autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу»

СуперСтар **
53 года (28 лет за рулем), Киев
С нами с 13.06.2002

Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу»
      11 ноября 2014 в 16:04 Гілками

У купи-продайці час від часу з’являються пропозиції купити талони на пальне. Пропозиції, на перший погляд, привабливі – ціна менша, гроші вкладені – профіт.
Спокусився і я. Талони придбав у Surgeon86, у миру Юрія
Спочатку все йшло добре. Перша партія, тоді це було ОККО, була використана нормально – звичайні паперові талони з штампом про дату останнього використання.
Тож, коли з’явилась ще привабливіша пропозиція на талони WOG - вирішив, чого б ні і замовив і 2 жовтня забрав. Талони виявились пластиком, без терміну використання, Юрій сказав, що рік точно. Чогось повірилось …
Перший дзвіночок продзвенів, коли один з талоні в на 10л виявився заблокованим. Подзвонив Юрію і він мене запевнив, що таке буває, нічого страшного, поміяє, але вже усі разом, якщо раптом з'являться. Знову повірилось…
Аж ось 19 жовтня прогримів грім, на заправці, з 150 наявних літрів, незаблокованими виявилось лише 10.
Юрій уже не відповів, як не відповідає й досі.
Спроба виявити причину блокування самостійно виявила інші цікаві подробиці. На цей раз у веденні бізнесу компанією WOG.
По-перше, на АЗК термін дії талонів та причину їх блокування вам ніхто не скаже.
По-друге, для того, щоб щось виявити у пунктах обслуговування, ви повинні знати менеджера, що відповідає за конкретні талони, або мати при собі податкову накладну контори, що їх придбала. Все, інших законних варіантів не їснує.
По-третє, на сайті, є припис, що, цитую: «Компанія не несе відповідальності і не розглядатиме скарги стосовно заблокованих талонів, що було придбано, не в регіональних представництвах компанії.» Хоча самі талони є яскравим образчиком документу на пред’явника і думаю компанія саме цього й добивалась.
Ось така от хня, малята.

Змінено Молчун (16:05 11/11/2014)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
Киев
С нами с 10.10.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: Молчун]
      11 ноября 2014 в 16:13 Гілками

Молчун 11.11.2014 16:04 пишет:

У купи-продайці час від часу з’являються пропозиції купити талони на пальне. Пропозиції, на перший погляд, привабливі – ціна менша, гроші вкладені – профіт.
Спочатку все йшло добре. Перша партія, тоді це було ОККО, була використана нормально – звичайні паперові талони з штампом про дату останнього використання.
Тож, коли з’явилась ще привабливіша пропозиція на талони WOG - вирішив, чого б ні і замовив і 2 жовтня забрав. Талони виявились пластиком, без терміну використання, Юрій сказав, що рік точно. Чогось повірилось …
Перший дзвіночок продзвенів, коли один з талоні в на 10л виявився заблокованим. Подзвонив Юрію і він мене запевнив, що таке буває, нічого страшного, поміяє, але вже усі разом, якщо раптом з'являться. Знову повірилось…
Аж ось 19 жовтня прогримів грім, на заправці, з 150 наявних літрів, незаблокованими виявилось лише 10.
Спроба виявити причину блокування самостійно виявила інші цікаві подробиці. На цей раз у веденні бізнесу компанією WOG.
По-перше, на АЗК термін дії талонів та причину їх блокування вам ніхто не скаже.
По-друге, для того, щоб щось виявити у пунктах обслуговування, ви повинні знати менеджера, що відповідає за конкретні талони, або мати при собі податкову накладну контори, що їх придбала. Все, інших законних варіантів не їснує.
По-третє, на сайті, є припис, що, цитую: «Компанія не несе відповідальності і не розглядатиме скарги стосовно заблокованих талонів, що було придбано, не в регіональних представництвах компанії.» Хоча самі талони є яскравим образчиком документу на пред’явника і думаю компанія саме цього й добивалась.
Ось така от хня, малята.

То что талоны=кидалово знают уже все хто хоть раз ими воспользовался.

Просто дополнительная статья заработка менеджеров-мошенников и их подельников, частично крышуемый компанией.

У меня где-то в загашнике до сих пор валяются литров 300 95-го в талонах ТНК которые они решили "обменять" ранее чем написан срок на самих талонах.

Змінено Andrew82 (16:15 11/11/2014)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

11 ноября 2014 в 16:17 Гілками

Ось така от хня, малята.

мне в похожей ситуации другой продавец вернул деньги, правда за 30 литров

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: Andrew82]
      11 ноября 2014 в 16:18 Гілками

Andrew82 11.11.2014 16:13 пишет:

То что талоны=кидалово знают уже все хто хоть раз ими воспользовался.

Просто дополнительная статья заработка менеджеров-мошенников и их подельников, частично крышуемый компанией.

Та може варто не допускати таких об'яв на форумі, як модифікаторів тертя, та іншої подібної муйні ?!

