розслідування займає до 3 місяців, причому почнеться воно після того, як данні про платежі поступлять у виписку, тобто коли банк перерахує гроші в магазини. Навіть спочатку не хотіли брати заяву. Перевипуск картки оформив - за свої гроші. Це стандартна процедура, чи особливості ProCredit Bank?
Які шанси повернути гроші? Буду вдячний за поради, можливо хтось мав досвід.
Вночі прийшли два повідомлення СМС, що моєю карткою Visa (видана ProCredit Bank) розрахувалися в США, один раз з них у Wal-Mart. Перше повідомлення не помітив, друге помітив (воно було через 15 хвилин після першого), одразу зателефонував в службу підтримки, картку заблокували. Третій раз намагалися розплатитися на заправці через пару годин, але вже не вийшло.
Сьгодні зранку був у відділенні, писав заяву на оскарженняя транзакцій. Сказали, що розслідування займає до 3 місяців, причому почнеться воно після того, як данні про платежі поступлять у виписку, тобто коли банк перерахує гроші в магазини. Навіть спочатку не хотіли брати заяву. Перевипуск картки оформив - за свої гроші. Це стандартна процедура, чи особливості ProCredit Bank?
Які шанси повернути гроші? Буду вдячний за поради, можливо хтось мав досвід.
В прокредите все за деньги - даж то что не просишь. А еще они умудряются загнать в "-" дебетовые карты ))
в инете этой картой расплачивался?
Так, встиг купити квитки на ЄВРО-2012 кілька днів тому. Але в США розплачувались карткою не через Інтернет. Думаю, що скопіювали колись магнітну стрічку.
Сказали, що розслідування займає до 3 місяців, причому почнеться воно після того, як данні про платежі поступлять у виписку, тобто коли банк перерахує гроші в магазини.
ну точно не буду казати, но кажися коли виставляється претензійний платіж (чарджбек) то для візи 60 днів, для Мастєркарда 45 днів, давно це було можу помилятися , но 90 днів це канєшно круто, хоча може збільшили термін платіжні системи
Я думаю, что сделают чардж-бэк 100%. Вопрос только в сроках, но сумму-то сняли небольшую, наверно. То что, магазин продал по карте, не удостоверив личность - его косяк.
б...ха муха, вот у нас "классные" укр. банки. Как то ломанули мою амер. карту, науупили, в инете, кучу фигни, типа бейсболок и т.п...так позвонил в банк и в течении дня все вернули, а тут...
Я думаю, что сделают чардж-бэк 100%. Вопрос только в сроках, но сумму-то сняли небольшую, наверно. То что, магазин продал по карте, не удостоверив личность - его косяк.
что-то не представляю америкоса с паспортом на кассе супермаркета
На жаль, сума відносно немаленька, більше 1000 доларів.
То что, магазин продал по карте, не удостоверив личность - его косяк.
по правилам МПС в торгових точках не вправі вимагати посвідчення для встановлення особи (вони тільки вправі відмовити здається)
б...ха муха, вот у нас "классные" укр. банки. Как то ломанули мою амер. карту, науупили, в инете, кучу фигни, типа бейсболок и т.п...так позвонил в банк и в течении дня все вернули, а тут...
ну значить банк вирішив це все за свій кошт, я б сумнівався якби з картки зняли сумму більш ніж 10 тисяч баксюков і банк би це все вирішив за один день
Инет тут не при делах, 99.9% сняли копию ТС: Карта чиповая была?
То что, магазин продал по карте, не удостоверив личность - его косяк.
по правилам МПС в торгових точках не вправі вимагати посвідчення для встановлення особи (вони тільки вправі відмовити здається)
Как писал в своё время Алекс Экслер: "Покупал йапад, паспорт не просили, вышел ночью купить гамбургер и сразу АйДи попросили"
Ні, звичайна. З чіпової теж не факт, що не розплатилися б у супермаркетах, тим більше в штатах. Навіть у нас деякі магазини не вимагають вводу піну для чіпової картки. Знаю, бо є ще одна картка - вона з чіпом.
Расплатились бы, но быстрее бы оспорили, практически без расследования
Ні, звичайна. З чіпової теж не факт, що не розплатилися б у супермаркетах, тим більше в штатах.
З чіповою, якщо вона в тебе, чіпом би розплатитися не вийшло б, а магнітні трансакції по чіповій картці оскаржуються без питання. МПС в цьому випадку завжди на боці чіпу. Якщо обладнання де пройшов розрахунок мало чіп, то для банку надії на повернення грошей мізерні, чи поверне банк їх за свій рахунок - це питання.
Дякую, зрозумів. Спеціально зателефонував у відділення, виявилось, що ProCredit Bank не працює з "чіповими" картками.
Самое интересное будет, если окажется что ПИН таки вводили. В этом случае банк ничего не вернёт. Наши банки почему-то считают что ПИН невозможно своровать
На жаль, сума відносно немаленька, більше 1000 доларів.
Странно, у меня тоже виза от ПРоКредита, так при попытке расплатится карточкой на сумму более 1000 баксов терминал выдал чек с просьбой позвонить в процессинговый центр. Оператор сего центра пораспрашивал продавщицу есть ли у покупателя (то есть у меня ), документ, похожа ли моя рожа на фотку в документе, и похожа ли моя подпись на подпись на карточке. И только после этого платеж был пропущен.
Странно, у меня тоже виза от ПРоКредита, так при попытке расплатится карточкой на сумму более 1000 баксов терминал выдал чек с просьбой позвонить в процессинговый центр.
дивлячись яка картка, може деякі банки на кожну картку виставляють якийсь певний ліміт, наприклад для Візи Голд там ліміт може бути 5 гтук, для платінум 10 штук, а для класік 1 штука баксів, так шо це не показник тим паче в одному банку, коли відкривав картковий рахунок, то відмовився від ліміту зняття за день, все рішаємо