Почитав що мав сил із вже існуючих тем і не знайшов обговорення авто в ціновій категорії до 22К USD.
Ситуація наступна: 1) Катаюсь на Megane 2 hatch. Старенький 2003 року. Пора міняти. 2) Зявилась друга дитина. Відповідно на задньому ряді 2 автокрісла і дружина поміж ними вже не влізається (вона худенька:)). Пересіла на переднє місце, коли малий кіпішує доводиться не дуже зручно успокоювати в розвернутому положенні. Але я так дивлюсь авто з широкими задніми диванами не буває, а старшу садити на переднє місце не дозволяє батьківське почуття. Плюс дитяча коляска і немає куди втиснути не великий велосипед для старшої дитини (3,5 роки). Коляска буде не так довго, але 1,5 роки ще точно. 3) По грошам матиму 10-12К USD. Решта кредит на 2-3 роки (шоб поменша % ставка була).
Треба апгрейднутись на шось вмістиміше і новіше. Розглядав нові авто. Коли взнав, що до ціни треба додати +30К грн (КАСКО + реєстрація), то перейшов на розгляд Б/У. Laguna 3 2011 універсал року сподобалась. Можуть пригнати за 18К USD. Подумав, що задорого купувати Б/У за такі гроші. Полюбому щось вилізе і доведеться вкладатись в ремонти. Вирішив таки що +30К грн за гарантію на авто на кілька років нормальна ціна. Окрім того, потім дорожче можна буде продати.
Чекати на зміну ситуації у країні в сторону подешевшання авто, думаю, не варто. Поправте, якщо я помиляюсь і є резон поїздити ще на старій.
Зараз розглядаю щось в межах 230К - 260К грн. Мінівени - не подобаються в силу того що переважно авто користуюсь я сам, а із сімєю це 2-4 поїздок в місяць із повним загруженим багажником. Можливо після заміни авто буде більше дальніх поїздок Chevrolete Orlando - ціна 280К грн підходить, але не подобається розмірами і виглядом, хоч і 7 місна. Chevrolete Cruze універсал - ціна десь теж 280К грн. Ще не щупав, але теж не дуже хочу. Так як це Chevrolete. А я не люблю Aveo. А це з тої ж опери. Збарка ніби корея. Hyundai усі не подобаються. Kia Ceed SW - сподобався, щупав, кредит підходить. Знайомі кажуть "ну то ж кореєць, потім не продаш". Таке і про французів чув коли брав Megana, але 4,5 роки відкатав хоч і з витратами на ремонтами. Але кореєці (Словацької збірки), то ще таки не французи. Не знаю чи вони вартують 258К грн з ручною коробкою за середню комплектацію 1,6 бензин. Skoda Rapid - подобається на 80%. Верх бере те, що він дешевший, але кредит на нього по % дорожчий. Тому витрати практично ті ж. Ну а плюс в його сторону, що це Skoda яких у нас на кожному кроці (шо ланосів), тому можливо з продажем потім буде простіше і можливо це свідчить про довіру до якості Skoda. Українська збірка (не знаю на скільки то погано). Правда опцій там менше і з вигляду трохи скучноватий. Skoda Octavia - подобається на 95%, але по ціні не тягну.
Більше універсалів і ліфтбеків в ту цінову категорію не пригадую.
Якщо немає інших ідей, то Kia Ceed SW чи Skoda Rapid? І чому?
Буду дуже вдячний за переконливі поради, бо діло йде до продажу свого авто і боюсь зробити хибний вибір.
в наш час попробуй спочатку продати меган не за безцінок...
так, знаю, то ще питання 7500 стартова ціна буду скидати досить суттєво в разі чого
знакомый на днях взял новый i30 SW дизель... как раз аккурат 22 к.у.е.
Я бы смотрел бу Шкоду сарай. Не понял чего ребенка не хочешь садить спереди в автокресле? Подушку только отключи. 30 Тыс, если сделать диагностику и осмотреть ее, то мне не понятно о каком ремонте может идти речь. Так же не забывай, что новое авто сильно потеряет в цене за первый год, 35-40 + 40 каско.
> Я бы смотрел бу Шкоду сарай. мені потрібен кредит. а це або нові авто, або з 2012 року, бо на старіші кредити не дають тому й вирішив вде дивитись на нові
> Не понял чего ребенка не хочешь садить спереди в автокресле? безпека руху на трасі... не знаю. взаді якось побезпечніше ніби.
> Подушку только отключи. в курсі
> 30 Тыс, если сделать диагностику и осмотреть ее, то мне не понятно о каком ремонте может идти речь. якщо пробіг не великий то може й так. а от якщо на замовлення із-за кордону брати щось, то не впевнений що там привезуть. хіба дійсно щось тут шукати. ще подумаю. але зновуж таки кредит...
