перед покупкой форестера создавал не одну тему о выборе авто на протяжение больше года. и признаюсь, форум, а точнее форумчане, внесли свою существенную лепту в мой выбор, о котором ничуть не жалею. думаю, следующую машину буду выбирать таким же способом, тем более спешки никакой пока нет... на сегодняшний день в душу запали два авто: 1. seat leon X-PERIENCE 4x4 2.0 TDi 184 л.с. 35 тыс уе. и 2. skoda superb (2015) 1.8 Tsi 180 л.с. 32 тыс уе (ambition - мне этой комплектации было бы достаточно)
не ездил пока ни на одной из них. Суперб только вчера привезли. Сеат уже щупал. двигатели по мощности одинаковые, в дизеля чуть больше крутной (380 против 320).
В сеата клиренс на 2 см больше (17 против 15) и разгон до сотни (кому он надо?) на 1 сек лучше. (7 против 8) в условиях эксплуатации дом-работа-море (65 трасса/30 город/5 село) не могу пока определить какой авто будет лучше... Суперб будет комфортней??? в чем это может проявляться? куда со своим пп может заехать сеат, куда не заедет переднеприводная пузотерка?? может безопасней на скользкой дороге? - тоже спорный вопрос.
p.s. раньше мечтал об октавии скаут, но при выходе аналогичного и более дешевого леона не вижу в нем смысла.
p.s.s. другие авто в этой теме предлагать нет смысла и фраза " да за такие деньги можно взять "ХХХ" неуместна. Все другие авто, которые нравятся, пока не попадают в озвученный выше прайс. спасибо
p.s.s.s. не могу найти сайт, где можно нормально сравнить комплектации этих двух авто (чтоб двумя колонками рядом наглядно было)
Суперб только вчера привезли. Сеат уже щупал. двигатели по мощности одинаковые, в дизеля чуть больше крутной (380 против 320).
таки да. на дсг 250, на механике 320. вообще для меня автомат/механика - не принципиально... хотя механика на 3 тыс уе дешевле...
Леон не Скаут - багажник меньше. На трассе обе должны вести себя хорошо, но, думаю Суперб за счет более длинной базы будет на трассе комфортней и мягче за счет других настроек подвески (Сеат жестче Шкоды и ФВ, на Ауди я не ездил.) не знаю что у тебя с семьей. Если вас двое - Сеата с головой. Если четверо - тогда Суперб. У Суперба должно быть попроще с кузовными деталями, мен кажется. Задний бампер на Ибицу мы ждали недели три
Леон не Скаут - багажник меньше.
меньше, но не маленький 587 л - это больше, чем в моей А5.
(Сеат жестче Шкоды)
бывают иномарки жестче шкоды?
не знаю что у тебя с семьей. Если вас двое - Сеата с головой. Если четверо - тогда Суперб.
нас 4, но не думаю, что дети почувствуют разницу...
У Суперба должно быть попроще с кузовными деталями, мен кажется. Задний бампер на Ибицу мы ждали недели три
очень легкий выбор смотришь в зеркало - если видишь пенсионера - то Суперб А если нет - то Сеат
очень легкий выбор смотришь в зеркало - если видишь пенсионера - то Суперб А если нет - то Сеат
Це самонавіювання для задоволення влсного его.
Дивишся на % трасового пробігу, 2 дітей і вибираєш Суперб. Д-клас на трасі таки рулить, плюс простор для задніх пасажирів=душевному спокою водія.
надо проверить ездой. без этого никак. из этих выбрал бы шкоду.
Проголосував за Сеат з кількох причин.
По-перше, він економічніший.
По-друге, повний привід. В контексті попереднього рядка в даному випадку це ні разу не обтяжуючий фактор щоб говорити "нащо за нього переплачувати на заправках" (дідівські страшилки про "ПП дорожче обслуговувати" одразу відкинем). І якщо в нас два автомобілі з абсолютно однаковим споживанням (хоча сеат реально економічніший), але один моно-, а інший 4х4, то НЕ вибрати останній це глупство, я вважаю
По-третє, зараз сюди прогнозовано набіжать Райдер і компанія щоб з піною на губах даказати калічність цього повного приводу в порівнянні з трусубару, але я впродовж останніх 6 років одночасно експлуатую монопузотерку і 4х4паркет з дуже фіговим для офф-роуду приводом. Так от в мене ніразу не виникало потреби збільшити на пузотерці кліренс - там, де проїжджають кроси з 18-20см кліренсу, там проїде й пузотерка 13-15см. Це вам авторитетно кажу я - людина, котра на октаві й на танковому полігоні їздила, і поліську глибинку, там де асфальтом і не пахне, теж досить детально об"їздила Так, нехай з меншою швидкістю і трохи більшим використанням мозку, але проїжджабельно. А от про відсутність нехай легковушного, але 4х4, то ще не було жодного року (особливо взимку), щоб я не згадав
Я не хочу своїми словами починати срач "моно vs пп", я знаю, що 90% їздять на недоприводі "і всьо ок/жодних проблем/скільки там тої зими", але ще раз, якщо є вибір взяти 4х4 без переплат за нього на заправках (ми зараз конкретно розбираєм лише ці два авто в запропонованих комплектаціях), то тут і думати нема чого
п.с. якщо що, мені дуже подобається новий суп - чехи представили дуже серйозного гравця в своєму класі (думаю, навіть попри кризу міцно відірве свій шмат ринку). Тут навіть сперечатись безглуздо. Але в даній темі вибір сімейного авта очевидний імхо
p.s. но надо все таки решить, смотреть в зеркало в супербе или в леоне? )))
Кроме всего вышеперечисленного стоит отметить что у шкоды будет 7-ступенатая DSG которая, предположительно, менее надежная нежели 6-ступка на сеате. Актуально если в приоритете не механическая КПП.
