Участок з одного боку огорожений сіткою,проглядається все на світі бо збоку є дорога,спочатку думав про заміну сітки на металічну огорожу з профілю,але прийшла ідея зробити живий паркан за сіткою,довжина приблизно метрів 15-17 ,тобто дерев треба не так і багато,проблема в тому шо по роботі з хвойними досвіду 0,тому є ряд питань 1 чи можна це робити весною і коли 2 чи можна садити густо шоб хоч відносний ефект "паркану" був відразу а не через 5-7 років 3 які саджанці(якого зросту) і якого сорту краще брати,з врахуванням того шо зараз криза)) 4 що буде краще сосна чи якийсь з сортів кіпарису?
повірте, паркан буде ЗНАААЧНО дешевше
повірте, паркан буде ЗНАААЧНО дешевше
ну тут є один нюанс,якшо жива огорожа в мене може бути на метрів до 15 то паркан буде під 25,тому шо вже тоді повністю всю сторону подвір"я дачі треба буде міняти,інакше воно вигляду буде мати 0 ,там єдине шо є металічні стовби на яких натягнута сітка,але всеодно треба металічні кутники наварювати зверху і знизу щоб металопрофіль тримався,плюс профнастил сам під 100 грн метр квадратний хоч більш менш пристойний,не думаю шо буде дешевше
подивіться почому саджанці скажімо туї, хоча б від 1.5 метра (ростимуть довгенько до 2х).
мінімум 450 грн за 1,4 метровий саджанець. посадка 0.8-1м
я для себе вирішив що краще під сіткою висаджу плюща
шось ціни конкретно вверх пішли,сама дешева ялинка по вашій ссилці 120-140 см 250 грн(( за тую навіть мова не йде по 450 грн,просто вкрасти можуть((( а ялівець(можжевельнік) як? Там є дуже схожі на туї варіанти? А плющ який саме? Я от думаю може якісь кущі спробувати?
ялівець по землі стелеться, для декорації гарно,а на огорожу мабуть не піде. я собі брав, але один на вулиці росте так собі, інший на балконі чекає весни. ось знайшов такий http://botanicmarket.com.ua/products/mozhzhevelnik-obyknovennyj- але не бачив в реалі такий у продажу
плюща брав би декілька сортів. мясистого крупнолистового (наразі вдома є тільки хміль), а до нього до кучі такого що квітками цвіте
Спирею или пузыреплодник посади)
Спирею или пузыреплодник посади)
ну це якось трохи не дуже мені)) по суті це просто клумба буде по довжині огорожі з квітами
плюща брав би декілька сортів. мясистого крупнолистового (наразі вдома є тільки хміль), а до нього до кучі такого що квітками цвіте
ну плющ мені шось здається хіба як додатково може піти при наявності якигось дерев,а сам я сумніваюсь шо він швидко закриє сітку
Вияснив точну ціну забору,25 м довжина,висоту розраховували 1,7,орієнтовна вартість 5000 т грн лист профіль,і десь коло 1000 грн ше кутники (коло 46 м кв площа листків і поза 50 м погонних кутники) + робота взагалі не знаю скільки але думаю 300-400 грн мінімум і того маєм поза 6 т бюджет забору,туї найшов по 180 грн штука,колоновидні 1,5 м росту,думаю вкластися десь в 25 туй на 15 метрів довжини,і того виходить 4500 без врахування доставки,всеодно дешевше ,спробую ше найти ялинки може ше дешевше є ну і на стан туй глянути треба,це приватне господарство вирощує,і дерева не в горшках,їх викопувати будуть далі з землею в мішочок і мені,часом не стрьомно таке?Приживуться як думаєте?
Конечно будет забор из живой изгороди очень дорогим если посадочный материал покупать в садовых центрах. Сам задался похожей идеей 3 года назад... Поехал в лес у себя на даче,накопал ель обыкновенную самосев...25 метров высадил через 1 метр... Теперь только немного подстригаю, чтоб по высоте все сровнялося,. так как ели были разного размера и возраста... https://www.youtube.com/watch?v=pOZXm5yZlwE Тут еще важный момент, чем больше стрижете тем гуще забор становиться...ну и желательно чтоб солнце попадало и чтоб совсем не в тени..
Конечно будет забор из живой изгороди очень дорогим если посадочный материал покупать в садовых центрах. Сам задался похожей идеей 3 года назад... Поехал в лес у себя на даче,накопал ель обыкновенную самосев...25 метров высадил через 1 метр... Теперь только немного подстригаю, чтоб по высоте все сровнялося,. так как ели были разного размера и возраста... https://www.youtube.com/watch?v=pOZXm5yZlwE Тут еще важный момент, чем больше стрижете тем гуще забор становиться...ну и желательно чтоб солнце попадало и чтоб совсем не в тени..
а можна так?Всмислі просто поїхати в ліс і накопати?
Посадочный материал мне ничего не стоил кроме потраченного времени.Поехал в лес и накопал обычных елей... Обычный самосев... Ну вы ж не станете копать там где специально лес высаживали??))) Самосев вдоль дорог, обочин разных и там где он сам насеялся врядли кто вам что скажет..Но нужно помнить, что корни елей долго не могут быть открытыми без земли,если корневая подсохла-не приживется..Так что сразу подготовьте ямки.Ну вот как-то так...Хотите покупайте туи, дело ваше.. Я считаю, что не стоит тратить деньги там где их не стоить тратить.
Поехал в лес у себя на даче,накопал ель обыкновенную самосев...
А где у Вас дача, вернее, где растут ели в лесу самосевом?
На верное вам проще их купить, чем ездить искать... Вот к примеру...http://rovno.rov.olx.ua/obyavlenie/el-obyknovennaya-dlya-zhivoy-izgorodi-IDba89W.html#9ec46b9b35 Ель высотой 50 см-25 грн...
а шо якщо виноградом засадити все?))Зробити драбинки металічні і засадити?Це буде ефективно саме в плані прикрити територію? П.С я такого ніде не бачив чисто моя фантазія)))
Дело в том, что хвойные не сбрасывают листву и круглый год делают изгородь практически не просматриваемой. А что виноград? Мало того что сбросит листья осенью так еще и будет привлекать прихлебателей виноградом поживиться... Оно вам надо??
На верное вам проще их купить, чем ездить искать... Вот к примеру...http://rovno.rov.olx.ua/obyavlenie/el-obyknovennaya-dlya-zhivoy-izgorodi-IDba89W.html#9ec46b9b35 Ель высотой 50 см-25 грн...
Извените, но в Ровно как-то далековато за елями ехать...
И сколько лет полметровая расти будет, хотя бы до двух метров?
Поделюсь грустным опытом у моего друга. Была поставлена идея и задача, сделать как вы хотите. так вот была потрачена не малая сумма денег и 2 дня работ. Итог, Все пихты были выкопаны и спиж.....ны за ночь((( Если у Вас есть хорошая собака, и прожектор с датчиком движения. Тогда можно задуматься.
Извените, но в Ровно как-то далековато за елями ехать...
И сколько лет полметровая расти будет, хотя бы до двух метров?
Там по ссылке их продают...Упакуют и доставят в любую точку страны)) До 2-х метров лет 5 не меньше, а может и больше...Чем старше тем быстрее рост, в среднем см 30-40 в год. Не хотите покупать ищите в лесах еловые рощи или насаждения, там точно есть самосев..