> Так же не забывай, что новое авто сильно потеряет в цене за первый год, 35-40 + 40 каско. мдя, не приємний факт. можливо така втрата і покриє ризики з потенційними ремонтами
дякую за відповідь. +1 в сторону ще раз переглянути своє відношення до БУ авто
За 15 тыс можно купить Октавмя А5 или Флюенс. Все живое не уезженое 2010 года. Недостающие деньги проще взять под "дурной" процент в банке. Все равно выйдет дешевле чем платить несколько лет за КАСКо + оплата потери стоимости нового авто . Ну а ремонт Б/У ударит больно если авто покупать беспечно. Если хорошо подготовится вероятность залета минимальна.
ОК. Є сенс в порадах щодо купівлі БУ - можна зекономити. Але питання до тих хто купував нове авто. Чому беруть нове авто а не БУ? Не думаю що лише через те що грошей нема куди діти, або нуууу просто дуууже хотілось
і на рахунок КАСКО? чи не варто його таки оформити і мати спокій? чи ставити авто на стоянку і ходити за нею дальше ніж їздити на ній?
ОК. Є сенс в порадах щодо купівлі БУ - можна зекономити. Але питання до тих хто купував нове авто. Чому беруть нове авто а не БУ? Не думаю що лише через те що грошей нема куди діти, або нуууу просто дуууже хотілось
Імхо, чого беруть нове,а не б/у : 1 нове то нове, деякі люди просто не люблять категорично купувати б/у речі, наприклад мало кого дивує, що людина не любить б/у телефонів, а купує лише нові, так і тут, тільки сумми інші 2 боятся попасти впросак, тобто на зламка чи підшаманений биток, особливо стосуєтся тих людей, хто погано розбираєтся в авто й не мають тямлячих знайомих 3 нові технології, маловиражене, але тим не меньше, технології з преміум сегменту спускаются в бюджетний клас, а в преміум сегменті зьявляются нові, в б/у зазвичай таких технологій нема в бюджетному сегменті, а преміум б/у часто дорожче, чим бюджетне нове 4 кредит, нове авто легше купити в кредит ніж б/у, хоча й це можливо, ще в новому вимушено платится Каско, з однієї сторони ніби як мінус, бо лишня трата грошей, а з другої, не застраховане б/у по каско, плюс ще й в кредиті, після серйозної аварії може обвалити сімейний бюджет
і на рахунок КАСКО? чи не варто його таки оформити і мати спокій? чи ставити авто на стоянку і ходити за нею дальше ніж їздити на ній?
якщо нове й в кредиті, то вас примусять страхувати по Каско, якщо ж легке б/у , то прийдется вибір робити самому. Як буду міняти авто на свіже, то мабуть таки застрахую по Каско, тим більше там є багато нюансів де можна зекономити, різні ставки франшизи, система 50/50, коли по Каско платиш лише половину, а іншу у випадку наступання страхового випадку, страхування на окремі види ризиків, страхування до першого страхового випадку, тобто коли вам наприклад відбили бокове дзеркало, то ви не приймаєте це як страховий випадок й ремонтуєте за власний кошт, а якщо сталось щось серйозніше, коли сумма збитків перевищує сумму страхування то тоді це покриває Каско. Мабуть ще є багато нюансів, я просто колись мимоходом трохи поцікавився й закинув поки що до кращих часів
ну так от продовжимо тему 1) КАСКО в будь якому випадку я планував, тому на цьому економити не буду 2) втрата на виїзді із салону я, думаю, покривається гарантією від виробника (хоча б частково) 3) окрім того мені треба кредит - а це знову ж таки нове авто 4) купую авто на років на 4-5. думаю що продавати 5 річну що 8-9 вже є різниця в ціні і в ліквідності
так що може я себе сам переконую, але давайте спробуємо обнати щось на 22К usd з нового
ну так от продовжимо тему 1) КАСКО в будь якому випадку я планував, тому на цьому економити не буду 2) втрата на виїзді із салону я, думаю, покривається гарантією від виробника (хоча б частково) 3) окрім того мені треба кредит - а це знову ж таки нове авто 4) купую авто на років на 4-5. думаю що продавати 5 річну що 8-9 вже є різниця в ціні і в ліквідності
так що може я себе сам переконую, але давайте спробуємо обнати щось на 22К usd з нового
1) навіщо тоді перепитували ? 2) та ну його нафіг тоді таку машину, якщо по гарантії прийдется наробити ремонтів на 20% від вартості авто, яка втратится при виїзді з салону 3)ну там є нюанси, треба просто взнавати, сідати й рахувати, на якому виді кредитування втрати меньші й інші нюанси, наприклад : нове авто коштує 22к уе, двох трьох річка коштує уже десь 15 17к уе, можливо й меньше, от і треба думати, чи брати 12к уе під меньші проценти,але за нове авто, чи брати під більші проценти, але в два рази меньшу сумму. Рахувати дуже багато, скриті платежі всякі, планове т.о в нового авто обовьязково на сервісі, платежі при першій реєстрації й таке інше. Треба брати просто конкретну модель, дивитись, що затяне по грошам нове в кінечному результаті, зі всіма виплатами, й тієї самої моделі кількарічне б/у 4) от перших пьять років, авто й дешевшає десь на 50%, потім з кожним роком все меньше (залежно від стану),але все ж знову таки бажано дивитись по конкретній моделі
Я на перспективу купил с меньшим количеством опций, но с большим багажником Fiat Nuovo Doblo Combi Maxi 1.6 Diesel. Багажник просто огромный, каляски, вещи и т.д. можно закидывать просто не разбирая. По трассе 5,5л/100км, по городу 7л/100км. Из минусов - нет ESP, подушки пасажира, сложновато каждый день по городу маневрировать. Хотя можно заказать комплектацию, подождать пару месяцев и получить ASR и подушки. По деньгам 22у.е. новая, 14-16 б/у из Германии переделанная в пассажира. Кузов оцинкован.