UPD: Теж не викликає сумнівів, що це кришується на рівні компанії-паливопостачальника.

Змінено Молчун (16:21 11/11/2014)

смотрящий *
44 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 17.06.2009

11 ноября 2014 в 16:32 Гілками

я бы НИКОГДА не купил талоны у чела с 20 сообщениями на форуме. Чего и Вам советую

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: vo-one]
      11 ноября 2014 в 16:33 Гілками

vo-one 11.11.2014 16:32 пишет:

Чего и Вам советую

Мені уже не треба

V.I.P **
43 года (15 лет за рулем),
С нами с 14.11.2012

11 ноября 2014 в 17:08 Гілками

Молчун 11.11.2014 16:33 пишет:

vo-one 11.11.2014 16:32 пишет:

Чего и Вам советую

Мені уже не треба

талоны это не ценная бумага на предъявителя

талон - это фактически доверенность на получение топлива, выдаваемая без права передоверия покупателем топлива

доверенность, как известно, может быть отменена в любой момент, по сути с талонами происходит то же самое

Укроп *
-1102 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: Chmln]
      11 ноября 2014 в 17:15 Гілками

Тоже покупал талоны " у своих", после того как для друзей взял 1,5 тонны, ее же и отдал налом. Потом еще 3 месяца выбивал бабло\талоны назад. Теперь заправляюсь за нал и не парюсь.

Достоевский **
Киев
С нами с 14.07.2004

11 ноября 2014 в 17:31 Гілками

имхо, талоны сами по себе никакихобязательств не несут. Продажа их в воге происходит следующим образом, при вас талоны сканируют и в накладной прописываются конкретные номера,т.е. талоны не просто отсчитали и выдали, а с определеными и зафиксированными в документах номерами.
После предьявления на заправке талон становится невалидным, пока его не продадут снова, талоны многоразовые.

А в милицию не думаете обратиться? Написать заявление о мошейничестве, а там они пусть или продавца ищут (телефон есть, внешне вы его видели) или через вог чтото пытаются выяснить. Понятно, что шансы маленькие, но вдруг "выстрелит", да и может еще ктото обратился или сам вог заинтересуется (т.к. у них тоже потери от левых талонов)

Супер писатель! ****
49 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 21.09.2006

11 ноября 2014 в 17:31 Гілками

Спокусився і я. Талони придбав у Surgeon86, у миру Юрія...

Они с rebenok в паре работают, Surgeon86 на автоуа, другой на других форумах
я как-то взял 300л, всё выездил, взял ещё
а потом как-то оказались заблокированы 150л бенза.
но деньги отдали. не сразу, но отдали. ну, понятное дело, цена топлива подросла

новичок
С нами с 28.08.2012

11 ноября 2014 в 19:05 Гілками

По поводу талонов ВОГ. Сам попадал разок. Взято с другого форума.
Про талоны WOG. Сегодня они могут работать, а завтра уже могут не работать. Очень много появилось в последнее время качественных подделок воговских талонов двойников, т.е. в реале существует два талона один из которых липовый(качественная подделка в том числе присутствует голограмма) с одинаковыми штрих кодами. Кто первый отоварит талон, соответственно талон двойник даже оригинал уже не отоварится.

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

11 ноября 2014 в 19:53 Гілками

Chmln 11.11.2014 17:08 пишет:

талоны это не ценная бумага на предъявителя

талон - это фактически доверенность на получение топлива, выдаваемая без права передоверия покупателем топлива

доверенность, как известно, может быть отменена в любой момент, по сути с талонами происходит то же самое

На жодному з талонів цього не написано, не написано цього і на сайтах компаній.
Я написав, взагалі, про де- факто. Були час, коли талони були засобом платежу, нарівні з півлітрою

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: Нафаня]
      11 ноября 2014 в 19:56 Гілками

Нафаня 11.11.2014 17:31 пишет:

А в милицию не думаете обратиться? Написать заявление о мошейничестве, а там они пусть или продавца ищут (телефон есть, внешне вы его видели) или через вог чтото пытаются выяснить. Понятно, что шансы маленькие, но вдруг "выстрелит", да и может еще ктото обратился или сам вог заинтересуется (т.к. у них тоже потери от левых талонов)

Я у ліві талони слабо вірю і ось чому: вог був би зацікавлений з ними розбиратись. Насправді їм насрати, на Новоконстянтинівській, крім охорони, зі мною ніхто розмовляти не захотів.

Змінено Молчун (19:59 11/11/2014)

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: maximal]
      11 ноября 2014 в 19:58 Гілками

maximal 11.11.2014 19:05 пишет:

По поводу талонов ВОГ. Сам попадал разок. Взято с другого форума.
Про талоны WOG. Сегодня они могут работать, а завтра уже могут не работать. Очень много появилось в последнее время качественных подделок воговских талонов двойников, т.е. в реале существует два талона один из которых липовый(качественная подделка в том числе присутствует голограмма) с одинаковыми штрих кодами. Кто первый отоварит талон, соответственно талон двойник даже оригинал уже не отоварится.

