живе на вулиці у вольєрі. і взяв собі цей кобель за привичку починати вити як вовк десь з 4-ї ранку до 8-ї. якщо вийти і нашугати - затикається на пів години і далі по новій. вже і мяско виносив - думав з голоду. і зі злості водичкою хлюпав. не помагає. коли були морози думав може холодно (будка утеплена). так зараз температура плюсова - виє ще більше навіть в день заводиться. є дві версії - або за дамами що безхозні бігають по околиці або місяць повний. але до дам був допущений - не помогло все одно виє. і шо робити? сусіди ж скоро озвіріють ще травануть не дай Бог...
Вой - это один из видов общения собак. Собаки воют, когда хотят сообщить друг другу о своем местонахождении. Почему собака воет? Воет собака не только от одиночества. Одни собаки воют, приветствуя людей, другие воют от счастья, третьи воют под музыку.
угу. і що заставило подумати що я настільки тупий що на форум писати вмію а гуглити так і не навчився? невже незрозуміло що раз тут питаю значить або не знайшов відповіді або існуючі відповіді не підходять? в даному конкретному випадку відповіді що містяться в нагуглених сходу вами сцилках не підходять бо моя собака живе у вольєрі на вулиці а не в квартирі раз. і частину методів описаних там я вже пробував два. і причину виття я орієнтовно знаю - це дві с учки безхозні які шляються по околиці на вільних хлібах. я ж це все описав у стартовому пості. і питання поставив конкретне - як відівчитивити. при цьому мається на увазі конкретне виття яко вовк а не скуління плач чи тявкання - це б я ще пережив.
в догонку вісті з поля бою. два дні тому собака якимсь незрозумілим способом зробила дирку в сітці вольєру, вибралась з подвіря і цілу ніч шлялась по своїх дамах. була відловлена зранку і посаджена на ланцюг довжиною 5+ метрів. ну і перше чим вона занялась - це виття трубним голосом.
один камрад порадив один спосіб мені в лічку. звітую - в двох варіантах експерименту ніфіга не помогло. сьогодні буду пробувати третій варіант.
На ніч навішувати ультразвуковий "антигавкіт" . Є ще й з електрошоком, але то вже від гуманізму хазяїна/упертості/особливостей собачки залежить. Я би почав з ультразвуку. Двом знайомим, в міській квартирі і в приватному секторі ультразвуку вистачило. Здається, ще й "шпаківні" такі ж є, потужніші, живлення від розетки і чіпляються на стіну там де гавкає/виє, напр. перед дверима, у вольєрі. Удачки!
при чем тут сразу тупый?))) там масса советов для разных ситуаций однако у собаки должна быть и личная жизнь все ж таки, може в этом дело?))
Застрели тех 2-х сучек которые под забором ходят с течками и все)
ви знаєте я не проти свою собаку випустити гуляти щоб і особисте життя в неї було і сучки текти перестали. але є пару факторів. перший що це лайка яка спочатку оприходує дам а потім всіх курочок качечок по сусідах. перевірено. другий що вона тупо лізе в драку зі всім що шевелиться собачого роду мужеського полу. третій що в мене війна з сусідом який любить свого кавказця на ніч випустити а він кидається на мене і мою дитину по дорозі потім- то я тут сварюсь але свого вовка випускаю? ну і скоріше я того кавказця застрелю ніж тих нещасних сучок.
пс примочку ультразвукову чув але вони на гавкіт реагують і є ризик взагалі собаку відівчити територію сторожити. нафіга собака що на злодіїв мовчить?
Блин за лайку еще и страшно шо украдут красавца то Может почаще с ним гулять ходить на поводке? Шоб набегался и отдыхал себе спокойно
Блин за лайку еще и страшно шо украдут красавца то
так отож... гуляю з ним постійно тільки повідка йому навіть 10м не вистарчає. а спустиш з повідка - все. до ранку тільки чекай. ну і замашки в лайок якісь вовчі. людей не рухає взагалі. а пиляв рядом дирчик - так грудьми кинувся його збивати і таки збив. хз що подумав - мож з ведмедем сплутав. короче тільки на повідку. але того повідка йому явно мало. сьогодні на волинську поїду препарати питати. а то вчора старий новий рік до 00-00 проважали а в 3-00 вже підйом і з віником на мороз собака в будку заганяти...
я тут подумала, а может ему дам достявлять на дом ну чтоб некуда бежать не хотелось?
примочку ультразвукову чув але вони на гавкіт реагують і є ризик взагалі собаку відівчити територію сторожити. нафіга собака що на злодіїв мовчить?
Бывают ошейники с дистанционным управлением, бьют током при нажатии кнопки на пульте. Условные рефлексы еще никто не отменял, их как раз на собаках и изучали в свое время. Будет регулярно получать разряд при завываниях - быстро отучится. А вообще чего было себе нормальную овчарку не взять двор сторожить? Лайки все наполовину волки, полудикие и тупые как валенки в плане обучения.
примочку ультразвукову чув але вони на гавкіт реагують і є ризик взагалі собаку відівчити територію сторожити. нафіга собака що на злодіїв мовчить?
По-перше: ці "примочки"(контролем гавкоту звуться) реагують на рух голосових зв`язок; байдуже який саме звук видає тварина. По-друге: Вони існують двох типів ультразвукові/вібраційні та електричні. По-третє: На ультразвукові собака може не реагувати; то індивідуально, а електричні на своїх собаках зазвичай не використовують, бо то є шкідливим. По-четверте: лайка не службова порода і боронити територію має змогу лише привертаючи увагу хазяїв гавкотом і саме цього ти її і позбавиш. Таким чином, сам собою напрошується висновок - нехай виє.
третій що в мене війна з сусідом який любить свого кавказця на ніч випустити а він кидається на мене і мою дитину по дорозі потім- то я тут сварюсь але свого вовка випускаю? ну і скоріше я того кавказця застрелю ніж тих нещасних сучок...
заведіть ведмедя. і випускайте на прогулянку,коли сусід кавказця випускає
Таким чином, сам собою напрошується висновок - нехай виє.
Ну ты ж понимаешь, что с таки подходом выть ей останется совсем недолго. Либо эту проблему цивилизованно решит хозяин, либо соседи ее решат максимально простым и доступным для себя способом, безо всяких ошейников.
Либо эту проблему цивилизованно решит хозяин, либо соседи ее решат максимально простым и доступным для себя способом, безо всяких ошейников.
Зачем же так? У нашего соседа (через дорогу) собака воет. Днем. Ночью. Вечером. Мы привыкли за месяц. Сейчас уже просто не слышим вой. Что собака соседская воет - видим только по испуганным лицам наших гостей или когда во дворе тусим.
Ну вот и у меня подобная фигня началась, третий день пес воет и в два раза меньше кушает. Вводные: кавказец, 7 лет, всегда жил и живет на свежем воздухе, почти всегда гуляет по территории (в вольер закрываю, только когда выезжаю/заезжаю из дома/домой). Никогда ранее не выл и был веселым жизнерадостным собакой, а пару дней назад сосед у которого девочка кавказец (примерно такого же возраста), предложил предложил наших собак "познакомить поближе", в итоге я своего пса отвел ему и дальше мой кобель и его текущая сука гуляли на его территории (чем они занимались никто не наблюдал, ранее мой пес не общался с женским полом), через сутки я своего пса забрал и вот уже третий день подряд воет сутки напролет, ест мало, а также если раньше к моему забору чужой человек/собака/кот могли подойти максимум до пяти метров, то сейчас пес ко всему стал почти безразличен, агрессия и охранные инстинкты куда-то улетучились. Что за ерунда может быть с собакой?