Смотрел. Фильм хороший, посмотреть стоит обязательно!!! П.С. Рекламщики перестарались, как всегда... Особенно где то прочитал что на предпрокатном показе в Одессе (!) люди хлопали 15 минут после титров. У нас этого не произошло, хоть и было ползала.
Мне не понравился. Лубочно, натянуто, прямолинейно, и вообще слижком уж атомная драма. Не настолько шо я жалею о потраченом времени и стану отговаривать кого-либо это смотреть (наоборот, идите получите собственное впечатление), но все же. Режиссеру кто-то забыл сказать, что антисоветчина уже лет двадцать как не запрещена, и потому уже стока же лет не может быть основной составляющей фильма.
На счет антисоветщины как основы фильма - не согласен! Там и голодомор то показан поверхностно, без гор трупов. К режиссуре есть вопросы. Немного сумбурна подача, надо додумывать много самостоятельно если знаешь немного историю. Но отлично передана атмосфера, предметы быта того времени, хорошая игра актеров и т.п.. И главное - українська мова. Вообщем полный антигламур.
И главное - українська мова.
Ну да, ну да, как раз русскоязычность как характернейший параметр прямолинейно-мерзкого главного злодея, ага.
Ну да, ну да, как раз русскоязычность как характернейший параметр прямолинейно-мерзкого главного злодея, ага.
Ну взагалі "главный злодей" був таки двомовним - так что насчет характернейших параметров - мимо. А так, конечно поклеп - всем же известно, что русскоязычные в своем большинстве сотрудники ГПУ в 30-х как один были образцом чести и добродетели... И вопрос вдогонку - а что есть антисоветчина и чем она отличается от правдивого взгляда на события тех лет?
Есть кто смотрел? Как фильм?
стОит посмотреть. снято красиво. очень оператор - гений.для широкого экрана Украина давно не делала такое красивое кино. история печальная. к сценарию небольшие вопросы есть
Ну взагалі "главный злодей" був таки двомовним - так что насчет характернейших параметров - мимо.
Даже трехмовным, что не отменяет того факта, что тупо и банально все, кто в фильме произнес хоть одно русское слово - злодеи, и наоборот, каждый злодей обязательно хоть раз поговорил в этом кине по-русски. Полная взаимная ассоциация. Плюс злодеи все - предельно злодейские, ничо человеческого, и все такое, а не злодеи - строго наоборот. Прямолинейно - до тошноты. Не знаю заметили ли вы, но реальность - она завсегда сильно не такая бинарная.
И вопрос вдогонку - а что есть антисоветчина и чем она отличается от правдивого взгляда на события тех лет?
Да просто я вижу антисоветчину как банально главное в этом кино, все остальное в нем сильно не такое качественное.
Філь чудовий, зйомки, гра, відсутність шароварщини і дешевих спецефектів. Так сценарій простий і прямий, так в центрі антирадянщина, але вона мусить там бути з огляду на те, що тоді витворяла радянська влада.
Вважаю що цей фільм - перший нормальний фільм українського виробництва у пострадянську епоху.
посмотрел фильм. как минимум каждый украинец должен его посмотреть. заставляет задуматься о том, насколько важна борьба за свою страну и свободу, если бы тогда, перед голодомор украинцы повстали против большевиков, неизвестно, чем бы все закончилось... а так, только сейчас боремся против "этого".....
Подивилась фільм. Очікувано красивий (я й не сумнівалась, бо повторений тандем Санін+Михальчук , як у фільмі "Мамай"). Трохи голівудський у поворотах сюжету, місцями картинний. З іншого боку, ось я думаю, взявся би хто екранізувати в художній фільм історію Майдану, війни... теж ніхто б не повірив у реальність багатьох сюжетів... Стосовно антисоветчини, російськомовних лиходіїв... Не бачу ніякого перебільшення. Тим більше головний антигерой - таки українець, але зрадник. Дійсно в Україні взагалі й у Харкові як столиці зокрема був розквіт української культури. Вдосконалювали правопис і словники, ставили авангардні п'єси (Курбас), писали поезію і прозу (Зеров, Хвильовий). І дійсно його методично знищували російськомовні послідовники Сталіна. Так само як і українці-керівники на місцях в багатьох випадках чинили опір продрозкладці, через це й були піддані репресіям. Зараз безліч статей із архівними даними про конкретно антиукраїнський характер подій і причини Голодомору, через це його і визнають як геноцид. А, про Гарета Джонса якраз тільки сьогодні прочитала, дійсно він був один з небагатьох, хто повідомляв на Заході про голод, і йому не повірили, вірили таким, як Дюранті.
Сподобалися прийоми а-ля камео. Впізнала Жадана у ролі поета та Тараса Компаніченко у ролі одного з кобзарів. Раджу сходити всім. 14+ навіть замало, багато кривавих сцен, я б ставила 16+.
І дійсно його методично знищували російськомовні послідовники Сталіна
Да-да,в частности Андрей Хвиля. Именно, "кто-то русский" все зло творил,а украинцы - никогда... Как писал Довлатов Мы без конца ругаем товарища Сталина, и, разумеется, за дело. И все же я хочу спросить — кто написал четыре миллиона доносов?
ЗЫ Так, Юрій Смолич писав: «Кобза заховує в собі повну небезпеку, бо надто міцно зв’язана з націоналістичними елементами української культури, з романтикою козацькою й Січі Запорозької. Це минуле кобзарі намагалися неодмінно воскресити. На кобзу тисне середньовічний хлам жупана й шароварів». Микола Хвильовий закликав покласти край «закобзаренню України», «вибивати колом закобзарену психіку народу». Та всіх перевершив, либонь, Микола Бажан своєю поемою «Сліпці», в якій називає кобзарів «скигліями», «смердючими недоносками», а основу їхнього репертуару – наш тисячолітній героїчний епос – «сторотими проклятими піснями».
Іноді мені здається, камрад Фенсер, що ви читаєте тільки те, що вам вигідно. Я, здається, написала, що "головний антигерой - таки українець, зрадник". Це не відміняє того, що Російська імперія, СРСР, а тепер Росія послідовно намагались і намагаються знищити Україну як державу, націю, культуру. Руками в т.ч. всіх, хто до того приставав. І це не відміняє того, що так само знищуються/асимілюються народи всередині самої Росії. Випадок з Україною просто масштабніший в рази і важливіший для тих, хто вважає себе українцем, чи-то за етнічним походженням, чи-то за громадянством.
Отличный фильм!
після титр, дружбан з серйозною мордою лиця сказав: -пішли, будемо думати... чомусь довго ржалось
фільм чудовий. Особливо сподобалось, що не було бутафорного шароварництва та плачу про нелегку долю Українського народу.
стОит посмотреть. снято красиво. очень оператор - гений.для широкого экрана Украина давно не делала такое красивое кино. история печальная. к сценарию небольшие вопросы есть
+1 Я думаю, что это первый настолько красиво снятый фильм
украинцы повстали против большевиков,
Сложно восстать против самих себя. Впрочем,это в политичку