С меньшей длиной кузова, но с большим количеством опций - Citroen Berlingo Multispace, Peugeot Partner Tepee. Турбодизель 1.6, оцинкованные.
P.S. Оформил КАСКО до первого случая, в сентябре вышло 5.500грн. P.S.S. Как пишут владельцы Транспортеров и Вито, кто на бусе поездил, тот на пузотерку уже не сядет Что-то в этом есть, как для семейного авто размеры и посадка - огонь.
Приєднуюсь до тих, що радять гарненько все обдумати і порахувати. Плюс на сьогодні така ситуація на ринку б/у авто, що людина з грошима, навіть з кредитними, що має на меті реальну можливість і бажання купити авто, може диктувати свої умови. До того ж переглядаючи об'яви на авто ріа, бачу там багато свіжих (1-2 роки) авто з символічним пробігом з нормальним дисконтом. Ситуації в людей бувають різні, хтось валить з країни, комусь просто потрібні гроші і т.д.
П.С. Я теж розглядаю можливість продажу свого новенького С-Макс (2тис. км, куплений 1.5 місяці тому), щоб замінити його на більше авто (7 місць), якщо вийде знайти таке ж авто як продаю я , дуже легке б\у з пробігом 10-15 тис.. Ну а якщо не вийде, буду кататить на на тому, що є
П.С.-2 теж страждали від того що між двома дитячими кріслами дружина (або я) на задньому ряду не комфортно (була фабія тепер фіеста з С-Максом). Так от - в С-Максі по ширині на багато більше місця, все ще не на 100% вистачає але на багато комфортіше. Дивився як реалізовано посадку в Гранд С-Максі, так дуже сподобалось варіант трансформації на 6 місць, легко потрапити між сидіннями другого ряду на третій ряд
не розглядаю я варыантыв "чобітків" швидше вже буду до мінівенів дивитись, але й то не катить я розумію ці переваги які та є, але не моє та й кажу ж. із сімєю їзджу 2-3 рази в міс. а сам на роботу кожен десь і по справам. треба щось холостяцько-сімейне
Поскольку речь идет о кредите, то дополнительным критерием выбора становится кредитное предложение. На сегодня оно наилучшее у Рено - на 2 года без процентов. Плотому рекомендовал бы рассмотреть Логан универсал - до 20 даже дизель влезет. Все необходимое в нем будет.
Второй вариант - Опель Астра Классик Караван. Правда, там уже нужно подбирать комплектацию и кредит не так выгоден.
П.С. Я теж розглядаю можливість продажу свого новенького С-Макс (2тис. км, куплений 1.5 місяці тому), щоб замінити його на більше авто (7 місць)
Цікавий варіант. Якщо на виріст, то може й є сенс. Правда не зовсім моя цінова категорія і все ж мінівен. Чому я на сайті http://ford.ua/Легкові_Авто не бачу Гранд варіанта? Яка його ціна в пристойній комплектації?
П.С. Я теж розглядаю можливість продажу свого новенького С-Макс (2тис. км, куплений 1.5 місяці тому), щоб замінити його на більше авто (7 місць)
Цікавий варіант. Якщо на виріст, то може й є сенс. Правда не зовсім моя цінова категорія і все ж мінівен. Чому я на сайті http://ford.ua/Легкові_Авто не бачу Гранд варіанта? Яка його ціна в пристойній комплектації?
Ну, коли я купував свій с-макс, то гранди були тільки на замовлення. Ціна була + 20-30 тис грн (ну і по іншому курсу до гривні, а я купував ще по проміжному курсу, тому взяв що було). Зараз поглядую на б/у на авто риа і не тільки там, в основному машини з донецького регіону, а там дороги не айс, думаю по ходовій можуть бути проблеми. Ну і є вже декілька пропозицій обміну ключ на ключ, поки що думаю, людей з живими грошима
В дану суму влізе РЕНО Флюенс з дизельним двигуном, рено дає двохрічний безвідсотковий кредит (рено фінанс.). Сам колись думав над таким варіантом. На ці кошти буде базова версія, зате це повноцінний С - клас. Рапід, полоседан і логан це В - клас, в них навіть задні тормоза (крім топових комплектацій)- барабани.