Вибач, але це лажа. У такому разі людей з талонами зустрічали би в офісі, як мінімум, передивитися талони, для подальшого розслідування, принаймі внутрішнього

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

11 ноября 2014 в 20:01 Гілками

раньше покупал переодически, удобно
после скачков курса, цен на бензин и траблов с талонами решил что экономия 80 грн на 100л (1700-1800грн) не вариант при условии что талоны могут быть заблокированны

V.I.P ***
26 лет за рулем, Киев-Ворохта
С нами с 03.11.2008

11 ноября 2014 в 21:14 Гілками

Chmln 11.11.2014 17:08 пишет:

а где талоны ВЫДАЮТ? Кто крайний?

емнип-талоны ПРОДАЮТ а купив - волен распоряжаться им по своему усмотрению - могу подарить, продать дороже/дешевле, сжечь и тд. что за бред про "доверенность"?

талон - это, как ты говоришь, фактически, обязательство компании отгрузить УЖЕ ОПЛАЧЕННОЕ топливо предъявителю. По сути такой себе вексель

Змінено VITASS (21:19 11/11/2014)

V.I.P **
28 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: Пфыр]
      11 ноября 2014 в 21:31 Гілками

Пфыр 11.11.2014 17:31 пишет:

Они с rebenok в паре работают, Surgeon86 на автоуа, другой на других форумах
я как-то взял 300л, всё выездил, взял ещё
а потом как-то оказались заблокированы 150л бенза.
но деньги отдали. не сразу, но отдали. ну, понятное дело, цена топлива подросла

Я лично взял у rebenok 95 пару тонн и ДТ литров 500 WOG и ни разу не было блоков.
Но вот в последнее время слышал что появились проблемы с талонами.

новичок
С нами с 28.08.2012

11 ноября 2014 в 21:32 Гілками

Молчун 11.11.2014 19:58 пишет:

Вибач, але це лажа. У такому разі людей з талонами зустрічали би в офісі, як мінімум, передивитися талони, для подальшого розслідування, принаймі внутрішнього

Какая лажа? я взял талоны у мужика, 8 шт по 20л пластик с голограммами. При нем на заправке взял наугад из 8 шт талон и заправил для проверки, все было ок. Первые три использовал нормально, на четвертом мне на азс сказали что талон уже отоварен. Тел. мужика больше не отвечал. После этого я сразу использовал остальные, из 8 шт два я не успел использовать. Как потом я понял (когда увидел оригинальный талон) все талоны были подделки очень хорошего качества и получается, что я использовал 6 шт поддельных талонов которые как я понял были копией оригинала, соответсвенно оригинальные талоны уже кто-то не смог использовать. То есть, есть риск попасть даже купив оригинальные талоны. Там всего лишь нужно сосканировать штрих код на кассе. Потом ради интереса пытался ещё раз отоварить талоны, на одной из АЗС, попался опытный кассир, мне сразу сказал что талоны липа. Мне больше интересно какая сибестоимость изготовления липового талона, ну как я понял выгода есть.

СуперСтар **
Киев
С нами с 18.08.2006

11 ноября 2014 в 21:40 Гілками

По-третє, на сайті, є припис, що, цитую: «Компанія не несе відповідальності і не розглядатиме скарги стосовно заблокованих талонів, що було придбано, не в регіональних представництвах компанії.»

Вот это можно было написать и было бы достаточно. К чему остальные сопли???? Звони туда где брал, и разбирайся. А всех под одну гребенку и перекупов и уж тем более Вог в этой ситуации гнобить не стоит
PS и чего в основном форуме? про кидалово отдельная ветка есть.

Змінено VOOK (21:43 11/11/2014)

СуперСтар **
С нами с 13.06.2002

Re: Історія про талони, або реалії паливного «бізнесу» [Re: VOOK]
      11 ноября 2014 в 22:29 Гілками

VOOK 11.11.2014 21:40 пишет:

По-третє, на сайті, є припис, що, цитую: «Компанія не несе відповідальності і не розглядатиме скарги стосовно заблокованих талонів, що було придбано, не в регіональних представництвах компанії.»

Вот это можно было написать и было бы достаточно. К чему остальные сопли???? Звони туда где брал, и разбирайся. А всех под одну гребенку и перекупов и уж тем более Вог в этой ситуации гнобить не стоит
PS и чего в основном форуме? про кидалово отдельная ветка есть.

Легше, брате, де ти побачив соплі?!
Попередження іншим - так.
І саме попередження тут, а про кидалово теж написав, окремо.
А про вог написав, тому що нормальна компанія старалася б запобігати такому, а, судя чи, з усього їй байдуже.
А з цим розберусь, не хвилюйся ти так.

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 351 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 13118

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія