Фахівці очікують приходу на український ринок нерухомості європейських будівельників, що разом з іншими чинниками зумовить значне зниження цін на квартири.
На думку експертів, стагнація ринку нерухомості продовжиться, за найоптимістичнішими прогнозами, 2-3 роки. За цей час житло може подешевшати на 15%.
Зниженню цін будуть сприяти як невисока платоспроможність населення, так і можливий прихід на будівельний ринок України компаній з країн Євросоюзу. За словами президента Союзу фахівців з нерухомості Олександра Рубанова, зниження цін триватиме найближчі 2-3 роки. При цьому експерт зауважив, що падіння відбудеться незалежно від того, чи підпише Україна угоду про асоціацію з ЄС. Однак укладення цієї угоди знизить вартість імпортних будматеріалів і, при більш-менш сприятливому інвестиційному кліматі, сприятиме залученню європейських забудовників на український ринок.
Згоден з колегою і голова правління Ріелторської палати України Віктор Несін. На його думку, вже наступного року квартири можуть подешевшати на 15%. Можливий і варіант, що ціни залишаться колишніми, але в будь-якому разі підстав для зростання експерт не бачить. http://ua-ekonomist.com/4546-naselennya-ochkuye-obval-cn-na-kvartiri.html
ну многие тут ждут трешки по десять тысяч,с 2008 года,как мантру повторяя "я рельный покупатель,у меня ж есть десятка на руках,живые бапки"
А кто им мешал раньше приходить ? Фигня это все
ну многие тут ждут трешки по десять тысяч,с 2008 года,как мантру повторяя "я рельный покупатель,у меня ж есть десятка на руках,живые бапки"
Токо не нуно говорить умностей "будит тока дорожать", которые говорили покупателям гостинок по 80-90 куе...
Токо не нуно говорить умностей "будит тока дорожать", которые говорили покупателям гостинок по 80-90 куе...
але й 12 тисяч, як в 2002-му році, гостинки вже не коштують. Істина десь посередині.
Вброс гОдный Оскара
если уже риэлторы говорят про падение цен, то значит совсем оппа с экономикой...
да мне по...,мне не надо а ты из тех,что ждут "па десять"?
Хорошо, неё будем, уговорил. Как ты умудрился не заметить, шо они таки с тех пор не хило подорожали? А вообще, количество построенных квадратных метров в 2012 вырос на 20% по сравнению с 2008. Это стагнация?
Вася,хотел тебе написать кто ты,но тут нельзя.в общем будь здоров,человек на букву Л... ПыСы требуй скидку в 15% задним числом
ггг, так що, не продавати поки що свій лач, через пару років аккурат на трьошку в центрі буде?
Думка моя такова ,что если и будет падение, то из-за попы в экономике ,но никак из-за прихода иностр. забудовныкив)
да мне по...,мне не надо а ты из тех,что ждут "па десять"?
Я из тех, кто тогда был уверен, что "будиттолькадаражать" не более, чем трындеж риелторов...
Сейчас снижение цен возможно. Но это будут проценты, а не в разы.
Вася,хотел тебе написать кто ты,но тут нельзя.в общем будь здоров,человек на букву Л... ПыСы требуй скидку в 15% задним числом
от я , дійсно завтра роздрукую дану тему форуму і піду вимагати знужку...
если уже риэлторы говорят про падение цен, то значит совсем оппа с экономикой...
вот вообще себе не представляю европейского застройщика, успешно прошедшего все круги бюрократически-коррупционного ада, который и является единственной настоящей причиной дурных цен на бетонные клетки для народа.
вот вообще себе не представляю европейского застройщика, успешно прошедшего все круги бюрократически-коррупционного ада, который и является единственной настоящей причиной дурных цен на бетонные клетки для народа.
... и эти люди учат нас экономике?
Кто ж этим иноземным забудовныкам землю-то в городе выделит? Разве что в чистом поле 50 км от Киева. А покупать с рук - дорого.
Зниженню цін будуть сприяти як невисока платоспроможність населення, так і можливий прихід на будівельний ринок України компаній з країн Євросоюзу. За словами президента Союзу фахівців з нерухомості Олександра Рубанова, зниження цін триватиме найближчі 2-3 роки. При цьому експерт зауважив, що падіння відбудеться незалежно від того, чи підпише Україна угоду про асоціацію з ЄС. Однак укладення цієї угоди знизить вартість імпортних будматеріалів і, при більш-менш сприятливому інвестиційному кліматі, сприятиме залученню європейських забудовників на український ринок.
Типо придут из Европы и научат жить? Покажите мне ИКЕА в Украине. Покажите мне успехи европейских OBI и Praktiker?