Проголосував за Сеат з кількох причин.
По-перше, він економічніший.
По-друге, повний привід. В контексті попереднього рядка в даному випадку це ні разу не обтяжуючий фактор щоб говорити "нащо за нього переплачувати на заправках" (дідівські страшилки про "ПП дорожче обслуговувати" одразу відкинем). І якщо в нас два автомобілі з абсолютно однаковим споживанням (хоча сеат реально економічніший), але один моно-, а інший 4х4, то НЕ вибрати останній це глупство, я вважаю
По-третє, зараз сюди прогнозовано набіжать Райдер і компанія щоб з піною на губах даказати калічність цього повного приводу в порівнянні з трусубару, але я впродовж останніх 6 років одночасно експлуатую монопузотерку і 4х4паркет з дуже фіговим для офф-роуду приводом. Так от в мене ніразу не виникало потреби збільшити на пузотерці кліренс - там, де проїжджають кроси з 18-20см кліренсу, там проїде й пузотерка 13-15см. Це вам авторитетно кажу я - людина, котра на октаві й на танковому полігоні їздила, і поліську глибинку, там де асфальтом і не пахне, теж досить детально об"їздила Так, нехай з меншою швидкістю і трохи більшим використанням мозку, але проїжджабельно. А от про відсутність нехай легковушного, але 4х4, то ще не було жодного року (особливо взимку), щоб я не згадав
Я не хочу своїми словами починати срач "моно vs пп", я знаю, що 90% їздять на недоприводі "і всьо ок/жодних проблем/скільки там тої зими", але ще раз, якщо є вибір взяти 4х4 без переплат за нього на заправках (ми зараз конкретно розбираєм лише ці два авто в запропонованих комплектаціях), то тут і думати нема чого
п.с. якщо що, мені дуже подобається новий суп - чехи представили дуже серйозного гравця в своєму класі (думаю, навіть попри кризу міцно відірве свій шмат ринку). Тут навіть сперечатись безглуздо. Але в даній темі вибір сімейного авта очевидний імхо
гідні аргументи. дякую. переварюю.
не знаю что у тебя с семьей. Если вас двое - Сеата с головой. Если четверо - тогда Суперб.
Дивишся на % трасового пробігу, 2 дітей і вибираєш Суперб. Д-клас на трасі таки рулить, плюс простор для задніх пасажирів=душевному спокою водія.
От чесно, не розумію таких думок - народ, припиніть! Автор не Порше 911 вибирає В Леоні є нормальний другий ряд, де нормально ззаду місця. Менше, ніж в Супербі - це ні разу не значить "мало". Як мінімум, його там більше, ніж в гольфі7 (а я зараз спокійно юзаю гольфа на дальняк) і ще більше, ніж в октавіА5, на якій половина українського середнього класу їздить, наприклад. Тому облиште ці, в прямому сенсі слова, надумані перестороги
Це самонавіювання для задоволення влсного его.
власне его варте того, щоб його задовільняти
Хто як його задовільняє - хто зовнішніми атрибутами, а хто почуттям задоволення від користі для близьких людей
От чесно, не розумію таких думок - народ, припиніть! Автор не Порше 911 вибирає В Леоні є нормальний другий ряд, де нормально ззаду місця. Менше, ніж в Супербі - це ні разу не значить "мало". Як мінімум, його там більше, ніж в гольфі7 (а я зараз спокійно юзаю гольфа на дальняк) і ще більше, ніж в октавіА5, на якій половина українського середнього класу їздить, наприклад. Тому облиште ці, в прямому сенсі слова, надумані перестороги
Скажімо так: -з двох авто на трасі краще більше і важче; -простору багато не буває.
ПП тут звичайно стоїть особняком, тому що користь від нього є і не тільки взимку, але це вже вибір індивідуальний і я б тут радити, до поїздки на обох, не став.
Скажімо так: -з двох авто на трасі краще більше і важче;
маса обох абсолютно практично однакова.
довжина суперба на якихось 32 см більша
Скажімо так: -з двох авто на трасі краще більше і важче; -простору багато не буває.
Хто сказав? Я вважаю, це суто індивідуальні речі Щодо траси мені далека теза про "краще більше і важче". Компактне і легке, за умови потужного двигуна і хорошої шумоізоляції, для мене не менш приємне. А на поганій дорозі "краще більше і важче" це хіба що якщо ми про крузаки і Ко з їх величезними колесами, котрі не момічають якості полотна. Накрайняк, великі кроси (типу мого Хайлендера), де колеса теж великі. Але аж ніяк це правило не застосовується до седанів Д-класу в порівнянні з С-класом, де різниця в розмірі коліс якщо й присутня, то зовсім мінімально Та й щодо простору, наприклад, я спецом перейшов з октави на гольф, бо мені було якраз забагато цього т.зв. "простору".
Моє імхо
Хто як його задовільняє - хто зовнішніми атрибутами, а хто почуттям задоволення від користі для близьких людей
А обома способами одразу його заборонено задовольняти?
я за сеат, дизель пп автомат. у суперба маловат клиренс инхо....сеат очень сбалансированій авто в плане дастаточного клиренса,простара, єкономичности, молодежного имеджа,динамики, багажника и тп.